tisdag 16 augusti 2011

Dagens middagstips:

Broccolisoppa. Världens godaste. Och plättlätt:

1. 2 gula lökar. Jag tror det funkar med mindre men jag är en löktjej så jag öser på.




Man måste inte finhacka och hålla på. Det ska ändå mixas.

2. Ös i ca 1 kg broccoli.



Jag brukar hacka dem mindre. Inte idag. Jag är lat. Och. Det ska ändå mixas.

3. I med 1,2 liter vatten.



Jag måttar inte med mått. Här heller. Det kan vara 1,2 liter. Det kan oxå vara 1,5 eller 1,1. Jag struntar i vilket. Bra blir det.

4. I med 2,5 dl matlagningsgrädde.



Jag har inte det hemma. Typ aldrig. Så det blir Milda matextra. Funkar bra. Och jag kan äta mer fetaostkräm. Som jag oxå ska ha i det här. Mer om det nedan.

5. I med 2 hönsbuljongtärningar.





...eller grönsaksbuljong. Det hade jag dock inte hemma.

6. Koka ihop i typ 3 minuter. Sen över till mixern:




Helst ska man ha en mixer som inte är sönder...



...känner iaf jag.
Sen får man mixa tills allt är mixat. I mitt fall - i omgångar.

7. Häll tillbaka allt i kastrullen



8. Ta en öl och drick för nu ska det göras fetaostkräm:



Gott sa strupen.

9. Välj vad du vill blanda. Jag brukar köra kesella (ibland light) och fetaost 10%. idag har jag inte det så då blir det minifraiche och vanlig feta.



Kleta ihop. Salta och peppra. Ha gärna i lite tryffelolja oxå. Och timjan.

(Parantes
Sätt på en disk för där är det garanterat full nu.)




Så:



10. Koka upp soppan, salta och peppra och servera med fetaoströran.

Om man inte bloggar tar det här totalt 15 minuter. Fab!
Bloggar man och dricker öl så tar det 150 timmar. I runda slängar.


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Restaurang Grodan

Med Anna! Lycka!





Det ser äckligt ut men det var smarrigt som attan.

- I min lilla värld av blommor// Ellen