onsdag 8 juli 2009

Recension

Var på Sander & Co och åt middag i måndags. De höll på att få godkänt. Men de får de inte. De får istället en överkryssad dödskalle.
Började bra. Maten var okej. Miljön var okej och vår servitör var okej. Barnen var glada och lite springiga. Okej, de lät lite grand men bara glada rop - ingen gråt och tandagnisslan. Det var två till sällskap på stället. Fyra norrlänningar som bara drack en flaska vin och en familj med äldre barn, typ 13-årsåldern. Ingen sade något och ingen verkade ta illa upp över barnen. Vi sade till dem och dämpade dem så gott det gick så klart, men barn är ju barn.
Men sedan kom en kärring från helvetet ut någonstans ifrån. Först sade hon till barnen att prata med små bokstäver för att det sitter andra där också. Okej, det köper jag. Även om hon kanske inte riktigt fattar vad som biter på 2,5 åringar. För dem betyder små bokstäver ingenting. Men okej. Låt gå.
Sedan kom hon fram till oss och sade att barnen inte fick vara i sofforna för att de var så skitiga om fötterna. Hmmm, skiten kom från deras golv så de kanske skulle ta och städa tyckte jag. Vi tog av barnen skorna för att de skulle kunna vara i sofforna och se på DVD som servitören satt igång till dem. Men det var så otroligt skitigt på deras golv att de snabbt blev alldeles svarta under fötterna. Sorry, men hur tänker de då? Skall barnen ha skorna i soffan? Det blir knappast bättre. Skall barnen stå och titta på DVD?
Oavsett vad, sade hon, så hör inte fötter hemma i soffor. Nähä. Barn med ben som är typ 45 cm långa är ju världskända för att sitta med fötterna på golvet.
Nej, subban och hela stället kan dra åt helvete. Don't go there.
Särskilt som det är ett ställe som på grund av sin belägenhet knappast kan räkna med att vara något annat än en kvarterskrog. Och till en kvarterskrog hör att alla sorters människor kommer dit, inklusive barn. Och barn låter. Om hon trodde att hon drev F12, så är hon lite fel ute kan man säga.

Haute cuisine

Istället för haute couture ägnar jag mig åt haute cuisine nu med tjock mage. Eller vad säger ni om kokt korv i bröd inne på Maxi till lunch? Rester till middag? Känns verkligen glammigt.

Uppfräschning hemma

Har tvättat stolsöverdragen på stolarna i köket. Medan de skulle torka hade jag vita örngott över ryggar och sittdynor. Insåg att det blev mycket snyggare med vita stolar så nu har jag varit på Mio och köpt överdrag. Eller betalt i alla fall. De kommer som vanligt om en vecka typ. Så då hade jag ju typ inget för att tvätta de jag har nu, även om de blev hyfsat rena faktiskt. Det braiga med vita är ju att man kan slänga dem i klorin titt som tätt. Det kan man inte med beiga. Känns barnvänligare otroligt nog.
Som ett annat steg i uppfräschningen hemma var jag på Gustafsberg igår och handlade nya kaffekoppar. Med fat. Det blev sådana där underbara Adam, ni vet blåprickiga. Fast egentligen köpte jag tekoppen, inte kaffekoppen. Men ändå. Och nya tallrikar också... Alltid något.
Pappan kom hem och sade att han kollat på en ny cykel till sig. Jag konstaterade som vanligt (efter att han också köpt nya golfklubbor för massor av tusenlappar) att han spenderar pengar på sig, och jag på oss eller barnet. Förutom en liten tuss på Hermès då och då förstås, men det räknas inte. Typiskt. Ännu mer Hello Kitty.

Stockholm har...väder.

Strålande sol - jag ut för att äta lunch med min pappa och vad skådar jag då? Vilket jäkla mörker.


sen kommer jag till Östermalmstorg där dom håller på att bygga. Då kommer åskan. Jag kan säga så här. Pax för att inte vara snubben i den här lyftkranen. Risktillägget är nog eller bör nog vara högt. En sisådär 350% på lönen kan tyckas vara för lite.

Svampar.

Det poppar upp som små svampar. Men det jobbas i motvind. Klarhet och förnuft går sällan hand i hand med religon. Eller har jag fel?

Rain keeps falling on my head.


Igår när jag skulle hem vräkte regnet ner. Vad gjorde jag? Gick in på Tommy Hilfiger för att vänta ut det värsta öset och köpte en hood. I kombo. Varför inte. Dessutom var det inte rea på den men när jag gick till kassan så sa tjejen: Äh, det är typ bara den här det inte är rea på så du får 50% rabatt på den. Ja men ser man på. Fräsigt. Nu hamnar Tommy Hilfiger på fräsigt-listan. Ännu en gång.

Saker man glömt...

Jag kom ihåg att jag sov dåligt förra gången så det var jag förberedd på. Däremot att jag hade kramp i benen nätterna igenom mot slutet, det hade jag helt glömt bort. Det är jag nu brutalt påmind om efter två nätter i krampens och förvridningens tecken. Så jäkla obehagligt. Vad är det för poäng med att man inte skall få sova innan bebisen kommer eftersom man inte får sova när den kommit. Tortyr! Typ som Hello Kitty nästan...

HM - aldrig mer!

Detta ovan, kan man köpa på HM om man har en dotter. Gulliga små Hallo Kitty-kläder och sovplagg. Om man som jag har två killar då kan man köpa motsvarande;

tadaaaaa! Detta otyg till spiderman- underkläder/sovplagg. Och som att det inte vore nog så kan man köpa;


fullkomligt dubbelvidrig t-shirt. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ HM? From nu ska jag bojkotta dem. Fula kläder som är oerhört köns-uppdelade, smutsigt, rörigt och ofta otrevlig personal. Nej tack säger jag.