torsdag 26 augusti 2010

Åsså träning.

Igen.

Och vatten. Som jag inte ens tycker särskilt mycket om.

- A bientôt// Ellen

MISSA INTE MISSA INTE MISSA INTE MISSA INTE.

Vår nedräknare till höger som Anna så fräsigt lagt in. 20 dagar. Sen jävlar.

Kolja. Del 2.

Jag retar upp mig själv i spagat på fiskar idag. Förstå mig rätt. Jag älskar fisk. Fisk som ser ut som "folk". Jag skulle tex aldrig äta en marulk. Har ni sett maken på en vidrigare fisk?

Och vem kom ens på att den skulle ätas?
"Oj, kolla vad jag fick upp. En överviktig, underbettens djävul med tänder vassare än en köttkniv och elaka ögon och rund som en ost - den provar jag att steka i smör och mumsar på. Är den inte slemmig i sig själv också? Gott."

Den heter dessutom havstaske* på danska.
Då är det väl fan inte okej att äta den. En vattenkuk* alltså.


*Jag vet att taske inte betyder kuk. Låter bara så.


- A bientot //Ellen

Lilla är på lekland med kompis då

dagis har stängt i två dagar...
Känns det här frenetiskt eller finstämt?- A bientôt// Ellen

Kolja

Det här är en kolja.

Alltså. Jag har lagt det på vår lista över saker som kan dra åt helvete. Det smakar lixom inte gott bara. Och vad i hela friden är det? Alltså jag vet att en kolja är en fisk och jag vet hur den ser ut (se ovan). Men varför vill man äta något som heter kolja. Koljakoljakolja. Det låter som en bebis som ska säga Korga eller nåt men inte kan säga R och istället säger Kolja.
Usch.

Och dessutom.

Heter inte Kolja - Haddock på engelska. Och varför heter farbrorn som är kapten i Tintin - Kapten Kolja i så fall. Ameh. Helt stört.

- A bientot //Genomtänkt och mycket intelligent Ellen

Slut på konferens

Kom så till slut hem igår. Härligt att promenera runt på asfalt och inte bara på stock, sten och spänger utslängda över diverse sankmark. Missförstå mig rätt - det var härligt, men det räcker med några dagar.
Supermysigt att komma hem och träffa barnen igen och jag klarade mig från ett enda utbrott igår. Blev inte arg en enda gång. Men myskänslan går över ganska fort. Dels när man kommer hem och inser att inte en pryl plockats undan sedan jag for. Ändå skall maken ha medalj för han klarade av att både ha barnen och tvätta. Tycker han alltså. Dels också när man kommer hem och bebisen exploderar i ett veritabelt bajsinferno. Fattar inte riktigt vad som händer men plötsligt är såväl han, jag, skötbord, badrumsgolv och allt däremellan nedsmetat med bajs. Han hade ont i magen stackarn och det resulterade i en smärre katastrof. Cirka 30 minuter efter att jag kommit hem. Och så klart så var wipesen slut. Tacka maken för det. Nåväl, ett ganska varmt välkomnande typ.
Helt sjuuuuuukt skönt att gå och lägga sig i sin egen säng i alla fall. Och nykter därtill. Jag är nästintill pigg idag.
På agendan - storhandla på Maxi. Bli ekonomiskt oberoende. Räknar med en måluppfyllelse på cirka 50% för de båda uppgifterna. Vad tror ni?

Fetto.

Lilla: Mamma, mamma, mammaaaa
Jag: Jaaaa, du behöver inte säga mamma hundra gånger innan- jag fattar att du vill mig något!
Lilla: Men mammaaaa!!!
Jag: JAAAA!
Lilla: Men mammaaaa, sluta säga jaaaa så högt!
Jag: Ja älskling, vad är det?
Lilla: Mamma, mamma...varför har du så tjock mage.
Jag: Ameh. Jag har ju smal mage (det vet jag. Det är nämligen den enda delen på min kropp som är litet. Förutom bysten då.)
Lilla: Men varföööör är du tjock på maaagen
Jag: Jag är inteee tjoock!
Lilla: Jo. På magen
Jag: Nejje
Lilla: Joho jag ser deeet.
Jag: (ruttnar) Okej. Min mage är tjock för att du och din bror har legat där i. Då tappar den formen lixom.
Lilla: ...
Lilla: Men har du haft bebis i rumpan också?


I rest my case.

- A bientôt// Ellen