måndag 20 juni 2011

Valfrihet är dumt

Miljöpartiet i Nacka har lagt en motion att det ska vara köttfritt varje måndag. Inget mer kött i förskolor, skolor och äldreboenden på måndagar.
Jag fattar poängen, men måste de alltid vara så totalitära? Kan inte varje enhet få bestämma dag själv åtminstone?
Rätt tydlig ideologisk skiljelinje mellan oss och MP i Nacka. Som alltid!Sista, jag lovar...

Inga mer klipp från Net-à-porter, jag lovar. Men det här är bedårande.


Och lite mer överkomligt.

Ja, jag sitter på möte och har tråkigt....

Kunde den inte varit hudfärgad?

Det hade varit coolt om den var hudfärgad så att det såg ut som nitarna kom ut ur armen. Då kanske jag hade köpt detta "smycke" för 9 lakan (eller en lagom stor soffa).Korvrosa känns inte lika cool. Eller kamp. Camp? Kära 40-talist, upplys mig - hur stavas kamp?

NÄÄÄEEE

Näe. Näe. Nej. INTE!!Nej!
Och faktiskt inte nu heller:


Näääääääääääää!!!

13 tuss för det fulaste jag sett...

Den som ännu inte kräkts kan roa sig med Smurfelinas pumps, fast i svart.


Eller om det är Kajsa Anka. Kan vara det...

Ibland är det en lisa att inte ha några pengar. De som har verkar ju ha så sjukt svårt att bli av med dem eftersom de måste köpa vedervärdigt rackartyg enligt ovan!

Sugen på att planera vintern

Så jag kollar lite på fjällen. Märker då till min glädje att det just nu råder liten risk för lavin i Lindvallen.Kan bero på att det bara är 30 cm snö! Just nu!Är det något grässtrå som luras eller vad?
Tycker Aqua Bike låter kul!Under förutsättning att man inte bara trampar vatten på en korv. Det är rätt tråkigt!!

Den enes död...

Är den Andres bröd får jag väl kasta om det till...
Ellen glömde sitt busskort här i lördags morse.
Maken tog med sig det till stan för att vara "serviceminded". Nu visar det sig att han själv inte har busskort. Så räkmacka till honom som tjuvåkt på ditt kort!Jag är viktig...

Ja, men tack! Det visste jag väl! Men jag är glad att ni tycker det också!Fick en bok av Handels. "Start with why - How great leaders inspire everyone to take action."
Låter ju som jag redan läst den tycker jag!
Nä, men det var sjysst! Tack!
Dessutom får jag ge bort två likadana till vänner... Vilka prominenta individer ska jag välja då?

GER 975

Trist för mig. Ännu tristare för dig. En Thomas såg dig. Samma Thomas tog reg.nr. Och fotade dig med mobilkameran.


Come to mama!

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Midsommarstassen fixad

I Saltis finns en fräsig butik där de har väldigt fina saker. Ofta men inte alltid. Hittade en klänning och en blus jag gillade. I morgon börjar rean med 50% så jag fick det idag oxå. Hurra!!

Klänning till midsommar med brottarryggSedd bakifrån alltså. Nu har jag alltså 4 kvällar på mig att bygga lite snygg rygg... Lycka till, Anna!

Blusen var bara så söt och ett måste.Happy.

If at first you fail...

Ja, fortsätt då att dunka huvudet i väggen!
En tant på bussen trycker oavbrutet på plinga-knappen. Om och om igen men inget händer! Byta knapp? Näe, trycka mera!!!
En eloge till detta fruntimmer för ihärdighet. Till slut gör en ung man med mössa slut på hennes lidande. Njae, han skjuter henne inte i huvudet, utan plingar åt henne. Hade gjort det själv om jag inte hade handen full av telefon och blogg...
4 veckor.

Bild från min svärfars hus på Österlen

Min vän och kollega J konstaterade just att det är fyra veckor kvar till semestern. 

Jag vill skjuta mig själv. Jävla skit. För tredje gången idag.
- I min lilla värld av blommor/ Ellen

Spaghetti-arms

För en stund sedan bar jag ett gäng lådor med ett gäng liter saft i varje cirka hundra meter från Tösses över Karlavägen till mitt jobb och upp för två trappor. Första vändan värkte det lätt i armarna och jag kunde inte riktigt skaka loss efteråt. Andra gången var lådorna mer fulla och det skrek redigt i armarna, jag flåsade som en KOL-sjuk och banne mig om det inte kom ett stånk och ett stön när jag kom fram till dörren och ställde ned lådan.
Nu har det gått 10 minuter drygt och jag skakar fortfarande i armarna om jag försöker lyfta något och bara att sitta vid tangentbordet och skriva får bicepsen att påpeka att de finns. Inte helt tillfreds med detta upplägg. Hur klen får man vara?

Nästa år röstar jag för att vår sommarpresent till våra kunder skall vara varsin påse med bomullsrondeller istället. Inte lika gott men mycket lättare.

Värt att notera är också att samtliga de som anmälde sig frivilligt att hjälpa repa-tjejen att hämta dessa flaskor var av kvinnligt kön. De manliga med lite mer muskelmassa i överarmarna lös verkligen med sin frånvaro i detta upprop. Jag tolkar det som att de inte vågade för att de skulle bli avslöjade som lika veka som jag...

Note to self, part 23098560

Ta inte på dig (redan) tighta byxor om du har tränat tungt benpass dagen innan.
Och.
Jag hade glömt hur det är att ha träningsvärk i magen. Tills imorse.
- I min lilla värld av blommor/Ellen

Språkpolisen

Trots att jag ju tydligen inte förstår helt vanlig svenska enligt tidigare inlägg så har jag ändå frivilligt tagit på mig rollen som språkpolis. För alla upptänkliga språk jag kan och inte kan. Senaste irritationsmoment uppstod i morse när jag gick till jobbet med Jackson 5 i lurarna, närmare bestämt "I'll be there". Då sjunger de

If you should ever find someone new
I know he'd better be good to you
'Cause if he doesn't - I'll be there

ISN'T heter det!!
If he isn't good to you... Inte If he doesn't be good to you....
Så det så. Skärpning. Kanske lite sent med en rerecording nu när du är död, men du kan väl fundera på det i alla fall? För det stör mig något ofantligt. Varje gång. Trots att jag gillar låten i övrigt. OK?

Språkmongo-Anna

Språkförbistring

Det här inlägget har jag ju skrivit en gång förut då, men jag skall försöka återge det ungefär som det var från början, när det ramlade ut i verkligheten. Men då enligt tidigare inlägg suddades ut. Stjärttelefon.

Kom ut på uppfarten samtidigt som grannen (som är en import någonstans ifrån trakterna av Thailand eller liknande - har inte velat fråga). Jag är som vanligt lite sen och stressar på mot tåget. Men eftersom jag tror mig vara en hyvens prick och eftersom hon ju jobbar på barnens dagis så måste man ju vara lite trevlig i flygande fläng. Så jag skjuter iväg ett bländade leende och ett:
- Heeeeeej! Vilket väder vi har va?! (Med tanke på att just då öser regnet ned)
- Monikamanebi?
- Vaaaa??? (Lite släpande så där)
- Monikamanebi?

Okeeeeej... Fattar inte vad hon säger. Tänker att det skulle kunna vara "Hur mår ni" men det kan lika gärna vara vad som helst annars. Funderar i all hast på vad jag skall säga... Skulle kunna slänga iväg ett "finfint" eftersom det kan vara svar på ganska mycket. Men det gör jag inte. Jag bara ler, tittar dumt på henne och hastar förbi... Säger inte ett skit. Bara för att det kunde ha blivit fel om jag svarat på fel fråga. Känner mig dum. Nu blev det ju ännu mer fel... Bajs också!

Språkmongo-Anna

Kuk-telefon

Både min och Annas tfn kastar inlägg som vi gjort. Jag gjorde tex ett inlägg kl 0500 imorse - en halvtimme efter min man gick upp för att åka på affärsresa till Finland. 
Igår kväll gick jag och la mig vid 19 med barnen. Sen vaknade jag vid 20. 
För att somna vid 3. Jävligt irro.
Jävligt - ska ni veta.

Bara därför blir det bil idag. Det kostar, i runda svängar, 5 miljoner med parkering och tullar. 
Skitdag.

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Stjärttelefon

...Eller om det är stjärtblogger. Kanske båda. Både Ellen och jag är som alltid på måndag morgon fulla av kräks som måste ut på bloggen. Men vi är censurerade å det grövsta! Allt som skrivs slängs bort. Jaha, men då svär jag istället och säger fula ord. Balle. Fan. Jävlar. Nöjd nu?

Om nu datorn provar samma sak  blir det andra bullar.

Irro-Anna