söndag 4 januari 2009

Här är bilden för övrigt som tjyvgubben snodde...Den heter Une de Mai eller The buttefly race. Kostar skjortan säkert. 
Den är rätt ball även om färgerna ser lite muggiga ut här.

Salvador Dali - din gamla tjyvgubbe.

Foto: Einar Andersson

Nu ska jag berätta en anekdot från min tokiga familj. Min farfar är en känd hästfotograf. Han är jätteduktig och har tagit så många fina bilder (se ovan). Hans bilder finns bla på Nordiska Trav-museet och han har släppt böcker, gjort kalendrar och ja, han är briljant inom detta.

Nåväl. Här kommer anekdoten: Salvador Dali lånade iaf en gång (utan att fråga om lov) ett foto av min farfar och ritade dit sina jäkla fjärilar (som han målar i tid och otid). Bilden var ett foto på en häst som hette (om jag inte missminner mig) Une de Mai. Så farfars bild blev helt plötsligt dyr konst. 

Fräsigt va? Desto ofräsigare av knäppgöken Dali att sno. Jag vet faktiskt inte hur det gick efter det där... Jag vet bara att min pappa har en tavla (ej den äkta) på spektaklet hemma hos sig. Ballt va. Och fräsigt, framför allt

Enkät avslutad. Ny ligger uppe


Nåväl... Den blev inte helt optimal, bilden alltså, men what ever. Konklusionen blir som följer nedan.
5 stycken vill bli smalare - men vad tusan...lägg aaaav (Vår kommentar)
6 stycken vill bli styggare - utmärkt. We will support you (Vår kommentar)
1 vill sluta röka/snusa - Heja heja (Vår kommentar)
3 stycken vill bli en fullare människa - Splendid (Vår kommentar)
1 vill bli en trist och bättre människa - Icke optimalt svar (Vår kommentar)
0 vill ta livet av sig - Det känns absolut bäst (Vår kommentar)

Get a grip och rösta i vår nya enkät nu. Go ahead and enjoy!

Middag i familjen Alm

blev idag en alldeles ypperlig morotssoppa. Faktum är att receptet hette morotssoppa med konjak och grädde. Fast jag hoppade grädden - och bytte ut konjaken mot en sherry (för det var det som stod närmast). Till detta serverades hemmagjorda krutonger och gurkbitar samt ugnsrostade små snittar med olika sorters pålägg; kalkon/ost, tomat/mozzarella samt s:t agur. Succé. Det gick fort att göra och ALLA mumsade. Den enda kvinnan i familjen är därmed tillfredsställd och nöjd. En middag med massa fräsiga grejer i och alla åt. Deluxe. Fräsigt. 

Sugen på att laga? Läs receptet här!

Diffus diet?


Jag är lite märklig. Jag behöver ha typ alla matvaror som finns, hemma för att vara nöjd. Jag får panik om jag bara kan få till 1-2 rätter på det som finns.
Igår kväll var jag supersugen på frukt (och det enda som fanns hemma då var några gamla ruggiga bananer och en sur lime). Imorse kastade jag in barnen i bilen och åkte och handlade frukt. Nu sitter jag här med tusen bananer, miljarders olika sorters äpplen, päron, apelsiner och clementiner. Inte fasiken vill jag ha det. Inte alls. Så nu tvingar jag i mig ett äpple.

Jag är lite märklig på så sätt. Min svärmor är tvärtom. Hon lagar soppa på en spik. Eller en torsk i ugn av en hög pasta. Typ. Ypperlig svärmor. Hon har där emot en mindre ypperlig svärdotter i det fallet kan man säga.

Villeroy & Boch Petit fleur

Rart porslin...ser lite tantigt ut så här men åh vad det är fint. I love! God morgon.