onsdag 5 augusti 2009

Mamma hjälp. Hjäälp.

Vilken jäkla fart. Kolla. Jämför bilderna. 

Denna är från imorse:

Denna är från ikväll:


Jag fattar faktiskt inte hur dom hunnit. Dessutom sitter flertalet innerväggar redan uppe. Hur gick det till? Imorgon ska dom få bullar. Kakor. Saft. Kaffe. Sen, om dom fortsätter jobba så här hårt. Ja då ska jag ordna en kabaré medan dom arbetar. Men jag behöver några dagar på mig för att komma på manus och öva in rollerna. Heja byggarbetsfarbröder med lite driv. Heja heja heja.

Lurigt

Jag vet inte vad vi gjort för fel i barnets "ungdom" men alltsedan han var nyfödd har han varit mycket skeptisk till att bada i syfte att tvätta sig. I pooler och i havet är det inga större problem, men i badkar och så är det nästan kört. Vi har inte någon flådig pool som familjen Alm, men nyttjar en liten uppblåsbar och även en vattenspridare. Idag har barnet sprungit i vattenspridaren. Då passade jag på att tvåla in barnet och det gick tydligen bra. Så nu är det väl så vi får göra framöver. Skall bli intressant framåt november-december. Man kanske kan tvåla in honom och slänga honom i en snödriva?

Lugn lunch eller "mamma har chock nu"

Idag tog jag med barnen på en liten tur. Först lämnade vi in mattor på tvätt. Där fick dom godis av farbrorn på kemtvätten, som faktiskt kunde varit en farbror på en flygande matta likagärna.
Farbrorn: Får parrnen gådis?
Jag: Näe, det är väl inte lördag?
Farbrorn: Bara en litten litten gådis?
Jag: Näe, jag tror inte det
Farbrorn: Åh, dy är en snäll mama. Micket snäl mama. Kom får ni gådis, barn.

Sen åkte vi förbi huset för att barnen skulle fatta att det faktiskt står en våning där nu. Det sket dom i. Det stod ju en kran där som var sjukt mycket ballare. 

Efter det drog vi till Långa Raden och åt lunch. Jag och två barn=självmordslunch. Men barnen uppförde sig exemplariskt. Satt kvar tills jag hade ätit klart och slog inte ihjäl varandra en enda gång. 

Clubsandwich
När jag bjöd på glass efter maten säger barn 1: Kompis (till sin lillebror), mamma är i chock nu. Och visst var jag det. En 45minuters lunch i ro. När hade jag det sist?

+24.7 på väg uppåt


Jag är så glad att jag har sparat mitt ball-arbete tills idag. Nu sliter jag med trallen på balkongen. Det skulle kunnat vara en baggis över på en halvtimme om det inte var för det att jag måste såga till dubbelt så många reglar som jag först trodde. Det är inte alls varmt. INTE ALLS. Solen gassar och huden steker och jag står och sågar. Och sågar, och sågar. Och bankar ut gammal skruv på sina ställen. Hatar rostiga skruvar där mejseln bara slinter. Men det blir fint när det blir klart!

Bad hair day

Alltså. En långhårig utblommad tussilago. Med dålig hårdag. Inte ofta man träffar på dem.


Om vårt hus inte blir bra...


då flyttar jag in i det här som ligger på strandvägen nedanför nya huset. Det är mitt favorithus. Undrar om jag är välkommen? Men det borde jag väl, rimligen vara

¨Typiskt.

Har beställt en flådig barngrej på nätet. Eller jag tror att den kan bli bra i alla fall. Sådant vet man ju sällan i förväg. Nå i alla fall. Fick i måndags ett sms att mitt paket fanns att hämta på ICA. Så igår begav jag mig dit. Men då var det ett paket i två delar som inte fick hämtas ut förrän alla delarna var på plats. Så jag fick åka hem tomhänt. I morse kom ett nytt sms, då hade den andra delen av paketet kommit. Till Posten på Vattenverksvägen. Det är någon helt annanstans det... Typiskt!

"Man behöver smörja honom ibland"

Imorse vid tjugo i sju satte jag på mig gympadojorna och sen bar det av mot tomten dit vi ska flytta så småningom. Idag kom nämligen första delen av huset. När jag kom dit satt 6 allehanda byggfarbröder där. På rad. Och väntade på huset. Där hade dom suttit, på rad, sen halv sju och fikat. Såklart.

Vy från grunden.

Sen kom huset. Då behövde dom inte vänta mer kan jag säga. Hellskotta vad med hus. Väggar hit, dörrar dit. Fönster här, plank där. Spikar och isolering på löpande band. Det märks att huset är en del större än det vi har. Milt sagt. Om jag säger så.

Krankillen jobbar
När krankillen satte igång och jobbade blev det oerhört manligt. Extra manligt vart det när han refererade till sin kran som "han" och "honom" hela tiden. "Du vet, man behöver ge honom en extraklapp ibland". "Jag behövde byta motor på honom förra veckan". 

1/3 frontvägg

Här kommer en ytterdörr flygande.

Byggkillarna var JÄKLIGT svåra att roa kan jag säga men jag fick igång dem med mina avskedsord:
1) Nu går jag härifrån för nu klarar jag inte mer manlighet idag (då sken 4 av killarna upp).
2) Hej då, imorgon kommer jag med bullar (då sken 6 av 6 upp)

Jag kan min sak jag. Det är inte första gången jag bygger hus nämligen. Gullar man så får man lull-lull och extra! Det gäller även när man jobbar med kreatörer. En semla kan vara skillnaden mellan en bra och en dålig idé :).

God morgon!