onsdag 22 juli 2009

Mera djur i bur...

Idag var det vår tur att hälsa på djuren. Vi var med en annan familj på Kolmården och hade det riktigt bra. För att inte säga ljuvligt. Solen sken och det var varmt och härligt. Barnen var glada och som små änglar hela dagen. Vi struntade i safarin men såg det mesta övriga. Av gorillorna såg vi bara ett arsle som stack ut ur en koja, men det känns ändå som höjdpunkten för mig på något vis. En gigantisk, helt ogenerad, krylla.
I övrigt var det kameler, kulaner (typ åsna), jakar, elefanter, tigrar, björnar, myskoxar, visenter, delfiner, sälar, pingviner, getter, får, hästar, kor, grisar, asiatiska vilthundar, gnuer, antiloper, noshörningar, canadagäss, en ekorre, snöleoparder, surikater, tapirer, något som såg ut som en hundhare, och säkert en massa annat som min stackars överansträngda hjärna glömt bort.
Som tur var hade vi förköpt biljetter på nätet och även förbokat delfinshowen där så vi gled förbi kön som värsta vipparna och slapp trängas på showen. Kändes milt stureplansartat faktiskt. Lite stekare på barnvis kan man säga.
Lunchen var medhavd, även om det som serverades faktiskt såg helt okej ut. Men köerna var vedervärdiga. Så vi var ändå nöjda med picknick som avnjöts på en läktare vid schimpanserna. Vilka bara låg och slappade i solen under tiden. Såg väldigt behagligt ut.
Vi spenderade 6 timmar där, vilket kändes precis lagom. Sedan åkte vi hem till oss och grillade och hade det allmänt bra. Entrecôte med avocadosallad.
Dagens iakttagelse var; "jäklar vad svenskarna blivit feta på senare år!"

Stockholm eller Nice. En väderfråga.


Men herregud. Vad är det för ökenväder som vår herre på täppan ämnar fullkomligt ösa ner över Stockholm?! Han skonar oss här iaf. Eller gör han det? Nästan åt andra hållet här. Aldrig får man vara riktigt glad.

Går den att röka?

På vägen hem hittar jag följande blomma utstickandes från en ödetomt. Märkligt likt något...jag kan inte riktigt placera det...

Bilder från Nice

Blomtokig människa som bor ovanpå restaurang.

Fin text på en liten brädgård/allt-i-allo-shop.

Vy från bilkö.

Tågspår på gräsmattan.


Zoo och promenad.

Det blev zoo idag. Trots värmen. Cap Ferrat Zoo. Litet men mysigt.

Lat get
Chevrésmörgås till mig. Kebab till resten.
Lemur och jag.
Pelikan. Mysko fågel. Mycket mysko. Men rosa.
Flamingos. Också dom rosa. Fräsiga. Min favoritfågel. Jag älskar dom där plastflamingosarna som man kan ha i trägården. Så underbart fult.


På vägen hem hoppade jag av inne i Nice för att shoppa. Värdelöst. Mitt finslipade shoppingbeteende kräver Cannes för shopping. Inte Nice.
Sen gick jag iaf hem. Ca 7 km. I flip-flops och en backe som är typ 2 km med 13% uppför. Det vill inte säga lite det. 

Jag kom hem för 30 minuter sen. Mina fötter är uppsvullna till det oigenkännliga och flip-flopsen är slängda.
Nu; vart är vinet?

Massmord!


Dom här jäkla minimyggorna biter ihjäl oss här nere. Jag får ALDRIG myggbett annars. Här har jag fått en sisådär tre triljarder bett. Och resten av familjen har samma status. 

Nu tog jag dock tre av dem i ett litet massmord varav en var så proppmätt att blod sprutade när jag drämde till. Mycket nöjd. Eller så kanske jag inte ska få det eftersom han kanske har sörplat hepatit C-blod. Mmm.

Nice Massena


heter det stora torget i Nice. Det är en jättefin plats och där ligger också Lafayette och lite andra butiker. Dit tänkte jag komma idag. Innan eller efter zoo:t. Shopping it is. Bannemig.

Frukost i Nice

God morgon! Nu är det frukostdags här.


Igår planerade vi att dagens aktiviteter skulle bli att gå på zoo för det skulle, enligt Wunderground bli 22 grader och 20% risk för regn idag. 
Om jag nu tittar ut så inser jag att så kommer det inte bli. För det första är det redan 23 grader just nu. För det andra så är det inte ett moln på himlen. Man kan säga att kalkylen där var bristfällig!