tisdag 16 juni 2009

Tävling!

Nu är det snart midsommar och även om det inte ser ut så utanför fönstret så skall det föreställa sommar. Semestertiderna är i antågande etc, etc. och för att förhöja sommarkänslan lite här på Fräsigt så utlyser vi en tävling: Maila in din bästa sommaranekdot till oss på annaellen@home.se senast den 24 juni så kan du vinna en glamourig sommarpresent. Ännu glamourigare än sist kan vi lova!
Tänk bara på att vi tar oss friheten att publicera alla inlämnade bidrag (i anonymt tillstånd) och vi anser oss vara enväldig jury dessutom. Även om vi kanske kan vara mottagliga för olika insmickrande påstötningar och alkohol.
Har du fler bidrag har du större chans att vinna. Alla anekdoter mottages, korta som långa. Så kom igen, ta en sväng i minnenas arkiv...

Falsk marknadsföring

Ibland är det synd att man inte filmar sina konversationer. Det blir ju inte samma sak att återge i text alltid. Satt med två kollegor på lunchen igår. De bläddrade i varsin tidning av typen Hem och trädgård (eller så). Den ena kollegan ser en annons för ett medel mot alger på trä och liknande. Det finns en före- och en efterbild på en altan med löpmetertrall:
- Meh, hallå! De är ju inte ens åt samma håll ju!
Jag och den andra kollegan tittar forskande först på kollegan och sedan på annonsen som han viftar med.
- De har ju lagt om trallen på altanen! Är poängen att man skall dricka medlet och sedan få en uppenbarelse att det bara är att byta skiten eller vad?
Ja, ni ser. Här är det inte så kul, men då var det skitkul. Hysteriskt faktiskt.
Förebilden är trallen åt ena hållet och fräsigt neongrön. Alla som någonsin haft alger på sin trall kan intyga att den ser inte riktigt ut sådär. Och på efterbilden ligger trallen på andra ledden alldeles jungfrulig. Det luktar skunk lång väg...
Nu är det fika!

Är det verkligen möjligt?

Solen skiner! Hurra! Ända till i morgon skall den skina. Typ.
Dn har helgarderat sig för midsommarafton. Svartregnmoln med sol bakom, 10-15 grader. Vågar de typ inte säga att det kommer att bli skitens skitväder? Vad kommer en sol bakom åskmoln ifrån? Brukar vädret vara så? Näe, inte direkt...
Men nu njuter vi så länge det varar. Ikväll skall maken baka sillar och annat till smörgåsbordet. Ty det är ju killarnas tur i år...

Märker ni vilken fräsig övertänd bloggare jag är nu?

Precis som jag lovade innan jag gick igår kväll. Fräsigt!

HM - detta otyg.


På väg hem igår försökte jag handla mig ett par byxor. Jag var inne i Wink i Sturegallerian, jag var på NK och Zara. Sen gick jag till HM. MEN VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ VISSA HM?
Allt är i en enda röra. Saker hänger på fel ställen. Det ligger högar med damm och det är så mycket trassliga människor som vimsar runt där. Usch. USCH!

Den som inga pengar har - hon får gå med rumpan bar.


På väg hem igår gick denna arma flick-krake framför mig. Hon till vänster har tighta svarta jeans. Hon till höger har tunna strumpbyxor och trosor OVANPÅ. Mina följdfrågor blir direkt:
1) Har hon inga pengar till byxor eller kjol? 
2) Har hon inga föräldrar som sätter stopp? 
3) Är hon dum i huvudet? 
4) Är hon blind.

Finns det fler alternativ som jag missat? Tror inte det.
 

Inte snigel. Inte sko.

I ett tidigare inlägg skrev jag upp vad jag inte vill bli i mitt nästa liv. Igår kom jag på en till sak. Duva. Fy fan. Duva...
Kolla den här duvan tex. Han mumsar spya. FY FAN!!!
 

Att lägga till i önskelista vid Pärleporten: Gör mig inte till snigel, gör mig inte till sko och absolut inte duva. Tack på förhand/Ellen

Gammal som fan. Tydligen.

Gammal 1)
Meh. Kolla här. Ser ni den lilla lilla biten. Det är ett fnas från min tand som jag bet av nyss när jag skulle öppna dörren på jobbet. Jag hade så jäkla mycket att bära så jag var tvungen att hålla nycklarna i munnen - ingen bra idé.

Gammal 2)
Meh igen. För ett år sedan trampade jag i glas. För ett halvår sen fattade jag att jag hade glas kvar i foten som min fotvårdare tog bort. Efter det har jag fått en krater i foten som ALDRIG går bort. Jag fattar inte. Måste börja gå på regelbunden fotvård. Som en regelrätt pensionär. 

God morgon!