torsdag 6 augusti 2009

Vad jag vill ha?

Nedan följer inredningar som jag verkligen går igång på, tagna från mina amerikanska inredningstidningar som jag har samlat på mig. GE MIG NU!

1. Jag behöver en Amerikansk veranda med en porch-swing. BEHÖVER. HÖR NI DET?!
Denna kommer från American Porch Swing

2) Fina fönsterluckor från New England Shutter company.

3. Inbyggd terass med sommarkänsla från tidningen Coastal Living. 

4. Miljö från filmen Somethings gotta give. James Radin är inredningsdesignern.

5. Även det här är James Radins verk. 


6. American Porch. Igen. Suck!!!

Noll möbler.

Jag packar och tvättar. Viker och lägger i olika högar. Sorterar och slänger. Fyller sopsäckar och lådor. Men framför allt så har jag panik över att det känns som att inget händer. Vilket det borde göra. Rimligtvis. 
Sen kommer jag att tänka på att hon som ska flytta in ska behålla lite saker. Hon är vår hjältinna. Jag älskar mina möbler. Dom är noga ihop-plockade och i det här hemmet kändes det som vi för första gången satte det exakt som vi ville ha. Men när man ska flytta via en lägenhet till huset sen så vill man inte kånka. Så vi har sålt nästan allt vårt bohag (med vissa undandtag då). 
Allt från bokhyllor till alla våra utomhusmöbler, lampor, gräsklippare, mattor, gardiner och bioduk mm ska bort. Eller stanna kvar kan man väl säga.
Så vi flyttar från ca 175 kvm i boyta till vårt nya hus på ca 260 kvm boyta och vi har typ noll pinaler. Då får jag göra det jag är bäst på - köpa nytt :)

Någon som har några bra tips på schysta hemsidor förutom dom vanliga (IKEA, MIO osv).

Korts


Bilden är inte så bra, inte för vad den är tänkt att illustrera. Men vi har ju då och då förfasat oss över småflickors brist på längd i kjolar och liknande och jag täntke nu att jag skulle vara lite jämställd och slänga lite skit från sleven även på det andra könet. Tyvärr fick grabben fram en bok för att täcka sina lår, men ni kan ändå skymta en smula korta shorts. Dessa var i typ collegetyg, men väldigt tajta och slutade precis under rumpan, som värsta biltvättarshortsen om ni förstår liknelsen.
Fine på stranden, inte helt lika fine inne i stan. Tycker jag. Så klart hade han musche och då kanske han är tysk och i så fall kommer han ju undan all kritik eftersom de ju har noll koll, men jag gissar att han egentligen är svensk och dessutom tycker att han är ganska hipp.

Det blir sällan som man tänkt sig

Jag skulle ha en lugn och skön eftermiddag i en vilstol med en god bok. Då ringer min kusin som bor på Gotland och vill komma förbi på en fika. När då då undrar jag. Jo, om typ en halvtimme tyckte han. Hoppla! Då var det bara att springa till dagis och hämta hem barnet och kleta ihop en kaka lite snabbt. Kusinen har tre barn från 3 till 13 och hela havet stormade resten av eftermiddagen. Som tur var skulle de äta middag hos min bror. Min lugna och sköna eftermiddag blev inte som jag tänkt, men det klart det var trevligt ändå. Dessutom fick min son för sig att få sitt värsta utbrott någonsin och skrek i en halvtimme. Nöjd.

Öl. Sommarens primärdryck efter champagne.


Nu middag från Melanders. Kräftlasagne och öl. Fräsigt!

Köpa sig lugn.

Lego Batman PSP del 2 (näe, vi har inte del 1 och barn 1 fattar inte det heller. Tur eftersom den inte fanns inne..) Från 3 år.

Jag har köpt mig lugn idag. Barn 1 tycker att det börjar bli långtråkigt och har nu tagit sin överaktivitet till en ny nivå. Jag har tagit min överaktivitet till en lägre nivå. Det matchar inte. Därför gjorde jag slag i saken och åkte till Forum Nacka idag. Nu har barnet två nya spel till sitt PSP. En perfekt och, framför allt, korrekt lösning på ett problem. Heja mammans smarta drag. Heja barnvakt i form av kontroversiell lösning. Heja mig.

Bygg-gubbs-gull


Titta vad jag gullade med bygg-gubbarna idag. 

Tröttmössor

Efter semestern måste man sova. Tydligen. Och banta. Och träna och sola lite grann. Nu ligger ny enkät uppe. Kom igen!

6 augusti och se där ja

nu kom våning två och efter lunch kommer taket. Sjukt fort går det. Man få ha i åtanke att igår var det här bara en platta på mark och inget mer. 
Nu ska jag sola lite och ta det lugnt (läs: Nu ska jag springa efter barn i solen och vara arg på barnen som förstör och har trots-chock).