måndag 15 mars 2010

Lavendel.

Min favoritblomma inhandlades idag. Igen. Och lite andra blommor. Heja våren!


- Posted from Ellens iPhone

Nej tack, jag skall inte ha något...

Skulle handla en regnjacka till barnet. En fodrad sådan och tydligen tar de flesta butiker endast in dem till hösten. Räknar med att det kommer att behövas i år dock med all blötsnö som kommer att ligga länge på dagisgården.
Finns dock säsongsnya på Lindex med de var gulsvarta och jag kan inte tänka mig något fulare. Pappan är fö AIK:are så jag tänkte att det vill jag inte uppmuntra.
Hittade då några från i höstas på Åhléns, som i princip var lika fula men de fick funka. Kostade 199 och det var det enda jag skulle ha. Inget annat. Ändå går jag därifrån med en påse med 15 olika grejer till barnen i och ett kvitto på 1183:-.
Sedan skulle jag gå till bilen och åka och handla. Passerade Stadium. Tänkte att jag kollar om Everest har några fina fodrade galonisar, men de var svarta och det vill jag inte ha. Så då skulle jag ju inte ha något. Ändå gick jag därifrån med en jacka och ett par byxor till barnet för dryga 900 kronor.
Plus att tjejen framför mig i kassan köpte alla vårens skor till sina barn, så nu har jag panik över att jag inte gjort det och att urvalet skall bli dåligt när jag kommer mig för. Suck...

Trött

I natt var en riktig skitnatt!
Bebisen valde att vakna redan kl 22. Då vet man att om första passet inte var längre än tre timmar så blir det oftast inte så mycket bättre sedan. Somnade väl om vid 22.30 och vid 01.30 kommer nästa stöt. Jag somnar vid 02.15 ungefär. Barnet väljer då att kissa i sängen vid cirka kl 03 och väcker då bebisen som hojtar mellan 03.30 och o4.15. Somnar om och vaknar igen vid 05.00 då bebisen får typ 10 ml vällling. Somnar om. Så kommer barnet ned 05.34 för att se på TV. Ligger i vakenkoma till 06.27 då bebisen vill upp.
Pappan har varit uppe två gånger och jag en ziljon. Ändå var det han som fick ligga kvar i sängen och jag som fick mata barn, hänga tvätt, städa inför städning och allt som måndag morgon inbegriper.
Hur kom det sig att det blev två barn med den? Jag är nog skvatt galen.
För övrigt blev det ingen städning för svett-tanten har kräksjuka. I morgon kommer vikarie. Det behövs. Slemmet ligger som ett täcke över köket känns det som.

Knasiga dagis

I förra veckan var det föräldramöte på dagis. Jag var inte där eftersom vi var i fjällen, men jag har fått höra att stor diskussion utbröt då vissa barn tydligen har börjat med att man inte får vara med dem och leka. Och alla föräldrar tycker så klart att alla skall få vara med - dvs det är INTE okej. Särskilt illa är det när det alltid är vissa barn som exkluderar samma personer hela tiden och springer och gömmer sig när de kommer och så.
Fröknarna såg frågande ut och hade inte riktigt sett att det var så. Och när fler och fler föräldrar sa att de sett och hört detta själva så sa fröknarna: Jaha, men vi vill ju inte störa deras lek.
Nä, okej, så mobbing är okej förutsatt att man leker en lek som andra inte får vara med i?
Dessutom leker fröknarna själva den leken då de jämt exkluderar deltidsbarnen ur morgon- och eftermiddagslek. De får sitta vid sidan och titta på. Märkligt.
Varför är dagis alltid så knasigt?