torsdag 27 augusti 2009

Absolutely glammig väska


Allt går att sälja med mördande reklam. Och är det begränsad upplaga så går det snabbt dessutom. Var på NK och handlade väska idag. Det är lite tradition - förra gången jag gick på mammaledighet blev det en Furla, och denna gång en Mulberry. Ingår i NKs Sagolika Skapelser - begränsad upplaga. Väskan finns i 20 ex, 12 i Stockholm och resten i Göteborg. Jag köpte nummer 11. Fanns lägre nummer, men jag föredrog snygg finish framför lågt nummer. Fräsigt.

I morse när jag vaknade hade jag inte en tanke på ny väska. Vid frukostbordet såg jag annonsen och på 2 röda hade jag ändrat inställning till i det närmaste "måste ha ny väska". Inte nyttigt att läsa tidningen helt klart.

Not so glammig väska


Var på mvc idag och tillgodogjorde mig en ny väska. Eller reklampåse eller vad man skall kalla det. Inte så glammig då den var full med blöjor och dylikt. Missförstå mig rätt - gratis är gott, även om det mest är cellulosa. Men jag vill ju ha lite guldkant. Det får man inte när det första man ser när man öppnar väskan är Tena. Vill inte tänka på Tena. Jag har inte ens gått igenom maratonloppet att klämma ut ungen än och vill inte bli påmind om att det kan bli problem att hålla ihop. Usch och fy! Näe, ge mig något drickbart istället!

Slut på köandet

Inte så bra bild av det jag försöker beskriva. Men mannen framför mig lade märke till att jag ville fota och trodde väl det handlade om honom. Vilket det inte gjorde. Inte så mycket i alla fall. Han var så klart en del i problemet, men bara en liten del.
Hatar Slussen. Hatar att det är så jävla skitigt och snuskigt vidrigt där. Och så när man kommer på morgonen så måste man köa för att ens komma in genom spärren, och köa för att komma upp för trappen till perrongen. Och på perrongen måste varenda en stanna så snart de kommit uppför trappan. Jo, för det är ju kul att trängas i första vagnen istället för att få lite lebensraum i de mittersta vagnarna. Jag håller med. INTE. Det är i alla fall den förbannade kön uppför trappen som bilden skulle föreställa. Istället är det en suddig, något överviktig karl i profil. Men det är ju också irriterande så det funkar som substitut.
Men, i morgon är sista dagen på länge som jag måste stå ut med skiten, så ljus i tunneln finns ju!

Samtal:

Barn 1: Mamma. Jag kanske ska gifta mig när jag blir stor.
Jag: Ja, vad roligt.
Barn 1: Men jag har ingen frur... (fru alltså)
Jag: Näe men det behöver du inte koncentrera dig på nu. Det kan du koncentrera dig på när du blir äldre.
Barn 1 (med gråt i rösten): Men om jag inte hittar en frur då?
Jag: Då kommer det vara okej också.
Barn 1: Men jag ska ju ha 3 barn. Då måste jag ha en frur.
Jag: Men det ordnar sig.
Barn 1: Dom ska heta Loen det är en flicka. Sen ska jag ha Widor som är pojke och sen ska jag ha Sharichannen. Hon ska vara bra på att måla.
Jag: Mmm... Det blir bra älskling....


Sharichannen...hon kommer vara jäkligt nöjd med sitt namn. Även hans blivande fru kommer säkert samtycka till detta namn. Men som mamma till barn 1 så är det viktigast att mitt barn är mest nöjd. Mmm...mmm...

Hetsäta...

Minst 2 dagar i veckan äter jag wraps från Planet food i Östermalmshallen. Dom är supersmå men densiteten är sinnessjuk. Jag har just öst i mig en wrap därifrån. Med betoning på öst. Jag mår illa och vill kräkas. För i ordet öst ligger också ett dolt; "äta upp på mindre än fem minuter". Det ni.

Manisk...

Dessa auktionssidor gör mig manisk. Jag har haft ett bord och en stol under uppsikt. Nu vart jag ombudad på bordet igår. Så nu ska jag ha stoljäkeln. Kosta vad det kosta vill! Here we go...

Husuppdatering i mörkret.

Igår sprang jag och mina vikter till tomten - som nu faktiskt inte är "tomt" längre utan "hus". Det började skymma så man ser inte så mycket men taket är nu lagt och gipsskivorna inne i huset har börjats sätta upp. Vi kan knappt tro att vi ska bo här om några månader. Känns som en dröm.

Hustak på plats.

Dubbeldörrarna som ska ha...


ett par av dessa lampor bredvid sig.

Det kan väl bli bra - eller?