torsdag 27 maj 2010

Eurovision

Barnet har ännu inte fått upp ögonen för vuxenmusik öht och särskilt inte schlager. Han fick se lite grann av kvällens semi och ställde några ytterst relevanta frågor:
- varför är det så vackert?
Om allt guldglitter, lampor och färger i lokalen. Så jag som inte är helt såld på det här fenomenet svarar "för att du skall tycka om musiken". Som tur var verkar han likgiltig.
- varför blåser det därinne?
Om scenblåset naturligtvis. Jäkligt relevant fråga. "För att du ska tycka de är snygga" tyckte jag. Barnet tyckte det var dumt. Så klart helt orimligt att det blåser inomhus. Bless him.
- varför har de likadana byxor?
Om de fula rutiga byxorna i första låten naturligtvis. Mamman svarade inte på detta eftersom hon just då kräktes (inombords).

Känns som om han pinpointade Eurovisionens nyckelmoment i alla fall...


Barnflicka.

Vi har en tjej som ska hjälpa oss någon gång då och då (att hämta barn eller om vi vill göra något någon helg typ bio eller middag ute).
Idag är första gången. Och jag får skämmas över sms:et (läs: 3876 sms) jag skickat till henne. Jag har spårat. Wako!
För.
Förutom att jag pratar med henne som om hon vore 4 år så har jag föreslagit mat dom kan äta, berättat att det är lättare att värma Gorbyspiroger på en tallrik utan påsen än med, gett henne recepttips, bett henne servera grönsaker till barnen utan att fråga, bett henne se till att barnen inte slänger ner sig i poolen (där det inte finns något vatten), berättat att hon ska skala potatisen om hon ska koka den (but whyyyy Ellen??!!) och harvat en jäkla massa annat...

Hennes svar: Hej, Ellen, jag har plockat upp barnen nu och jag frågar vad dom vill ha så löser vi det. Ta det lungt, vi syns om några timmar. Kram.

Mmm...
Skjut mig.

Jag äter skrivbordslunch...

På ett snyggt och sofistikerat sätt. Som bara jag kan...- Posted from Ellens iPhone

Snorjärs


Vid första anblicken ser det ut som vanligt. Vid andra; not so vanligt.Jag: Fasiken "Stora", varför har du kletat snoooor på väggen?
Stora: Jag visste inte vart jag skulle lägga det?!
Jag: Men det är så äckligt, varför tog du inte papper?
Stora: Men mammaaaaaa, du kom ju inte med nåt!
Jag: Men varför hämtade du det inte själv?
Stora: Orkade inte...
Jag: men faaaaan vad snubbigt!
Stora: Man får inte säga fan.
Lilla: fanfanfanfanfanfan (fastnar i en loop)
Jag: Lääägg av båda två per omgående innan jag...
Stora: Man får inte hoooootas. Mammaaaaaa!
Lilla: ...fanfanfanfanfanfan...

Jag kommer inte vinna det här. Hur jag än gör. Thats for sure...
Jäkla jäkla skitungar...

Klor.
Fan. Fick ingen bra bild (tog typ 30 från Nacka-Slussen) fast ljuset. Låg fel. Men. Faktum kvarstår; det är INTE okej med 1cm klor om man är man. Speciellt inte när man är man och dom är filade.
Och dessutom bara är långa på ena handen.
Hugaligen!


- Posted from Ellens iPhone

Som en jävla fårskock...
Dag ut och dag in på snusk-Slussen. Känns hejdlöst idiotiskt. Idag ser alla "får" jäkligt trötta ut oxå. Härliga torsdag-morgon!


- Posted from Ellens iPhone