lördag 14 maj 2011

En seg dag i landstingssalen

Men den är äntligen över och jag pustar ut hemma. Pusta ut för mig är att dra i sig två glas Riesling i snabb följd medan maten lagas och sedan njuta av ett rött till maten i lite mer långsamt tempo.



Tydligen var det billigt med oxfilé på Maxi idag för det har köpts en hel rackare. Typ mat för hela veckan... Okej för mig - maken ska vara bortrest så det blir utmärkt barnmat till mig och barnen...

Tittut.

Jag leker tittut med Annas bebis medan Anna förlustar sig.
Jag och bebis har hållt på i 20 minuter nu.



Man ser hans delar av det lilla lilla huvudet om man klickar på bilden och zoomar in...typ 200%. På vänster sida, i dörröppningen, där sitter han och flamsar och tycker att jag är jätterolig.



Nu är jag ju i och för sig en jättejätterolig tant - det är inget att sticka under stol med.

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Lördagssnack

Vad gör ni denna tidiga lördagseftermiddag? Själv behandlar jag den här lilla frågan helt utan sprängstoff!






Intressant men evighetslångt...
Som vanligt är alla överens om allt utom en detalj. Och detaljen kan man inte kompromissa om. Vilket i och för sig är helt rätt. Jag vet själv inte hur jag ska rösta...

Vansinnigt kallt!

Jag måste sitta på fötterna för att de inte skall förfrysa... Eventuellt måste jag gå till en körsnär på lunchen och beställa pälsstrumpor...




Jag har avlat gullungar!

Lilla är 5,5 år. Stora är 7.
Sen två år tillbaka har Stora gjort frukost till sig och Lilla nästan varje morgon. Stora har också klätt på sig själv from han var 3,5 år. Jo det är sant. Och han matchar sina kläder med stort engagemang.
Sen ett år tillbaka klär Stora på Lilla (Lilla är en latmask) också.
Till och med för någon månad sen...då hände det grejer.

Jag statuerar imorse som ett exempel. Jag vaknar strax efter 6. Och går ner till köket. Där möts jag av detta:


Barnen äter frukost. Båda i matchade kläder. Jag går in och ska lämpa av en hög med tvätt i Lillas garderob.
Då ser jag detta:


Lilla har bäddat sängen, städat rummet och slängt tvätten i tvättstugan. Jag vänder mig om till Storas rum; tadaaa:


Precis lika prydligt där. Och.
Sin soptunna har han tömt och slängt i köket;


Fattar ni!?
Vi är inte speciellt hårda i vår uppfostran. Alla ska hjälpa till men barn är barn. Och nu så blir jag helt överväldigad. Båda barnen ÄR jag.
Ordning och reda. Löning på fredag!!!

- I min lilla värld av pedantiska små blommor och struktur// Ellen

Gunnar...

...värsta mysfarbrorn!




Konferens

Då var man här... Och trots vanlig frukost i morse blev jag tvungen att ta en macka när jag kom. Bara för att det fanns. Och skölja ned med en kopp vatten, eftersom alla på konferens dricker kaffe. Utom jag.
Det är faktiskt riktigt, riktigt risigt! Jag inser att det oftast troligen beror på beställaren av konferensen och inte på stället men det är så jäkla trist att genomlida hela dagar med bara vatten. Det finns kaffe, te och vatten. Hatar kaffe, ogillar te. Är inte så förtjust i vatten.
De efterlängtade fikapauserna blir ju sådär glammiga när man försöker undvika bullen och då har en kopp vatten att njuta av...
Ett ställe har jag varit på som var fullständigt outstanding! Jag vill säga Stenungssund men det kan ha varit Vänersborg..? Oklart! När man kom fick alla en strut vid sin plats. Hmm, vad fasen är det här? Funderade man. Jo! De hade en "butik" där på konferensstället där de hade plockgodis som man fick hämta i sin strut. Åt man upp allt fick man hämta mer. I butiken hade de läsk och allt möjligt annat gott som det bara var att plocka på sig av... Det var en lyckad konferens det!
Vattendränkta blaskmöten är dessvärre legio... Har jag tur finns det lite bubbel i vattnet till lunch... Men ett enda glas juice, hade det varit så farligt?!




Det är något deppigt över stan

...en tidig lördagmorgon. Folk som hellre vill sova, eller är på väg till eller från ett jobb de inte gillar... Något slitet, härjar och allmänt trist. En pappa som promenerar med vagnen för att få in dagens första cigg... Kan vara bara Slussen kanske. Jag hoppas det.



Jade känns i alla fall jäkligt långt borta...

Nä, jag trivs bra på vischan, jag!

Typiskt

Som vanligt har jag varit uppe alldeles för sent... Idag bara lekt med Spotify. Helt onödigt! Kommer ångra mig i morgon när tåget går 07.43...