måndag 27 april 2009

Jag mötte Lassie

Förresten, när jag var på UltraGyn i torsdags så var Carina Berg där. Där gör man ultraljud av ganska specifika saker...
Jag tror inte hon tänkte flytta in där och det saknades ett TV-team.

God smak och förfining

Har konfererat på Jula hotell och konferens idag. Ägs av snubben bakom Jula. Blask eller vad han nu heter. Rik snubbe verkar det vara, men totalt ointresserad av konst. Men, hotellet har han inrett i modern stil med moderna och stilrena möbler. Med några undantag. I trappan hänger de fulaste kristallkronor du kan tänka dig. Tänk grek-ortodox eller liknande. Om nu de kan översättas i lampinredning. I matsalen hänger en samling äkta tavlor av bland andra Zorn. Dem har han köpt bara för att han kan och nu hänger de där. Ser hur sjukt ut som helst. Så idag fick jag avnjuta min lunch beskådandes en tant som skrevade ordentligt. Kändes aptitligt. MEn å andra sidan så var det knappast värre än när en kollega hittade ett uttag för centraldammsugaren och försökte stoppa in sin petter niklas där... I alla fall måttade.

Snuvad på konfekten

...kan man verkligen säga! Sitter nu på tåget hem från Skara. Köpte mig en liten påse godis för att ta mig igenom den totala tristessen och för att försöka lindra åksjukan som alltid drabbar mig på X2000. Köpte en truly mixed vars förpackning visar en bild med 4 olika sorters godis i lika mängd. Var mest sugen på lakrits. Döm om min besvikelse när jag ätit upp hela påsen och den visade sig innehålla exakt 1 st salt lakrits bit och exakt 1 st söt lakritsbit. Resten var bara en jäkla massa frukt. Inte direkt lika mängder. Jäkligt dåligt Malaco. Funderar på att skicka in påsen och klaga... De förstår inte hur sådana här nederlag påverkar mig både fysiskt och psykiskt. Dessutom är juicen jag dricker jävligt äcklig!
Får väl vara nöjd så länge det inte är snuva på konfekten antar jag.

Vad tror ni händer om jag gör detsamma?


Lolla härrå!

Lågkonja.

Jag har en teori. Den bygger på att lågkonjan inte finns. Att den är helt tagen ur luften. Jag agerar så och tänker tänka så from nu. 

Chevré. Honung. Pinjenötter=

dagens lunch. Plus otippat långväga sällskap som jag tycker så mycket om. Fräsigt!

Bila till Österlen.


Imorgon, efter jobbet, ska jag köra ner till Österlen. Simrishamn närmare bestämt. Med både barn 1 och barn 2. Men utan man. Barn 1 vet hur man tjatar hål i huvudet och har nu också tydligen fattat (enligt mr Alm) att man kan fråga när man kommer fram. Vart tror ni jag kliver av och går rakt in i skogen med sönder-tjatat huvud? Klarar jag mig ända fram? Jönköping? Södertälje? 

Glamour!

På franska rivieran finns det några tidningar, där mäklare får lägga ut sina objekt. Vi pratar inte villor och lägenheter. Vi pratar spatsiösa hus och våningar. Eller vad sägs om ett hus på 180 kvm med utsikt över medelhavet, för 3.5 miljoner Euro. Hus någon?

Här tipsar man också om flådiga hotell. Fräsigt. Jag vet exakt vilket forum som är rätt för mina kommande semestrar. Résidences blir referensen för mig och Anna inför gemensamma aktiviteter.

Rygg

Någon som vet vart man skickar en riktigt dålig rygg och byter ut mot en ny. Jag är på väg att falla ihop. Risigt. Eller så är jag bara gammal.

Lös Skurebroeländet!


Ja. Sossarna. Dom ska lösa Skurubroeländet tydligen. Dom kan dom. Farbror står och delar ut lappar. Var hundrade bil tar emot lappen. Alla andra vägrar att ens titta på honom. Såklart. Vad ska man med lappen till. Dessutom. Det är ett Moderat Nacka. Folk är även trötta på morgonen. Dessutom känns det lite New York-uteliggarmässigt. Så forumet är nog fel. Tiden är fel. Strategin är fel. Partiet är eventuellt fel också...

Upplev din omgivning

En av fördelarna med att åka tåg är att man upplever landskapet på vägen. Det råkar tyvärr också vara en av nackdelarna. Just nu är det som om något har gödslat i hela vagnen. Och doften försvinner inte! Kanske har någon gödslat direkt i min näsa rentav?

Mer musik åt folket!

Var på bröllop i lördags. Vigseln i Ingarö kyrka var väldigt vacker och samtidigt hysteriskt rolig. De hade med en trumpetare. Han stämde in i orgelns spel i ingångsmarschen, och då kunde man tro att han var dåligt uppvärmd för han spelade lite fel kan man säga. Man drog lite på munnen.
Sedan var trumpeten tyst ett bra tag. Men så skulle vi alla sjunga "Den blomstertid nu kommer" och så i första versen så var det bara orgel och allt var frid och fröjd, men så i sista versen så fick trumpeten för sig att stämma in i musiken. Det gick dåligt, riktigt dåligt, och jag tror att kantorn lackade ur, för plötsligt spelade orgeln högre än någonsin. Det blev en riktig kakafoni. Vi som sjöng hördes inte alls. Jag kunde bara inte hålla mig för skratt. Sjukt kul!
Straxt därefter var det dags för ett trumpetsolo. Jesses! Då hände det sig att det kom in en humla i kyrkan som vi började vifta efter.
Ingarö kyrka har en sådan där balkong på vilken alla som uppträder står. Jag satt under den och kunde inte se vare sig kantor eller trumpetare. Efter idogt viftande efter sagda humla så gör den en snabb gir uppåt balkongen och jag ser för mitt inre hur humlan flyger rakt in i trumpeten och brister ut i gapskratt. Det går bara inte att hjälpa. Sjuuuuuuukt dålig var han. Men det satte definitivt guldkant på hela dagen!

Har tappat motorn.

Sitter på ett tåg mot Göteborg. Jag skall inte till Göteborg, jag skall kliva av i Skövde och ta en anslutande buss till Skara. I Skara skall jag ha möte hela dagen. Puh, tråkigt.
I alla fall, plötsligt stannar tåget och föraren basunerar ut att vi stannar bara till lite för att man skall starta om tåget, så att man kan "plocka upp" några motorer som man tappat. Intressant. Tur att jag inte flyger i alla fall. Önskar att jag kunde starta om mig själv också för att hitta några eventuella extra motorer...
Lika trist som att gå upp med barn kl 5 så är det trist att gå upp kl 5 för jobbets skull...