lördag 22 augusti 2009

Vita veckor...

Jag och min man bestämde oss för, förra söndagen, att inte dricka något alkoholhaltigt på två veckor. Det har gått så in i vassen bra så att jag har firat det med en spritfest i torsdags och en idag. Fasiken vad bra!

Middag hos familjen Trygg.

Hemma igen efter en underbar eftermiddag och kväll med familjen Trygg. Det dracks champagne och det åts god mat. Som vanligt. Jag måste säga att kvällen faktiskt var harmonisk. Jag bjuckar på bilder från delar av kvällen.
Räk och halloumisallad med toast.
Jag och mr Trygg drack bäljade champagne. Anna och mr Alm drack inte. En kör och en har en bebis i magen. Snart har den ena av dem inte bebis i magen längre. Då kommer saker att se helt mer annorlunda ut än vad det gör nu kan jag lova...

Anna hittade ett par glasögon. Perfekt när man är berusad och vill sova. Vips så kan man sätta mig sig glasögonen med tillhörande ögon.

Hem att beundra.

Dagens inredningsknark från mina amerikanska och engelska inredningstidningar. Ja. Jag är besatt. Jag ska flytta in i vårt nya hus i november...fram tills dess lär min besatthet inte mattas av. Snarare eskalera...

Nu ska jag hoppa ner i badet. Sen är det dags för en eftermiddag med tillhörande mat hemma hos familjen Trygg.Och ja, blått och vitt det är lite jag... enjoy.

Butlers tray.

Jag har kommit på vilket bord vi ska ha. Vi måste ha en butlers tray. Jag har velat det sedan länge. Så länge jag kan minnas faktiskt. Jag har bara inte tänkt på att jag faktiskt kan köpa ett. Men det kan jag ju. Om jag hittar något som inte kostar skjortan vill säga. Nu börjar jakten på ett som inte kostar 8.000 och gärna ett secondhand fynd. Ett sånt här bord vill jag ska kännas som att den har varit med ett tag.
Så jag börjar väl jakten då.

Har man djävulsman - såklart man får djävulsman

Imorse skulle min man ta barnen. Var det tänkt. Han gick upp, gick på toa. Rakade sig och la sig i badet. Vad har barnen gjort sen dess? Djävlats med mig. Såklart. Jag orkar inte. Jag har haft en skittung vecka på jobbet. Men ändå ska jag vara den som gör allting. Precis som vanligt. Precis som det alltid är.

Jag kanske ska ta mina glamouriga kläder och dra bara. Rakt av.

Det har iaf aldrig känt så aktuellt som det gör nu.

Mina ungar - andras barn.

Så är det för mig. Inte tvärtom. Barnen somnade halv 9 resp halv 11 igårkväll. Klockan 0613 vaknade det barn som somnade halv 11 och gick in för att väcka det barn som somnade halv 9.

Varför finns det ingen rättvisa? Så nu ligger jag i barn 1:s mörklila sovrum med tillhörande ljuslila bård och sängkläderna består av hysteriskt "Blixten McQueen"-set i en mängd olika färger. Hela upplägget gör att jag mår illa även om jag blundar. Varför jag ligger här? För att jag är sjukt trött och ålägger pappan till barnen att stiga upp. Därför har jag också satt på filmen "Robotar" på TVn i vårt sovrum så att han ska störas i sin sömn och inse hans jobb.

Nu ska jag försöka sova lite.


God regnig morgon från Ellen.