fredag 27 mars 2009

Fredagkväll.

Lets dance + cola light! 
Två fel va?
How about Miami och champagne? Kan till och med tänka mig Köpenham + vin.  Eller kvarterskrogen och öl.

Over and out from Nacka

Bygglov. Yes där satt den!

Tack för det Nacka Kommun!

Apoteket


Intressant. Jag har nummer 142. Då ska jag tydligen till kanal 1. Den som har 144 ska tydligen till TV3 iaf.

Hos fbd (farbror doktorn)


Här kan man läsa 3 år gamla tidningar. Kan någon tala om vilket årtal det här var på tapeten? Intimsmycke för killar med cirikoner. Jäkligt äckligt. Som en klackring fast på ballen. Rakt av. Blä!

Gravida gangsters

Var på seminarium hela dagen igår och har suttit i möte, nästan fram till nu idag. Inte riktigt, men det låter bra. Då har jag en anledning att äta den sjukt stora påse godis som nu står på bordet framför mig.
Försöker desperat klämma ur mig någon anekdot men det är svårt i kontorsmiljö utan minsta gnutta sprit.
I morgon skall vi på gangsterparty. Arrangören går stenhårt inför det och det kommer att bli hur buskis som helst. Jag har fått ett lösenord mailat till mig så jag kan ta mig in på deras "svartklubb", dvs hemma hos dem i deras vardagsrum. Kommer att bli plågsamt att genomleva nykter. Arrangörerna är inte kända för att spotta i glaset direkt. I och för sig är fruarna i det perifera umgänget ena riktiga "torrbollar" i bemärkelsen att de inte dricker direkt mycket sedan de fick barn (ganska roliga är de dock även om de aldrig är lika roliga som jag och Ellen när vi är på kanelen. That goes without saying.)
Barnet sover borta så det blir sovmorgon på söndag i alla fall. Kommer att vakna 06.30 ändå. Senast. Det är standard.
Har inte utarbetat riktigt rätt gangsterstuk i min mammagarderob. Gick in på Hennes igår, men måste tyvärr säga att utbudet av gangsterlika mammakläder var ganska minimalt. Dock så var utbudet av pyjamasliknande amningstoppar astronomiskt. Varför är det så att man tror att de som klär sig i Hennes någotsånär trendiga kläder annars plötsligt vill gå i en pyjamas bara för att hon fått barn??? Kan man försöka sig på att göra trendiga amnings- och mammakläder? Hur svårt kan det vara?
Just nu finns det ju sjukt mycket tunikor och blusar som är hur stora som helst för vanliga döda, men lite för små för en mammamage. Kunde man inte sy på några tum till bara och få lika snygga toppar för gravida? Det funkar nämligen inte bara att köpa dessa för ickegravida i ett par storlekar större eftersom enx axel- och armparti inte växer i proportion till magen. Bysten växer ju någorlunda, men inte så att man går från en normal 36 till en 44 vilket skulle behövas för magen. Jag förstår inte...
Tänkte att jag kanske kunde ha en härlig gangsterlik backslick i alla fall, men tack vare hormonerna är pannan nu full av plitor. Inte så att man vill ta bort håret därifrån.
Är det så, förresten, inser jag nu när jag går igenom de maffiafilmer jag har sett i huvudet, att gangsterdamer knappt existerar (om man inte räknar Calamity Jane, vilket man alltså inte gör), och att de snarast är fruar till gangstrarna och går klädda i leopardmönstrade tajta klänningar??? Huga! Sådan har jag icke!
Det är alltså fråga om maffiagangsters och inte Modesty Blaise liknande madamer. Vilket jag ju ändå inte skulle kunna efterlikna just nu...
Nå, det jag nu har missat i antal inlägg på grund av min bortavaro har jag nu tagit igen i längd i detta.
Puss på er!

Frukostbord och skrämseltaktik

Barn 1: Ska du vara hemma med min lillebror idag?
Jag: Ja
Barn 2: JAG ÄR SJUUUUUUUK
Barn 1: Men då...då har jag också ont i magen
Jag: Näe, men det har du väl inte
Barn 1: Jo, om min lillebror ska vara hemma så har jag det
Jag: Men jag och din lillebror ska gå till doktorn
Barn 2: Jag är sjuk i örat inte pumpen*
Barn 1: (glor på sin lillebror)
Barn 2: Pump, pump, pump, puuump, öra
Barn 1: Ska han få spruta
Jag: Näe, men han ska gå till doktorn och titta i örat och se om...
Barn 1: Men jag vill också gå till doktorn och få klistermärkeeeee
Jag: Du ska till dagis och...
Barn 1: Men jag då och klistermärke
Jag: Men...
Barn 1: Får inte jag något klistermärke
Jag: OKEJ, VI SKA TILL DOKTORN OCH TA STOR SPRUTA
Barn 1: (Uppspärrade ögon) JAG ÄR FRISK!
Barn 2: Inte i pumpen, pump. Pump.


* För er som möjligen har missat så är pump barn 2:s benämning på pung.

Twitter? Fräsigt?

Anna. Vad tror du? Ska vi?

Blodbad!


Imorse vaknade jag till ett blodbad i sängen. Barn 2 har gått in i en ny fas. Jätteont i öronen (misstänker öroninflammation), feber ("bara 38.2) samt näsblod. Där av denna näsblodskavalkad. Vilken dröm-morgon. Idag blir det vab utan att jobba. Sjukhus ska uppsökas. Undrar om jag ska passa på att lägga in mig och komma ut någon gång under 2012...