lördag 26 mars 2011

Det ordnar sig. Det gör det alltid...

Det är ofta bara en lång, krokig väg dit. Jag tar min egna genväg...


Basilikabröd på jäsning.


Skumpa i glaset.


...och i magen (det är viktigare än champagne i glaset faktiskt).En man som står vid spisen. Och inte vilken man som helst utan min man.

- I min lilla värld av champagne, utslagna blommor, drömmar om ett liv i värmen och kärlek.// Ellen

Specialmanöver

Barnet ville basta så nu gör vi det. Bebisen vill gå ut. Ska jag springa näck emellan?Inte helt nöjd...


Så det så sa Anna

Bio.

Lam dag. Stora har varit hos vän fram tills nyss. Jag har legat i sängen och haft jobbångest. En enda kund gör mig totalt kraftlös och less. Vid 13-tiden tog jag mig i kragen och badade, tog Lilla och mig själv i hampan och handlade mat, frön (nu ska barn ha örtaträdgård tydligen) och hyrde film. Efter det hämtade vi Stora hos kompis. Och nu ser vi på film i biorummet.


Och äter godis:


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Så där ja!

Morsan har lagat mat!Så det så sa Anna

PS. Jäkligt nöjd att jag har två. Eftersom barnet åt en halv kvartsbit och bebisen inte har rört sin åttondel. Själv åt jag resten av den första (rap!). Men nu ligger här en intakt... Nattamat kanske till suddande mamma...

Dags

...för det vuxna. Och laga mat. Vilket idag innefattar att sätta på ugnen ungefär. Ja, och hiva in pizzan i den då! Förvänta er inte för mycket! Kan gå käpprätt åt skogspartiet på andra sidan sjön.Värmer upp lite lätt med cider så får vi se vad källaren har att bjuda sedan.
Förr drack jag aldrig ensam. Vad hände med den goda principen? Fast jag har ju sällskap i och för sig, även om ingen än är fyllda fem...

Whatever, sa Anna

Barnarbete...

Här sitter jag som en annan godsherre och lapar sol. Lite cola och musik som ackompanjemang... Helt ok mot en södervägg.
Och här är mina vasaller som arbetar i sitt anletes svett:Känns helt okej. Sämre kan man ha det!
Så det så sa Anna

Tror du mamma är dum?

På lördagar är givetvis lördagsgodiset den stora grejen. Det får barnet efter lunch, om han äter upp.

- Mamma, får jag lördagsgodis nu?
- Ja, efter lunch.
- Men jag har ätit upp min hamburgare.
- Jo, men inga pommesfrites.
- Ok, får jag bestämma själv hur många jag måste äta?
- Nej, du måste äta fem stycken.
Barnet tar en och stoppar in cirka 1/3 i munnen.
- Aj, oj, nu har jag ont i magen. Kan inte äta mer pommesfrites.
- Så synd. Har man ont i magen får man inget godis.
- Jaha...åh, men jag skojade bara. Har inte ont i magen.
- Näe, det var rätt uppenbart...

Sedan flög hela påsen med pommes ned i en hiskelig fart kan jag lova!

Anna, som trots allt inte föddes igår. ELler i förrgår. Men sedan börjar vi närma oss...

Hälsotema på Dagis Trygg

När man ser fram emot ett par dagar ensam med barnen handlar det mesta om riskeliminering. Det gäller att ha saker på lut i krislägen och att stryka barnen medhårs. Alltså inom rimlighetens gränser.
Därför gjorde jag det enda vettiga och skaffade oss en date på Maxi. Barnet fick en kompis i lekrummet och båda familjer fick handla i lugn och ro. Så på en timme lyckades jag handla och se till att barnet har lekt av sig för dagen. Genialiskt! Heja Maxi! Ni som inte är där än, kom ihåg det när ni kommer dit att playdates på Maxi är bland det bästa man jag göra för sin mentala hälsa. Man slipper ju ta hand om röran som uppstår och dessutom är det ju gratis till skillnad från tex Andy's lekland.
Handlade allsköns förnödenheter också. Pizza, vindruvor, nötter, lördagsgodis, en leksak (som barnet inte fått än utan som jag så att säga har som ett ess i skjortärmen), popcorn... Ja, och så lite mjölk, bröd och annan mat också förstås.
Till lunch hade barnet önskat våfflor. Jag hade hyfsad ordning i köket och hade ingen vidare lust att börja grädda dylika för det blir så kladdigt när jag härjar, så jag frågade lite försynt vad han skulle välja mellan just våfflor och hamburgare. I 100% förvissning om svaret så klart.
Så efter att ha handlat mat så åkte vi förbi DTn på McDonalnd's och fixade lunch. Men jag är inte dummare än att jag har köpt våffelmix så att det reder sig till lunch i morgon om behovet kvarstår.
Ja, ni uppmärksamma inser att det alltså blivit hamburgare till lunch och att det vankas pizza till middag. Ja, vad fasiken! Mamma är trött! Pizza är gott. Så! Det räcker så!

Snart kommer brorsan och hämtar skidpulkan som de skall låna, sedan är det dags för lite mysmellis och därefter dröjer det väl inte alltför länge innan mamman kan ses med något vuxet i hand. Drickbart då menar jag. Inte från en eskortfirma. Tror jag...

Och hör sen, Anna

Åldringsvården nästa?

Hur gammal är man om klockan är 06.37 och man lyssnar på Svante Thuresson?


Undrar Anna

Uppe med tuppen
Ja, ja Helena! Basilikan har fått vatten alldeles nyss!

Bebisen tyckte att 05:39 var dygnets bästa tid som absolut inte fick sovas bort! Höll inte riktigt med. Jag hade precis somnat om efter att elefanten åkt iväg med cykel och allt.
06:13 kommer bebisen stolpande med stövlarna och vill gå ut. Men jag känner mig inte riktigt redo än. Det är visserligen en vacker dag men om den börjar så tidigt blir den så svår att fylla med aktiviteter...
Så nu sitter vi och kollar ut och äter frukost. Allting badar i ljus! Då är det ändå okej att vara uppe!

Så det så sa Anna