fredag 8 januari 2010

Klimat

Miljöförstöring är dålig och måste göras något åt. Så är det och det är inte så mycket att diskutera.
Dock så kan man ju i dessa dagar vara nöjd att "växthuseffekten" finns, annars hade man ju frusit häcken av sig alldeles. Idag -20 grader med växthuseffekt...Lyxlunch

innan jag sätter mig på motionscykeln. Efter det ska jag fixa till lite här, gå på systemet, hämta barn och sen har jag turen att vara bortbjuden på middag hos samma vän som jag skulle ha tvättat hos om inte vårt vatten hade kommit tillbaks. En sak har ändrats dock. Vin är utbytt mot champagne. Vatten ska firas.

Om nu min huvudvärk försvinner för alltid så blir 2010 deluxe-år.

VIKTIGT MEDDELANDE!

DET KOMMER VATTEN UR KRANEN! DET KOMMER VATTEEEEEEEEEN UR KRANEEEEEEEEN.

Uppdatering.
Rörmokaren: Ellen brukar det lukta bajs om ert vatten?
Jag: Näe
Rörmokaren: Det gör det nu
Jag: Är det mitt bajs jag nu ska bada i eller vaddå?
Rörmokaren: Nejdå. Det kan lukta lite bajs ibland.
Jag: Härligt.
Rörmokaren: Jag tycker nog inte det...

Dagens outfit.

Svart tröja (som åker ner hela tiden så jag ser lite slampig ut): HM. Pyamasbyxor: Lindex. Trasig mobil: Iphone. Kassar med smutstvätt: Carrefour. Kassar med pantflaskor: Ica Maxi. Påsar med sopor: Vivo Supermarket.

SER NI VILKET FRÄSIGT GLAMOURIGT LIV JAG LEVER. VA? VAVAVAVA?

Tänk vad jag kan!

Smält ca ett ton snö i tusen kastruller. Tvätta ur diskhon. Häll i diskmedel och disk. Häll i den nu smälta snön tillika heta vattnet Börja diska. Skölj med Ramlösa Stilla för 12 kr flaskan och TADAAA: Ny fin disk. Nu ska jag upprepa det här minst en gång till så att mer disk försvinner. Jag är jäkligt nöjd!

Förtydligande.

Det är inte så att jag klagar - jag har det rätt mysigt ändå (förutom att jag är oduschad sen 1 dag tillbaks och barnen får ha samma kläder två dagar i rad.) Hantverkare är ju rejäla killar som man kan luta sig tillbaks på. Eller i alla fall får en att känna som att man kan luta sig tillbaks på dem.

Utan vatten dag två miljard elva...

Idag har jag hämtat snö för att kunna:

värma på spisen så att jag kan:

diska upp allt skit (till saken hör att vi har två diskmaskiner fulla med disk som inte är tvättat. Men det syns inte och det som inte syns, finns heller inte). Vi inväntar rörmokare som skulle kommit i eftermiddag men förmodligen tyckte så synd om oss att han:


dök upp redan nu. Jag bjuder honom på cola light. För det är vad jag har hemma. Om han inte vill dricka champagne. Det ville han iof men han hade ingen chaufför till sin bil. Oplanerat om ni frågar mig.

Efter att han kom har jag:
Packat ner två säckar med, som jag estimerar, 4 tvättar. Utöver det finns en väska med schampoo, rena kläder och rakhyvel. Jag ska hem till min vän som bor bara några kilometer härifrån och duscha och tvätta*.

En anledning till att jag tycker så mycket om min vän är att hon ALLTID ställer dom rätta frågorna. Idag tog hon fram dagens viktigaste fråga: Dricker man vin när man har tvättstuga? Jag svarade mitt sedvanliga svar: Såklart man gör. Man dricker alltid vin. Speciellt när man har tvättstuga!

Det var sagan om hur min tvagningsdag blev en vindag. Tadaaa!

*I vanliga fall har jag löst dom här problemen hemma hos Anna men hon är i fjällen och där är inte jag. Och framför allt är inte min tvätt i fjällen.