fredag 21 maj 2010

Dagens middag

Från senaste Allt om mat. Ser riktigt prydlig ut och smakar skitgott!
Sommarklipp.
Dagens manöver: hårklippning. Inte en sekund försent. Har även slingat och färgat så nu består jag av "sommarblond" och "honungsguld". Fräsigt så det förslår. Ikväll ska mr Alm ut med arbetet men jag är hemma. Och dricker skumpa. What else is new lixom?!
Nu:Pressa lilagröna-genomskinliga mastiga lår ;)

- Posted from Ellens iPhone

Argsint

Barnet och jag står på vår egen lilla strandremsa och myser. Då kommer den här jäkeln ända in till land och fräser åt oss. Inte okej. Så jag fräser tillbaka och då drar den. sedan kommer den tillbaka ännu argare. Men då hämtar jag krattan. nu har den seglat iväg över sjön. För den här gången. Den kommer alldeles säkert tillbaka!
Cykla

Maken: kan jag cykla en sväng på söndag morgon
Jag: men vi har lite grejer...
Maken: men jag sticker tidigt
Jag: ...vi ska vara hos pappa kl 13
Maken: jag kommer nog hem då vid ett

Men hallå?! Är det en "tur" på söndag morgon? Att typ dra ut halva dagen? Gissar att han försökte få ett "ja" på oprecisa grunder, låta mig tro att han skulle vara ute sina vanliga 2-3 timmar och sedan skulle jag upptäcka att det blev "lite" senare under hand. Sneaky! Den lille räven...

Visar sig att han och någon grupp skall cykla nio mil. Ja, visst, om jag är kall i min grav vid det laget... Äh, visst får han det egentligen men vi skall vara borta kl ett ju, då kan han inte komma hemdragandes svettig och dan "vid ett".Allt blommar

Jag är inte allergisk så jag tycker livet leker.Är det inte underbart?
Häggen doftar gudomligt... Mmmm, så skönt att vara ute hela dagarna just nu!

Semesterstök

Jag bokade en semesterresa förra veckan. Vi hade kollat runt en massa, men inte lyckats bestämma oss för något så till slut sa maken: "men boka något bara - var som helst, när som helst till en rimlig kostnad".
Sagt och gjort, jag bokade en veckas all inclusive till Kreta efter skolstart eftersom det är lite billigare då. Frid och fröjd i familjen.
Tills i förrgår då maken säger att han har ett möte han bara MÅSTE gå på då så vi måste boka om. Jaha, men jag har redan betalat och inte tagit avbokningsskydd eftersom han ju kunde precis jämt. Så jag tycker att han får fixa eftersom det är hans fel. Det tycker inte han. "Då skiter vi i att resa" tycker han.
Så nu har jag fixat. Resa bokad innan skolstart, 3000 kr dyrare men skit samma.
Borde kunna inkassera bonus hos maken för det. Men förmodligen inte.
Själv har jag dock ändå inkasserat bonus i form av att jag nu kan åka till Kebnekaise med jobbet. Hade råkat boka resan samma vecka, men det talar vi tyst om. Det är ändå han som har sabbat allt och jag som räddat situationen åt honom. ;)
Fast jag berättade faktiskt för honom om min dubbelbokning när jag kom på den. Helt genomrutten är jag inte. Men ändå! Win-win för alla utom plånboken.