fredag 14 november 2008

Praktpjäsen. Sorglig historia.

Jag vågade inte fråga vad den kostade. Åsa ringde och frågade om snoppvasen (snasvas) som jag ville köpa till Anna. 9500 men kunde sänkas till 6500 (eftersom dom är våra kunder). Men hallå 6500! Jag är mycket besviken, purken och hängig. Den hade jag ju velat köpa. FAN!

Dagens toppnotering: Åsa ringer till affären och frågar efter snoppvasen. Hjältinna. TACK!

Nu ska jag dricka upp min öl här på jobbet och sen gå hem och dricka ännu mera! Måste döva mina känslor över vasen som var så nära men ändå så långt ifrån! Suck. 

Vidare funderingar från ett tåg

Skönt att få vara konduktör i första klass. Där ingår ju trådlöst internet. Då skall konduktören veta hur man kopplar upp sig på det från varje olika dator man kan tänkas ha. Även de som har gamla skräphögar där det inte ställs in av sig sjäv (eller då man valt att ta bort den funktionen). Killar fattar ju inte sådant. Tydligen eftersom det är ett jäkla tjafs om uppkopplingen härinne. Jag kör på min gamla vanliga dong jag. Går lika bra. Men jag vet hur jag kopplar upp mig mot SJ om jag skulle vilja. Fnas

Måste bara infoga vad jag just skrivit på msn till Ellen. Känns som ett tema denna vecka. Någon har bajsat. Det luktar bajs i hela kupén. 1. Stängde inte dörren helt när han gick tillbaka till sin plats. 2. Det luktade bajs om honom när han gick förbi. = Totalt fantastiskt jäkla oglamourigt. Karlbajs dessutom.

Nu är vi strax framme i Katrineholm. Avstigning sker på vänster sida i tågets färdriktning. Skulle vilja se någon kliva av åt andra hållet. På skoj liksom.

Snett framför mig på andra sidan gången sitter en dam och läser DI Weekend tror jag att det är. På ena sidan står det "Att göra det själv har blivit en livsstil", på andra sidan är det en bild på en massa slaktade grisar som hänger uppochned. Tror iofs inte att de hör ihop då grisarna på något sätt verkar vara en hejdundrans lyckad annons - men det ser lite kul ut. Kanske är det så att "Att döda grisar själv har blivit en livsstil". Varför inte. Det kanske är så för snittslaktaren att det är en livsstil.

Lunch, glamourigt och fräsigt var ordet.

Jag har varit på lunch. Lite ullig i skallen efter ett par glas vin och minst ett par glas sprit igår. Minst. Åsa, min kollega bjuder mig på lunch. En stor räkhög eller om det var räksallad. Oklart. Smarrigt och glamourigt var det - både sällskapet och maten och att bli utbjuden. Glömde ta kort på räkhögen eftersom jag var fullt upp i att diskutera med Åsa. 

Viktiga saker avhandlades. Saker kommer from nu att behövas styra upp. Fixas. Lagas. Sandblästras och frätas. Etsas, förgås, smetas, dra av. Spetta, sprätta och till sist frigöras. Man behöver ingen hitman för det där inte. Det löser sig ändå. Alltid.

När jag kom tillbaks kunde jag, med glädje, läsa vad Anna haft för sig under samma tid. Den är väl för jä*la bra den här sidan!
Så har man då lämnat framsidan och är åter på väg tillbaka till huvudstaden. Jag fick faktiskt igenom det jag hade satt upp som mål. Jäkligt fräsigt. Men det krävdes lite drastiska åtgärder såsom att säga åt dem att vi lika gärna kunde skita i allt för att de hade så usla resultat från förra kampanjen. Bra pedagogik. Not. Men det funkar på de goa gubbarna av någon underlig anledning.


Smaskig lunch - couscous-sallad med bbq-kyckling på Conoco (eller vad de nu heter). Jag hamnar alltid där. Kan vara för att de ligger på Avenyn på väg mellan centralen och där jag alltid är på möte.
Näst bäst hittills idag, (bäst är ju min pedagogik enligt ovan) är taxichaffisen när jag kom fram. Hon visste inte riktigt var avenyn låg. Ja, näe, det är väl stans mest komplicerade adress kan jag tro. Jag har ju ingen koll själv, men så kör jag inte taxi där heller. Men hon frågade mig hela tiden hur hon skulle köra. Det blev lite hit och dit, men jag kom fram i alla fall.

Näst, näst bäst bedömer jag att det kommer att bli när jag skall ta nästa klunk av min cola. Den har nu ramlat i golvet tre gånger sedan jag började skriva. Pretty bubbly in there!

Sedan kommer ytterligare en fräsig grej. Jag åker baklänges även hemåt. Kanske kommer en bild på en kräkla när som helst.

Frissig?

Äcklig som få men vad f**************n. Farbror behöver frisör. Lite frissig. Typ. Ofräsigt! 

Dagen efter dagen före

Herregud. Girls night på jobbet. Här kommer kvällen i kort: * Välkomstdrink * Snax * Vin * Vin * Vin * Middag * Vin * Champagnechoklad * Vin * Sprit. Detta i kombo med en massa prat. Drömkväll. Idag - not so drömich. Jäkligt fluffigt om ni frågar mig. God morgon.

Det börjar ljusna

... och man märker att man är på väg till Sveriges framstjärt. Det är murrigt och fuktigt, med lite stänk i luften. Och så sitter det en socialdemokratisk dam bredvid mig med röd knappa och stor ros-knapp på. Känns givet. Har åkt baklänges hela vägen. Inte optimalt. Minst optimalt då är trots min tidigare uttryckta förtjusning över att åka tåg så har jag så himla ont i häcken nu. Inte så bekväm stol...
Jaha, nu skall herrn bredvid typ gå av. Han slingrar sig tvärs över min arma kropp och mina saker och bråttom är det fast tåget är ju typ inte på väg att stanna.
Något helt annat, i morse hittade jag en stor glasbit i väskan. Måste vara från Bondkvällen/natten. Kul att hitta den nu, 2 veckor efteråt. Kunde ha blivit lite sköna sår på fingrar och annat. Skall kolla i helgen så att det inte finns fler,..

Tuff, tuff, tuff, tuff...

Sitter på ett tåg på väg till Göteborg. Det är totalt kolsvart ute så jag har ingen aning om ifall jag är på väg genom ett regnigt Europa eller inte. Troligtivs inte. Jag älsar att åka tåg, dock så föredrar jag att inte behöva dela rad med någon. Så inte denna gång. Men det är första klass i alla fall. Jag kunde så klart ha flugit också, men jag måste nästan gå upp lika tidigt och så är det en massa strul med inceckning och transfer och skit. Skall man ändå mitt i centrala Göteborg så är ju tåget faktiskt prima. Och vilken insats för miljön! Baksidan är då att det går 6.05 för att jag skall hinna till mötet 09.30 (har givit mig en marginal på 13 minuter att komma från stationen till en adress på Avenyn). Tänk om tåget är sent. Nåväl, det är folk jag redan känner så de får hålla till godo.I första klass ingår lite frukost. Jag tyckte dock synd om mig som fick gå upp så tidigt på en fredag när jag egentligen skall jobba hemifrån så at jag beställde lite extra. Ha ha ha, killen bredvid mig fick en plastlåda med ost och prickig korv. Jag fick följande flådiga bricka. Det kostar på att vara jag. Han sneglade inte bara lite längtansfullt på min leverpastej kan jag säga. Så den åt jag med riktigt mycket smask och snask.


Eftersom det inte går att se ut (vilket annars är vad jag helst gör när jag åker tåg) så sitter jag och mailar en massa. Ruggigt imponerade folk blir när de får mail från kl 06.15. Eller inte, men man ser lite ambitiös ut. Har köpt en MER för att ha något att läska mig med eftersom jag är ruggigt törstig idag, men jag vågar inte dricka av rädsla att jag skall hamna i samma sits som i tisdags. Toasits, that is.


Fick med mig någon skvallerblaska också. Men den får vänta till senare då den tidiga stunden slutar imponera i brevlådorna.