torsdag 16 juli 2009

Tänk framåt

+26,4 grader i skuggan och härligt badväder. Då har jag precis bokat en vecka på SkiLodge i Lindvallen till i vinter. Känns högaktuellt. Och ändå var de flesta lägenheterna slut redan. Fräsigt.

Förresten, så less...

Eftersom vi inte kom iväg någonstans i sommar på grund av mina ben och lite sådant så tänkte vi att vi bokar en resa till senhösten/vintern istället. Men nu börjar det ju tjatas om svininfluensan och hur farlig den är för barn under 2. Hur bra kommer det att vara att ge sig iväg i flygplan med en 2,5 månaders då?
Vaccin finns ju visserligen, men kommer vi att ha hunnit få det då? Prutt och bajs. Jag skall tydligen inte resa någonstans någonsin.

Torrsdaii

Ytterligare en varm dag med vackert väder. Ev. lite regn i de norra delarna av området men i eftermiddag strålande sol utlovat. Vi har inte kommit igång riktigt än. Pappan står och chippar på gräsmattan, jag surfar lite på måfå och barnet låter sig underhållas av Barnkanalen. TV som barnvakt? Jo, jag sa ju "Inte då"! Så sent som under barnets första år, men har radikalt ändrat ståndpunkt. Kan jag få extra minuter för mig själv så tar jag det. Som i morse när barnet klev upp 06.20 så behövde jag inte kliva upp förrän 09.30. Ja, alltså man får ju gå upp och fibbla till frukost och andra grejer i omgångar men i princip kan man ligga kvar i sängen. Ljuvligt. Skönt att jag snart sabbar det igen.
Pappan har börjat dilla om att åka ut på landet igen. Farfar skall göra nya nycklar idag då vi inte kan hitta våra gamla. Så vi kanske drar i morgon i stället. Han vill åka idag, men jag orkar inte riktigt. Tänkte istället grilla korv till lunch och sedan cykla iväg till ett bad som vi aldrig varit på och se hur det kan vara. Eller jag har varit där typ två gånger när jag var typ 8, och vill minnas att det då var rätt trevligt, men mycket kan ju hända på 28 år trots allt. Helt orimligt att det är så länge.