måndag 8 december 2008

Crosby vs Crosby

Jo, vi har ju fått vår statistiska analys av vår lilla enkät från förra veckan och Bing Crosbys jul vann inte helt oväntat. Tätt följd av några chokladhatande surkarts som bara är ute efter att sabba för alla andra. Skämmes på er! Julen är en tid för kärlek och ni bara surar. Som straff skall vi slänga ut er på globens is och så får ni träffa en annan Crosby, nämligen Sidney (heter han väl?) och han skall crosschecka er allihopa! Sedan kommer vi naturligtvis att ta tillbaka er till våra hjärtan där ni som trogna läsare som bekant så välkommet huserar.

PS om inte Crosbys crosschecking hjälper så kanske vi kan kalla på Bill Cosby, för han är ju rent vedervärdig också. Ett 70 timmars Cosby maraton typ. Huga!

Lång och fladdrig halvalkis

Tant har varit hos farbror doktorn, fbd, idag. Var tredje år har vi läkarkontroll på jobbet, vilket är mycket bra. Idag hade jag vuxit drygt 1 cm sedan sist, vilket känns fint för en tant i min ålder. Jag frågade om det inte kunde vara så att jag utvecklat någon form av toppig vattenskalle men det trodde man inte. Läkare har ingen humor. När jag fött barn och doktorn skulle sy ihop eländet som spruckit sa jag; "blir det något fint motiv? Hem ljuva hem?" och läkaren bara stirrade frågande på mig. "Ja, alltså, jag tänkte som du broderar..." Men näe, inte så. Varför kan man inte skoja lite? Skall man sy kan man väl lika gärna vara lite konstnärlig.
Hur som helst, en riktigt fin komplimang fick jag i alla fall: Du har så fladdriga vener. Fräsigt. Egentligen är det inte en komplimang utan betyder att man är svår att ta blod från. Så nu ser jag ut som en tjackhora med blåa märken i armvecken. Men jag valde att ta det ungefär som "åååh, vilka slanka ben du har". Man måste ju få lite tolkningsfrihet!

Måste dock som ett PS tillägga att fbd faktiskt var lite i min smak ändå när man sa att alkoholkonsumtionen skall man bara mäta med sig själv, inte mot hur mycket eller lite andra dricker. Så länge man inte dricker mer än vad man gjort tidigare så kan man väl vara nöjd. Ja, och jag är ju fortfarande inte mer än halvalkoholiserad, så då kan jag ju vara nöjd.

Trygg hela vägen hem


Jodå, det är ju det fina med det här gamla soldatnamnet att jag faktiskt är trygg hela vägen hem. Behöver liksom inte någon safe point för det. Men reklamen förtjänar ett särskilt omnämnade även utan renommesnyltning från min familj och det är att det ena bolaget i detta samarbete heter Taittinger. Flådigt. Och så roligt det skulle varit om det var Comtes de Champagne-bolaget. Vilket jag nu är rätt säker på att det inte är, men ändå. Är det det så kanske jag kan ta den röda overallen från i lördags och vara säker i den istället? Tål att undersökas.

PRAO-miffo

PRAO-miffo är vad jag har varit idag. Jag jobbar på ett huvudkontor och har varit ute på ett lokalkontor för att känna på verkligheten. Så jag har suttit som ett plåster på en av våra anställda hela dagen. Typ suttit på hans besöksstol och stirrat på honom medan han talat i telefon, följt efter på externa möten och suttit där och stirrat. De han har träffat har typ undrat vad det är för förståndshandikappad samhallstant som sitter med och glor. Fräsigt. Älskar att känna mig nyttig på det här sättet. Två grejer lyckades jag hjälpa till med; sätta in försättsblad och register i en pärm. Hurra! Nu har mina skills utvecklats genom denna prao.
Och så har jag fått en uppfattning om verkligheten för dem där ute: I fredags var det världens kalasröjarfest för typ 30-40 av dessa lokalkontor och på torsdag åker ett gäng till alperna. Det är verkligen bistra tider nu.
Misstolka mig inte nu, jag tycker att det är nyttigt att få en inblick i hur de har det. Men det värsta är att de fått en inblick i hur jag är när jag är mongo-miffo, inte när jag är som bäst - dvs gör det jag är bra på.

Moderna myter...

här!

Väder på Gran Canaria idag.

Käre vädergud (alt Tone Bekkestad). Boosta upp temperaturen nu. Förra året hade vi ca 25 grader hela tiden! Vill ha. Vill ha. Vill ha. Vill ha. Ja men stå inte bara där, gör något!

Tack på förhand/Ellen

Sugen på julstämning?

Klicka här! Aaa aaa aaa, vad säger ni nu då?

And I keep saying: Kompis, det går bra nu...


Promenerade en t/r promenad hem till pappa med fru, med en sak på lunchen. Gick förbi Hugo Boss, som för övrigt ligger vägg i vägg med Bollinger Champagnebar (Anna varför har vi inte varit där?). 

Nåväl. Fräsig skyltning. Dom bryr sig inte ett skvatt om lågkonjukturen och skyltar med det. Pol Roger på längden och tvären. Jäkligt härligt. Jag vill ligga i Hugo Boss skyltfönster. Det är vad jag vill.

Repan.

Att sitta i repan (receptionen) är inget svårt. Jag har själv gjort det. På flera ställen. Man förväntas vara trevlig, svara i telefon, hålla undan, fixa luncher och se till att allt finns. Lull-lull (fredagsfika, lite godis och fluff) gör att folk blir ännu gladare! Fine. Så länge är säkert alla med. 

MEN det finns så mycket folk på fel plats. Repan är ju faktiskt bland dom viktigaste funktionerna på ett ställe. Dock verkar det ideligen hamna fel sorts folk där. 

Följande saker har jag hört från tjejer (jo, för detta yrke är oftast ett tjejyrke) i repan:
1) Göran - näe han är inte på plats, han är och bajsar. 
2) Kerstin - hon är inte på plats nu och jag orkar inte leta efter henne och har inget att skriva på så du får ringa tillbaks.
3) Receptionisten svarar och skriker sen: Örjan, ÖÖÖÖÖRJAAAAAN, vart ääääär du, är du på toa? Du har telefon. I luren sitter en vd och väntar på att få prata med Örjan och hör allt det här.

I can go on forever. Det är inte okej. Inte alls. Kan man inte sköta sig så ska man inte sitta där. Då kan man göra något annat.

Five days and counting...Gran Canaria Taikon 2008!

Som en service till er, läsare så offrar sig ena halvan en stor del av julen till att täcka upp området utanför Afrika, nämligen Kanarieöarna. Detta gör jag såklart bara som en extraservice. Anna, offrar denna tid till att täcka upp landet mitt i Norden, nämligen Sverige - bara för att ni ska få uppdaterade fräsiga saker att läsa. Också detta är en glam-service som heter duga.

Hörrni, vilken jävligt fräsig blogg det här är. 

Hittade han inte ett helt par skor imorse?

I varje fall...så skulle jag smyg-ta kort. Satte på tystläge och tog bort blixten. Trodde jag. Faktum var att jag inte satte på tystläge och satte på blixten. Sådär bra blev det. Kameran klickade och blixtrade som aldrig förr. Killen, med skorna, som halvsov, tittade upp i ett ryck eftersom han trodde att det åskade typ. Jävligt ofräsigt. Sedermera blir mitt nästa uppdrag att utveckla mina spionage-skills om jag ska kunna uppdatera den här sidan på ett fräsigt sätt. Smyg-ta kort utan att kunna smyga verkar ju sådär.

God morgon!

På söndag, på söndag, på söndaaag!

Sådär ja. Min pappa han kan han. Petit chablis. Skagenröra. Fräsigt. Bra där pappa. Söndagsfylla! Pappa vet vad hans dotter behöver.

Ost...

Julklappspresent från pappa med fru. En 5-kilos bok om diamanter. Borde inte mr Alm fått den att plöja från pärm till pärm. More is more som Anna och jag brukar säga.