onsdag 5 september 2012

Ja, PT, ja...

Jo det här med vänner som blir PT's... Jag var där idag. Och hon är inte min vän längre. Dumma!

Närå! Bästa J är värsta grymma PTn och jag förvandlas till en ynklig liten gnällmoster i hennes våld. Och det visar sig att alla muskler jag inbillat mig att jag en gång haft åkte på permanent semester för ungefär 17 år sedan. Give or take. Tillsammans med balanssinnet. Hoppas de har kul. Och dricker massor med drinkar. För här är det då rakt inte festligt! Men de är hjärtligt välkomna tillbaka igen, om det visar sig att söderhavsön de chillar på inte flyter.

Jag sa när jag gick att om hon ringde skulle jag komma... Men det beror lite på den där ön."Sovmorgon"

Han som numer går i förskoleklass har fått "sovmorgnar" på schemat på måndagar. Fritids är öppet men har bara ordinarie personal var tredje vecka. Tanken är att planeringsmöten skall hållas denna tid.
Igår marknadsfördes detta påfund så här på föräldramötet:

"Jo, det är ju jättebra om barnen får möjlighet att sova lite längre. Då kan ni ju ha söndagmiddag med vin... När andra gjort så här brukar det bli tre barn på fritids på morgonen, så försök ge barnen ledigt!"

Sånt där gör mig ursinnig. Fullständigt! Skapa ett socialt tryck från barnen att vi ska missköta våra jobb ännu mer. Vi kämpar fan livet ur oss hemma för att kombinera 2 karriärer med heltidsjobb (för att vi båda är begåvade och har potential att göra kul saker, och för att vi vill det) med att barnen skall lämnas så sent och hämtas så tidigt som möjligt.

Jag gör så mycket jag kan för att ge barnen det de behöver och samtidigt mig själv det jag vill (utöver att vara mamma). Och skola och fritids skall ha fungerande verksamhet under normal arbetstid dagtid. Men om mitt barn blir ensamt på fritids är inte det ett reellt alternativ.

Jag kan jobba hemifrån. Men jag har veckomöte måndag morgon. Maken kan inte jobba hemifrån alls.

Sovmorgnar är fan för barn som går till skolan själv och inte behöver barnomsorg!!

Och vaddå söndagsmiddag??
Är ni helt flängda i skallen?

Tror det gror ett nytt mail till rektorn i mig. Hon är rektor på dagis också så hon har ju redan mig på sin knäppgökslista efter att jag blev upprörd över deras tvångsmässiga religionsutövning.

Pekis

Sitter bredvid en kvinna på tåget som är några år äldre än jag. Hon sitter med sin laptop i knät och mailar och donar och försöker se jäkligt business ut. Jobbar på Deloitte. Men är helt bedårande, som ett litet barn. Hon pekar nämligen på skärmen på allt hon läser med sina korviga små fingrar.
Jag vill typ kramas!