måndag 5 januari 2009

Fräsigt partaj

Pappan är på g att fylla jämnt. Idag kom det ett fräsigt utskick från Ånedin Linjen. De tycker tydligen att ett lämpligt sätt att fira sin 40-årsdag är att bjuda med sig sina vänner och bekanta på M/S Birger Jarl och kryssa till Mariehamn. Ehhhh.... Sen när blev vi Hillbillies?
I alla fall, det är så jäkla kul och buskis att jag tror att vi på Fräsigt måste utnyttja detta mögiga erbjudande.
"Grattis, du fyller jämnt, det firar vi med 3 presenter":
Present 1: Vi inviterar dig med släkt och vänner att fira din födelsedag ombord. (WOW vilken present - jag får ju betala också). I den presenten ingår (till ett visst pris jag alltså betalar): kryssning, hytt, smörgåsbord utan dryck, brunch på vägen hem, dans till fartygets orkester, MÖJLIGHETEN ATT KÖPA TAXFREE. What? Vad är det för present? Möjlighet att handla?
Present 2: Uppgradering för födelsedagsbarnet och medföljande person från vanlig hytt till minisvit. Okej, det kanske är lite av en "present" då.
Present 3: I minisviten får man champagne. Hmmm, vaddå? Henkell Trocken eller vad?
Sedan skriver de att de kan göra inbjudningskort åt en utan extra kostnad. Fy fan vad ofräsigt.
Fatta vad folk skulle säga om man faktiskt nappade på detta!? Ha ha ha ha!
MEN, de har ett erbjudande om en provkryssning också. Så att man kan genomlida det på egen hand först för att se vad det är för skit man gett sig in på. Tvi vale.
Ellen, are you on?

Krustader från Rahms!

Märkligt. När jag går in på Rahms kex, som gör krustader, för att hitta smarriga recept så hittar jag 7 recept. SJU RECEPT varav ett heter Drakögon poppers. Inte ens i ett ord eller med binestreck. 
 Är det det enda som går att få fram tycker dom? Jag kan tänka ut typ 70 recept nu bums som man kan göra utöver dessa sju. Är det för mycket begärt? Är jag knusslig? 

Konklusionen blir genast: Kom hem nu karln i huset så jag kan få öppna en flaska skumpa för några Drakögon (mellanslag) poppers blir det inte.


Amazon.com (och möjligen ytterligare ett tiggarbrev)

Fasiken vad det är bra. Dom har ALLT där. Då menar jag ALLT (ja, kanske inte helstekta kycklingar och hårdporr om man är lagd åt det hållet men fattar vad jag menar). Jag använder inte det jätte-ofta men lite då och då. Köper böcker som inte finns i Sverige, skivor som är svåra att få tag på, kläder som inte svenska butiker tar in osv osv. Jäkligt fräsigt. Gå in här och leta reda på balla saker.

_________________________

To Amazon.com!
Hi Amazon.com. You are a very classy website. We shop at your fantastic e-shop from time to time. Today is your lucky day. You will, with this contribution, get some free publicity from Fräsigt var ordet. Please send us a code or something - so we can shop as much as we like. At least some new cd´s. Free shipping? Hallo? Anyone?

Kind regards,
Ellen and Anna

Jag ser inget annat råd.

Jag har ju kräkts inatt. Jag har varit tyst som katten i natten och ingen har märkt mina eskapader...

Jag har mått bra idag och inte haft några illamående-grejs alls förutom att jag är lite finurlig i magen. Med andra ord finner jag inget annat bot än dieten nedan. Vad tycker ni? Hela kostcirkeln i två bilder. Fräsigt. Hon kan hon, den där Ellen...


Dagisjävlarektor igen

Rektorn på förskolan ringde idag. Jag lackade ju ur på hur de hanterat en uppsägning och mailade en massa innan jul. Hennes förklaring till varför jag inte fått någon information om att mitt barns ansvariga fröken skulle sluta var: 1. Jag hade så mycket att göra. 2. Jag hade redan pratat med 2-3 föräldrar så jag antog att alla visste. Eh, jaaahaa. Solklart! Du har ju levt upp till ditt ansvar helt klart.
Säg att ett företag med 25 anställda skall dra ned. Chefen berättar detta i förbifarten på en fika med, säg 5-6, av de anställda. Man kan då gissa att några fler kommer att ha hört nyheten innan dagen är slut. Men man kan fan inte anta att precis varenda en vet det. Och inte heller att de fått korrekt och saklig information. Optimal ledning. Något att eftersträva...
Jäkla klant. Och så frågar hon mig; "tycker du att jag skall gå ut med något nu?" Eh, om den här timmen vi snackat inte givit dig minsta ledtråd i vad som är rätt och riktigt när det gäller information då kan jag nog inte hjälpa dig mer tanten. Vi får se vad som händer. Fräsigt. Not.

Felskick

Någon jag tror att vi känner befinner sig till fjälls. I Sälen tror jag. Inte för att de har sagt det till oss utan för att vi ständigt får SMS. Till vår hemtelefon. Det ringer, någon svarar och så läser tant Telia upp ett kryptiskt meddelande. Nu senast: "Jag drar ut. Någon som orkar?"
Tja, varför inte? Men frågan är om du fortfarande är ute när jag kommer fram?
Antar att denne bekant har ytterligare en vän med samma namn som pappan i familjen och att man tror sig sms:a den andra vännen. Även om vi är helt oskyldiga blir det lite som om vi "smyger" på denne någon. Skulle ju givit mig till känna om det var så att vi visste vem det var, men det framgår inte. Inte som på mobilen när man ser vilket nummer sms:et är ifrån. Tant Telia never tells. Ypperligt för den som vill trakassera någon med andra ord. Fräsigt.

Till råga på eländet...

...Så har mamman i pappans bortavaro fått spela fotboll hela förmiddagen. Inte mammans paradgren direkt. I spelet ingår att man måste kommentera alla händelser precis som på TV, annars duger det inte. Går så där för mig. Som ett rinnande vatten för pappan. Men det är en talang som jag unnar honom. Låter gärna bli om man säger så!
Ofräsigt.

Apropå Trettondagsafton

Någon mer än jag som INTE är bjuden på bal? Jäkligt märkligt...

Trettondagsafton.

Jävligt fräsigt. Eller inte. Är ledig idag och hemma med barnet. Pappan jobbar dock. Barnet tyckte att 05.27 var den tid man skulle gå upp i morse. Det tyckte inte mamman. Tycker fortfarande inte men på något sätt så bestämmer man inte längre ett jota. Hur har det gått så fel?
På dagens schema - inget mer avancerat än att handla på Maxi. Ett nytt saltkar för det drämde barnet, tillika den lille kejsaren, i golvet häromdagen. Samt lammdfärs till lammfärsbullarna som är på kvällens meny.
I morgon fyller gudbarnet år. 7 st för att vara exakt. Har köpt en trollerilåda men det känns som om det krävs något mer. Då är Maxi ypperligt för de har sådant också. Alltså leksaker. Och annat som passar lite större barn. Barnet (den blivande sjuåringen) hävdar att han gillar Buzz Lightyear fortfarande men på alla förpackningar står det från 3 år. Man vill ju inte köpa bebisgrejer till skolbarn. Då är Spiderman nästa grej. Men där har han ju allt redan. Är otroligt pysslig så kanske något i den stilen... När alla andra färglägger i sina målarböcker så har denne lilla man alltid klippt ur allt ur sina målarböcker. Ett gäng saxar kanske?
I julklapp fick pojken bland annat en DVD sv mig. Såg att den är på TV i morgon. Snacka om bortkastade pengar. Men han fick också ett Kalaha-spel (för att jag älskar det) och en kulbana (för att det verkade knasigt).
Nåväl, ledigheten börjar lida mot sitt slut. Sista dagen i morgon... Hittills nykter en dag. Eller inte helt - till och med nyårsdagen drack jag vin faktiskt när jag tänker efter. Men upplevelsen var ändå att jag var nykter även om jag inte kunde köra bil. Fruktansvärd upplevelse om du frågar mig.

Kräks.Detta har varit mitt tillhåll i natt...
Frågan är om det var en släng av något jag ätit eller en kräksjuka. Hur som helst så jobbar jag hemma idag. Smitta ner arbetskompisarna känns inte aktuellt. Dom håller nog med.

God morgon