fredag 5 december 2008

p.s. ang Tomten

Vi har liknande problem som Anna slåss med gällande tingeltangel hos grannen...
Vi får se vems granne som får upp tomten först. Hemma hos oss är det dock inte bara en tomte. Det är en tomte med Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner och Blitzen och allt i skiraste färgsprakande lampsuccé. DET NI!

NÖJD.

Julklapp till Anna är påkommen och till 1/2 uppfunnen. Nu ska bara lite hantverk till - sen är vi hemma. Anna. Du kommer bli så jävla nöjd. Fräsigt. Nu ska jag gå. Dagen har varit vidrig och jag ska hem och berusa mig och besudla soffan med min fluffiga-inte-lik-Heidi-Klum-kropp

So long, se you honey´s

Tomten lyser inte

... i alla fall inte än. Vilken besvikelse.

Saker har ben här...


Hur många gånger som helst i veckan försvinner det saker från mitt bord. Jag har löst problemet. Jag gör som man gör med barnens saker. Jag märker dem. Fantastiskt. Jag lämnar därmed barnen på dagis och går till mitt egna dagis. Fräsigt!

DR-hang-fucked-up

Påminn mig om att aldrig mer ta i ett DR och varje gång jag får ett hem ska jag vårda det ömt och tänka på den stackars produktionsledaren som fått hålla i skiten. FAN

...och där kom den. Efter hot!

Lunch vid excelarket,

vid datorn och vid skrivbordet. Oflådigt. Min kollega har dock rusat ut och handlat lunchen åt mig. Nästa kollega har handlat cola light åt mig. Dock är hon tillbaks sen länge och vart fan är den??? GE MIG DEN INNAN JAG GÅR LÖS PÅ INREDNINGEN!

Raggargrannen

...har nu slängt upp en jultomte på garagetaket. Ser ut som om det går en sladd till den - skall bli intressant att se om den lyser ikväll när det blir mörkt. Kanske i morgon att han laddar upp en krubba på uppfarten eller något annat fräsigt. Hoppas det. Shit, vad pappan skulle börja yra då, ha ha ha!!

Men är det inte fredag idag?

Jo, det är det! Och då är det dags för något litet trevligt från Ellens och mitt gemensamma förflutna. Idag tänkte jag berätta om dagen efter då vi var och badade med bärs i Villefranche. Det var pappans och min bröllopsdag. Första årsdag, ty detta var ju på paret Alms bröllopsresa och vi gifte oss året innan. Av någon anledning tyckte jag att det var något som var värt att fira. Ett år gift med den karlen. Jo, jag borde ju hyllas för att jag står ut, men varför skulle grabbarna få följa med på det? Borde ju bara ha varit Ellen och jag. Nå i alla fall, det var det nu inte. Vi åkte till Eze och det superduperflådigflärdigfräsiga Chevre d'Or för en liten lätt lunch i solskenet. Så himla underbart. vi satt ute på terrassen som ligger på en klippa högt över medelhavet, med bara havet nedanför. Utsikten var fantastiskt och det var precis lagom varmt och soligt. Och så var det en sådan där flådig restaurant där de inte sätter ut priserna i damernas meny. Sådant gillar jag! Ett sidospår på det är att Ellen och jag hade lite funderingar kring hur de skulle lösa det när bara hono och jag gick på stjärnkrogen Eleven i Lissabon. Kul om vi båda fått menyer utan pris. Men det fick vi inte, utan båda fick med pris. Förmodligen inte så stjärnig after all då... Jodåå, en i alla fall. Nåväl. Det blev först en flaska skumpa som sig bör och sedan en lunchmeny med några smarriga rätter. Minns inte direkt allt, men huvudrätten var någonslags fisk i alla fall. Mumma! Vi hade när lunchen var slut lyckats spendera 5000 pixx på en lunch för 4, det tycker jag var bra jobbat. Roligast där var i alla fall när gubben vid bordet bredvid skulle smaka på sitt vin. Vet inte om han var amatör eller bara extremt exalterad, men han vispade runt vinet i glaset med sådan frenesi att han stänkte ned hela sig. Jättekul när det splashade i ansiktet och han skulle försöka se oberörd ut.
Samma kväll hällde pappan ut mina linser i vasken. Det var inte lika populärt. Istället för att koppla att han förmodligen öppnat fel linsburk så undrade han varför någon hade slängt grejer i hans, och hällde ut innehållet. Needless to say så fick båda papporna ägna dagen efter åt att jaga linser till mig. För på samma sätt som Ellen och jag är en och samma så är det bådas fel om någon av papporna är dumma. Är pappa Alm dum så slår jag pappa Trygg och vice versa. Inte mer än rätt.
Skall du åka på semester, åk till Eze, men glöm inte plånboken.

Glömde toapappret...

Var ute en snabbis på lunchen. På affären skall tilläggas. Köpte daspapper. Men det ligger kvar på affären. Så nu får man hålla sig en stund här hemma - hinner inte ut igen.

Innästlad!

Jag jobbar på reklambyrå. Jag är innästlad i ett aldrig-ta-slut-projekt. Ett DR. Enkel sak kan man tycka. LURAD säger jag då. Jag måste styra upp lite saker, dra i lite sparkar och fokusera. Jag återkommer sen. När jag hasat mig upp ovanför ytan. Måste korrläsa nu. Behöver en drink också. Hellre förr än sen. Det är bråttom!

Nu ryker du i alla fall upp på fara-åt-helvete-listan DR.