onsdag 2 mars 2011

Pet peeve

Jag har en favorit irro-grej: folk som aldrig nyttjar "nackspegel" -alltså om man aldrig kollar frissen bak.
Vanligen tar detta sig uttryck i tjejer och damer med välpolerad front: tjusig make och hår som ligger snajdigt rakt framifrån som när man sedan ser bakifrån upptäcker att de har en liggbena på tvärs och lite lätta flottstrimmor. Varför inte dra två drag med kammen även bak?
Typiskt bevis för deras livsfilosofi i stort: syns det inte så finns det inte. Well my dears! I beg to differ! Ni ser ut som skit!
Nu i morse var det inte lika illa men fult ändå: en tjej som lekt med locktången men glömt kamma ut där bak. Såg ut som en 85-åring som legat på papiljotter hela livet fast fulare.
Näe, tjejer och damer, kamma er!


Så det så sa Anna

Minisemester

Idag bär det av mot fjällen. Eller rättare sagt ikväll. Ska bli sååå skönt! En dags jobb bara då drar vi sedan.
Ägnade inprincip hela kvällen igår till att packa och har ändå inte packat färdigt. Det är ju det som är festligt med fjällen: oavsett om det är ett par dagar eller en vecka så blir det alltid vansinnigt mycket packning!
Brorsan med familj kommer upp i morgon kväll så får vi lite härligt sällskap.
Problemet med kortsemestrar i fjällen är att man fortfarande vill kunna kombinera allt det som man kombinerar på andra ledigheter - aktivitet och vila - men på 3,5 dagar hinner man nästan bara med aktivitet. Vi måste till slalombacken, vi måste ut på tur, vi måste motionsåka, vi måste åka pulka osv.
Men jag behöver verkligen vila. Vi får se hur det blir. Härligt skall det bli i alla fall!


Så det så sa Anna

Jäkligt besvärligt

I natt hojtade barnet vid tvåtiden. Bara måste komma dit. Han verkade vara i en väldigt prekär situation eller så hade han drömt något riktigt illa.
Kom dit och problemet visade sig vara att han inte ville ligga med fötterna mot väggen. Och inte utåt rummet heller. Nähä, men lägg dem i mitten då! Och så blev det så. Värt att skrika över? Inte från min horisont...


Så det så sa Anna