fredag 29 juli 2011

Gummiglas?

Var finns sjyssta gummiglas som passar till vin?


Andra Riedelglaset jag pajar på en vecka... Men det är ett bra trick för att behöva tömma glaset...

Le Plage.

Jag vaknade upp till en blå himmel, strålande sol och en helt fantastisk utsikt över Nice och den fina trädgården


(vaknade av det? Vilken lögn. Jag vaknade självklart, av Storas monotont malande "Popular". Damn you Erik Saaaaade, med hundra a:n, damn you!).
Stora och jag, tog iaf direkt tag i dagen, och strosade till närbutiken för att köpa varm baguette. Efter det gjorde jag picknicksmörgåsar på löpmeter (nackdelen med att bo med tre stycken av manligt kön - matåtgången är löjligt stor).

4,5 timmar på playan har gjort sitt för att jag ska vara förlamad/paralyserad/vändstekt/seg resten av kvällen...... Så det är bäst jag glor lite mer på utsikten:Och fyller på med vätska...(Det är skitviktigt att dricka mycket (champagne) när solen steker, eller hur, Sus):

...och gör det jag är absolut bäst på:Och mitt i det här gör min man entrecote med chèvre-sallad.

Arma mig. Mmm...
- I min lilla små-glamourösa värld av blommor// Ellen

Flash from The past...

Åttiotalet ringde på dörren och lämnade ett fat grönsaksdipp! Tackar och bockar!!


Apropå flash... Kan ju avnjutas till lite gammal hederlig Flash And The Pan...

Om nu de var så hederliga...

Tårdränkt

Läste just Helenas vackra födelsedagshälsning till sin mamma på Mitt i Spenaten. Tårarna bara sprutar! Det skulle ha varit en härlig födelsedagsfika...
Försöker komma på när min mamma skulle fyllt år.. I juni, åttonde tror jag. Eller nionde... Skulle i alla fall ha varit 73 nu det vet jag. Hon gick bort för drygt 32 år sedan och det enda födelsedagsminne jag har är att pappa tog brorsan och mig till dåvarande Domus i Uppsala och vi gick välja varsin sak till henne. Det blev ett glittrigt, lila plastarmband och en orange fjärilsbrosch. Minns inte vem som valde vilken, men jag misstänker att jag valde broschen för att den var fulare, och jag hade en hangup på pins just då. Jag har letat efter de där men jag har lekt bort dem tyvärr.
Jag önskar att jag hade lite saftbersåminnen att vårda men minns bara när hon var arg.
Har inte hälsat på graven på många, många år. Men de (pappa och hon) valde en natursten som gör sig bäst lite bortglömd, för de visste väl att det skulle bli så. Men där eller inte så finns hon fortfarande i mina tankar varje dag. Och det är det viktigaste.

Avtänd

Gillar lakrits och salmiak som smak. Men jag vill tydligen inte veta hur det ser ut.Malaco har lagt ett foto på en av sina påsar och nu gillar jag inte lakrits längre. Klart avtändande rot...