fredag 22 juli 2011

Chez Trygg

Restauranten erbjuder idag inte mindre än två viner... Två Pinot Noir... Nya världen (Nya Zeeland) mot Gamla världen (Frankrike). Nya avgår med klar seger idag.Till denna match serverades svenska lammracks. Inte illa alls!


Dessutom serverades en utsikt som är helt okej!!Skönt med skugga...

Nä, nu tar de i!
Puh, inte lova för mycket!!

Fundering

Min sommarklocka är vattenresistent i 5 atmosfärer. Det låter ju bra. Men när det blir kondensfylld av att ligga på handfatet i badrummet när jag duschar känns det mindrebra. Min fundering är dock hur detta översätter till yoghurt. Ety den prekära situationen befinner sig jag och min klocka nu..

Långt efter 12...

... Och flaskan har varit öppen i flera dagar. Gott vin får inte förfaras! En smarrig smörig Riesling!


Igår hade pappa dukat upp en vinbuffe, med ett par olika röda och ett par olika vita. Det fanns Riesling så då tog jag ett glas av det, och ett par till... Tog även det sista i flaskan. Insåg sedan att ingen mer än jag druckit av den. Jäkligt nöjd faktiskt. Gör vad jag kan för att ingen (utom möjligen jag själv) ska bli ensam suput!!

Alla andra drog hem tidigt och hade någon som körde. Jag och maken är lite mer alkoholfokade så vi tog tåget och promenerade sedan en timme (tar cirka 30 minuter utan barn) för att komma dit. Så desperata är vi! Men också ganska angenämt festsällskap. Alltid bara vi som stannar på varmkorv. Pappa blir ledsen utan varmkorv, det näst vin, är hans livselixir!!

Men de andra är ursäktade, de har bara ett barn och då är ju rutinerna fortfarande heliga. Annat är det med dem som kommer sedan. De får vara glada om man kommer ihåg att ge dem käk typ. Eller lägga dem över huvud taget. Eller det kanske bara är jag som blivit risig morsa?