lördag 3 januari 2009

Larger then life?


Körslaget har precis börjat. Introt sjungs och det är: Larger then life. Nu undrar jag... Vad är larger then life? Är det Gry´s gravidbröst? Mitt intag av mat idag (överstyr), Nanne Grönwalls eller kanske Robert Well(a)s hår? Allt känns jäkligt oklart. Kan någon reda ut det här?

...


Ett besök till tvättstugan och jag är tillbaks. Det kunde ni inte ana va? Va? Va? Va?

Fan vad surt oglamourigt och ofräsigt!

NU HÄNDER DET...håll i er...

Okeeeej

Nu äter barnet havregrynen. Rakt av utan tillbehör. Det smackar lite. Verkar lite torrt. Men han är nöjd.

Heliumproblemet har för övrigt avtagit och jag kan släppa lite på mina förankringar.

Vänta något händer i villa Alm...nu jäklar...


Spännande action. Jag satte på mig tofflorna och pappans fötter åkte också upp på bordet. Ni förstår vilka stormande vändningar som kan tas den här kvällen...

Apropå kalla lokaler

Vi har också under stundom sjukt kallt i våra lokaler. Men nu har man typ fått bukt på det och istället har jag tropiskt klimat i mitt rum samtidigt som det är lite svalt i övriga rum vilket gör att man klär av och på sig mer eller mindre hela tiden. Lager på lager är grejen och den är jag dålig på...
Men, det var inte det jag ville säga utan istället detta: Tänk när det fanns tider när man tyckte kalla lokaler var det bästa! I min högstadieskola stängde man av värmen under julen och det hände då och då att vaktis haft en trevlig jul och helt glömt bort att sätta på den igen. Då fick man ledigt. Så jäkla fräsigt. Detta var naturligtvis på åttiotalet när alla vintrar var kalla med mycket snö (vad man minns) och modet var långskjorta och skipants vilket inte lämnade mycket marginal för temperaturer under 23 grader plus inomhus. Knappt utomhus heller. Den observante undrar nu om jag gick väldigt mycket mer än de tre år som högstadiet är, men så var icke fallet utan då och då inträffade ju under min tid endast tre gånger naturligtvis och av dessa tre gånger fick vi ledigt några dagar två! Vaktis var förtjust i snaps...
Tänk om man kunde få ledigt från jobbet också?
Hade en fröken i SO som var galen. Man tänker bättre när det är kallt sa hon och öppnade alla fönster på vid gavel. Hon hade en HellyHansen tröja, ni vet en sådan där luddig mojäng pre-fleece som var varm som fan. Vi andra satt ju i ovan nämda mode och var mer eller mindre blå. Detta fick man ju dock inte ledigt för... Tycker ändå att galen fröken borde medge viss frånvaro, men icke!
Det var för övrigt samma fröken som lätt och ledigt berättade om sitt och Bennys sexliv. Inget som någon av oss ville höra. Inte okeeeeeeeej! Tror att jag mår dåligt fortfarande.
Hmm, lång utläggning för kort poäng. Som dessutom kom för flera stycken sedan. Men ändå.

Grupplöfte

Familjerna Alm och Trygg ingick på Nyårsafton ett nyårslöfte. Nästa gång vi partajar skall vi ha ett Singstar ABBA. Så var det med det. Man skulle kunna tro att det hade slunkit ut i rymden med alla andra djuplodande grejer som glömts bort i champagne-dimman, men den informationen hänger kvar. Alla var väldigt engagerade i frågan jag svär. Kommer att bli ett FRÄSIGT inlägg när det blir av!

Inte mycket nytt här heller


Här har det inte hänt så värst idag heller. Har varit på Barnens Hus och på Maxi och på en långpromenad. Men annars har det bara varit soft. Just nu sitter grabbarna och leker med grävskopor. För att ha något att gräva med är nu havregryn utslängt på typ hela bordet. MMMmmmm.... Men hey, jag behöver inte göra något så jag bryr mig inte.
Dricker vin och blir lullig. Det är allt som betyder något. En Volnay Vielles Vignes från Nicholas Potelle, 2003. Good shit. Och procenten är okej... Rajdida..

Strike the pose theres nothing to it...


Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Jag är så nära avliden man kan komma. Helt slut. Jag har ju gjort inget idag. Jag behöver semester. Vaddå? Jaha, kom jag hem från tvåveckors semester för en vecka sen...så det säger ni? I så fall. Jag behöver ny semester...

NU!

Ser ni, ser ni, ser ni???


Jag ligger fortfarande i sängen kl. 10.06. Pappan är uppe med barnen första gången sen Eldkvarn brann (läs mer om det här). Visserligen kommer barnen upp då och då och kör en motorcykel i ansiktet på mig, hoppar i sängen eller sjunger Heja bamsar är ni klara...men ändå. Still in bed. Kom ihåg det. Den 3:e januari var första gången sen Eldkvarn brann, som fru Alm fick ligga kvar i sängen (jag vet att jag ser ut som en fågelskrämma men det är inte det som är poängen. Poängen är att jag ligger rakt upp och ner i sängen)

Ätit helium?

Efter nyår har mamman åkt på en magåkomma. Det är ett mindre gasverk i magen. Magen är uppsvälld som på en höggravid elefant. Och bubblar som ett vattenkraftverk. Om jag släppte taget om golvet skulle jag flyga iväg, rakt upp i luften. Inte okej. Och definitivt inte fräsigt.

Möbelintresserad? Här är några tips i Nacka...

Fogia. Stilrent, men mulligt och jäkligt fräscht

Dessutom finns Zandvoort. Jag tog bild där härom dagen men den vägrar lägga upp sig så jag får väl bara skriva om det istället. Där har dom favoritsoffor (Howard-soffa mmm) och annat mulligt. Kolla in deras hemsida här!

Rogge - bättre än det låter

Det var så att vi skulle ha en tjejhelg. September 2007. Inte lika flådigt som när vi åkte till Lissabon, men en light-deluxe i alla fall.

Vi hade bokat en natt borta men för att få det lite fräsigt och utvilat utan män och barn så körde jag iväg min familj hem till Ellens familj redan på fredagen. Så hade vi en ladies night hemma först. Åt gott och kollade på video vill jag minnas. Lite luddigt. Troligen inte nyktra. Ganska helt säker på att vi inte var det som vanligt. Hur skulle det ha gått till?

Innan vi åkte iväg till Strängnäs stannade vi på Handelshuset i Saltis och jag gjorde av typ hela budgeten för helgen. Näe, inte riktigt men en hel del. Fräsiga grejer de har där. Men man får vara lite noga - det mesta av det jag köpte gick sönder inom ett par veckor.

Till Strängnäs åkte vi som alltid i 100G vilket är lite av vår specialitet. Framme avnjöts en Clubba (lite av en tradition för oss) på hotellet och sedan drog vi ut på stan och lyckades ändå shoppa lite, vilket är ganska fantastiskt med tanke på utbudet av affärer i den stan. Typ tant Agdas damkläder eller något i den stilen. I den affären var det spännande - den hette ju damkläder men det var ju bara fleecetröjor i storlek Herr XXL, men vaddå? Varför satsa på damkläder om man har en butik som heter något med damkläder? Verkar ju dumt. Såg ut att gå bra för Tant Agda i alla fall. Det var ingen där. Men de hade en Lindex och där köpte vi strumpor. Vilken fröjd. Fräsigt.

Man kan boka typ massage på hotellet, vilket vi hade gjort. Men för att sedan ha det lite extra spa:igt flådigt så hade vi bokat en svit med bubbelbad och grejer. Jag hade fixat lite extra mys i form av en massa spa-attiraljer och varsin likadan badrock. En fräsig rosa Hello Kitty historia med dragkedja från Hennes. Ni ser ju!


Gick och fick varsin massage i källaren och sedan började själva höjdpunkten på helgen. Vi hällde upp fotbad och grejs i badkaret och fixade och donade, sedan badade vi helkropp och hade masker både här och där. Det var en härlig symfoni av armar, ben och champagne. Ja, ni trodde väl inte att vi hade missat att packa med oss den ädla drycken? Nej då, den flödade som alltid.

Väl klara med denna uppfräschning av kropp och själ så skulle middagen avnjutas nere på hotellet. Det ingick trerätters vill jag minnas. Ingen fel på maten. Men man åt ju i typ hotellbaren och där satt allsköns fyllbultar. En äldre rödnäst man med ett par mellisar för många innanför västen gjorde sitt bästa för att plocka upp oss paranta damer. Men vi var dessvärre svårflirtade. Hade ju kunnat vara en natt att minnas annars! Har tyvärr ingen bild av denne glade man...

Som alltid när man åker i väg på det här sättet (dvs till en ort utan nattliv) hade vi planerat att sova mycket och vara utvilade när vi kom hem till familjen. Men som vanligt så låg man och snackade skit i sängen alldeles för länge och kollade på risiga B-filmer på TV.

Hotellet var trevligt och rummen nyrenoverade och fina. Stan lämnar ju en del övrigt att önska, men för den som behöver ligga på ett hotellrum och lata sig så passar det utmärkt, med storbilds-TV, stereo och bubbelbad.
Så, ytterligare en inblick i våra fräsiga liv. Så fräsiga som de är när vi är på tu man hand vill säga. Tillsammans med familjerna är det ju en helt annan story.

Nytt år - ny färg. Såklart.

2009 - krispigt blå (eller om man så vill - babyblå).

Välkomna till ett nytt fräsigt blogg-år!

Nästa shoppingrajd!


Då är jag jag vidare inne på IKEA:s hemsida. Ovan hittar jag då...så givmilt av farbror Kamprad. Nersatt med hela noll kronor. Det kallar jag REA