tisdag 6 januari 2009

Tvätteri del 2

Mr Alm: Nu sätter vi tillbaks överdraget på soffan
Jag: Mäh, den är ju precis tvättad
Mr Alm: Den är torr nu
Jag: Men vänta, den här hängt uppe typ 1.5 timmar
Mr Alm: Ja, torr, nu kör vi
Jag: Mäh
Mr Alm:...

FITTON!


Mmm...det är Eurosport live på, på tv:n. Mr Alm följer det som besatt... And let me introduce... FITTON. Gud. Vad är det för namn? 

Tänk om han började jobba på KUKA. Välkommen till Kuka, det är Fitton. 
På Kuka ska min absolut äldsta vän börja. Det tycker jag är fräsigt

Dubbelfräsigt!

Reklam vi ifrågasätter!


Det här är en reklam om en flicka som är mobbad. Tror man. Hon undrar varför? Vi på Fräsigt vet... DU GÅR OMKRING FÖR DIG SJÄLV OCH MUMMELSJUNGER EN LÅT SOM NÅGON I KENT SKRIVIT OCH PILLAR FOLK I HÅRET SOM INTE VILL. Thats why.

Japp, post-elände. Då är det är tur!

Nu åker ni upp på listan som kan dra åt helvete. Tidigare låg bara er sura portotabell där men here we go. Anledningen? Jo som följer;

"Enklare kan det inte bli." Det är ett hån. Man måste för fasiken ha doktorerat i navigering för att hitta ett ställe att få iväg ett paket på. Hur tänkte ni?
Post-marknadschef: Hmm...jag tycker det är så trist på våra postkontor
Post-styrelsen: Ja, vi med, vi lägger ner skiten
Post-ledningsgrupp: Ja för f*n...vi kör på det
Post-Bill: Ja men kan vi inte ha dem...
Post-Bull: ...på konsumbutiken istället
Post-kören: JAAAAAAAAAAAAA

JÄVLIGT KORKAT. Nu åker ni upp på listan. Skylten är ett hån (förlåt Sofia som jobbar med dem. PUSS). 

Major matthangup!


Var på Mio möbler idag. Hittade den här mattan. Rätt fräsig. Skulle kanske fylla sitt syfte MEN det är inte DEN mattan jag letar efter. Även om den kostade typ gratis (som ni kan se).

Jag har hamnat i en monstruös loop. Ett ekorrhjul. Ett moment 22. A major hangup. Måste leta vidare efter "min" matta. 

Glöm inte att höra av dig bums om du hittar det jag letar efter. 

Tvätteri?


Idag kletade barn nr 1 ner  Annas nyårs-chokladglassbomb i soffan. Då blev det oundvikligt. Jag fick helt sonika tvätta tyget. Alltså det är en hörnsoffa. Men plats i tvättmaskinen fick den och fort gick det och ren är den men, låt mig säga så här, jag har en underdimensionerad tvättstuga för soff-tvättsupphägning. Bord och stolar får därmed agera tvättlina. Vad tycks? Fräsigt?


P.S. Jag får också säga: The way to go, barn nr 1. Det var inte en dag försent att tvätta den stinkbomben till överdrag.

Nära ögat

Alltså, det höll på att gå åt skogen alldeles. Men nu rätar det upp sig. Pappan är på väg att hämta en flaska vin. Har klarat mig så här långt genom hela julen utan att behöva gå vit en hel dag. Och nu höll jag på att falla på målsnöret. Puh!

Somethings gotta give.

Har ni sett filmen? Har ni sett inredningen? Vilken grej! Inredaren James Radin. Vilket jobb! Jag är såld. James. Du hamnar på Fräsiga saker-listan. Dessutom. Kan inte du skicka mattan som är med i filmen till mig? Jag letar ihjäl mig efter en liknande (sen typ 2 år tillbaks). 

Dessutom - någon som vet vart man köper obskyrt stora mattor? Jag pratar 3x4 meter? Jag har ett ess i rockärmen på en i N.Y där mattorna från Somethings gotta give är köpta men även om man får råd till dem så har man säkert inte råd med frakt och lull-lull som ska till för att få hit åbäket. Eller så blir mattan vulgärt dyr...och jag rejält fattig!

Komma upp!

Kl 22.15 igår kväll hör sonen av sig. Jag går upp. Han är bestämd, han har sovit klart. Dags att gå upp och äta frukost. Mina försök att övertyga barnet om att det inte är morgon än misslyckas. Jag provar att hålla fast honom i sängen genom att nästan lägga mig på honom och sjunga vaggvisor. Han tystnar men så snart jag tystnar galltjuter han om att gå upp. Till slut går vi upp. Men det blir ingen frukost. Känns inte aktuellt en kvart efter att man själv gått och lagt sig att kolla på TV. Det blir lite läsa böcker i 45 minuter och sedan bära en galltjutande unge tillbaka till sängen. Men då somnar han om ganska snabbt. Det gör dock inte mamman. Ja, de är härliga de små liven...

mer sms

Det kom ett "sms" till igår kväll. Eller rättare sagt. Det ringde och vi orkade inte svara för vi tänkte att det är nog ett sms och de skiter vi ju i. Men då börjar det ringa igen efter typ 1 minut så då tänkte jag att det är väl bäst att svara då ifall tant Telia vägrar att ge upp. Roligt. "jäger i baren 20.30 med efterföljande snowracertävling". Hade jag gärna varit med på. Roligast är att tant Telia endast är programmerad på halvtaskig svenska. Snowracer blev "snåvv rasser" typ. Ha ha ha...
Men nu vet jag vem det är i alla fall. Skall be pappan höra av sig.
Man kanske skall utmana tant Telia på något extra roligt sms...