tisdag 2 december 2008

Slum

Pappan tycker att vi bor i slummen. Lite märkligt så med tanke på var vi bor, men okej. Det är väl rätt vanligt med snittpriser på 8 millar för kåkarna i slummen också antar jag. Vatten på sin kvarn har han fått från en granne som han ömsom kallar raggare och ömsom amerikanen. Oklart vad det där med amerikanen kommer ifrån då han är svensk och vare sig jag eller pappan har någon aning om huruvida han ens besökt landet i fråga. Men han har en stor cheva-van. Det är det som gör honom både till amerikan och raggare. Okej, de gör väl lite intressanta val då och då men jag vet inte om man är raggare för det. Inte helt oklanderlig smak skulle jag kalla det. De har gjort ett staket helt i glas. Skulle kunna vara snyggt men är mest konstigt eftersom glasskivorna är olika höga och så. Sedan har de en blå ljusslinga i sin ek (inte den som beskars i fredags), och färgen blå skulle väl kunna vara lite mysig. Den är blå alltså. Men istället för att slingra den som de flesta av oss gör med våra slingor så har han hängt den som ett streck. Så de har ett blått streck som hänger i luften i sin trädgård. Och en grön slinga som de hissat upp i flaggstången, som alltså hänger som ett streck åt andra hållet. Sedan har de en sådan där ljusgardin som de hänger i köpcentrum och på Arlanda och så inomhus. Men utöver det har han väl i princip inte gjort någon något. Men ni hör ju vilka tuffa förhållanden det är här i slummen. Att behöva stå ut med sådant!

Sookie...

Kom på ett bra boktips, eller snarare en serie böcker man kan läsa som förströelse. Om man gillar vampyrer och True Blood. Sookie Stackhouse-böckerna av Charlaine Harris (jag veeeeet det är ett orimligt namn) kan man handla bland annat på Adlibris. Lite kul i alla fall och lite spännande. Om man köper lite övernaturliga grejer vill säga. Men för oss über-akademiker i A&E higher school of education är de rätt banala förstås. Men hellre banal än anal...

Cheaters!

Vilket jäkla drömprogram. Det har allt. Feta dumma amerikanare, lyteskomik, puckade programledare, sex, lögner och en hel jävla massa crap. Deluxe. Riktigt jäkla fräsigt.

Livslångt lärande

Med tanke på den höga teknik nivån (high-tech, alltså) på vår blogg så skall vi lätt bli hackers. Lätt! Särskilt med tanke på att det som tidigare sagts tar mig en dag för en förbånkad presentation.
Nåväl, apropå higher and higher - visste ni att Ellen och jag basar över A&E higher school of educatoin? Det ni! Där kan man gå fina kurser såsom TexMex i galon och GoreTex, Fem fingrar i filuren och Kumbayah my lord - jag klär bra i mård (eller skall den vara så hård?). Det här är tunga grejer på ett väldigt högt akademiskt plan naturligtvis. Vid tillfälle skall vi lägga ut någon liten prova-på-kurs ni kan anmäla er till...
Men ni får längta lite först.

och p.s...

nu förväntar vi oss jävligt mycket kommentarer och flådiga hejarop i och med våra härliga features som vi fixat. U O US!

God afton

Tisdag - städdagar!


Varannan tisdag kommer en fantastisk Alija hit. Oklart hur hon stavar och oklart hur hon uttalar det (tror Alicha typ) men hon är den som håller ordning här hemma. Hon är helt fantastisk. Varenda gång hon kommer hit tänker jag att: Nu kommer hon aldrig få det fint här någonsin mer- så som det har grisats ner (ni vet ju vid det här laget att i villa Alm bor det en pappa-gris, barn-gris, bebis-gris, fluffig chinchilla och en jäkligt glamourig och fräsig mamma)!
Varenda gång slår hon mig med häpnad. Hon är helt fantastisk! Duktig och jätte-rar. I love Alija!

Ja, jag vet. För dom flesta kan det se ut som en dansbana eller möjligen att en manisk människa med Laestadian-fasoner. Det är det inte. Det är en mycket lättad mamma som älskar nystädat!

Geni!

Bortse från det tidigare inlägget. IT-gurun Ellen har styrt upp allt. Vill du ha hjälp med dina IT-tjänster? Kontakt Ellen och Annas higher and higher fräs AB. Så bör konklusionen bli. Helt enkelt! Jäkligt fräsigt!

Ja men jaaaaaaa...vi skaaaa...

Nu har jag lagt till, tror jag, en sån liten funktion - bara för dig Anonym. Nu undrar man ju om det lyckades. Min nästa fråga lyder som följer; mamma vill kommentera men säger att man måste vara medlem. Enligt våra inställningar så ska alla kunna kommentera. Vad är det då för fel?

Vidrig dag för övrigt. Tack och lov att den snart är slut. Anna. Imorgon hoppar vi. Först super vi upp alla pengarna på champagne och sen hoppar vi, hand i hand...


Körigt

Egentligen har min dag varit ganska bra. Bara det att jag har så jäkla mycket att göra. Hinner inte med något. Ägnade i princip hela dagen i fredags till att göra en presentation i powerpoint. Det blev lite kruxigt för det skulle tajmas med musik lite här och där. Men det blev jättebra till slut. Bara det att. Nu ville chefen ha min presentation för den var så bra. Och det är ju bra. Men så klart, då skulle ju det där in och ett klipp och några bilder och så så mina vältajmade sekunder for åt helsefyr. Bananskal säger jag. Har inte gjort ett skit mer idag. Jo, lite, men jag skulle ju hoppa med Ellen. Får bli i morgon. Verkar som om barnen där inte är riktigt införstådda med kärleksveckorna...

Bamseklubben.


Som ni vet ska cirkus Alm och tillhörande släktingar åka till Kanarieöarna inom snar framtid. Nytt för i år är all inclusive och Bamseklubben för barnen. Ni hörde rätt. Fri sprit medan mamman är utan barnen. Vilket drömtillhåll. Visserligen kommer jag oroa mig hela tiden men ändå, på pappret känns det bra. 

Igår kom i alla fall barnens saker till Bamseklubben; varsin t-shirt, ryggsäck och keps. 
Det som kom som en liten överraskning var att det bara kommer att vara barn med jättehuvuden på Bamseklubben. För kepsarna passade pappan bättre än det passade barnen. Dessutom. Ryggsäcken är så jäkla stor att jag lätt får plats i den och samtidigt kan dricka vin. Så vad tusan oroar jag mig för. Både dricka vin gratis, se barnen OCH ta det lugnt. En tre-stegs-raket om något!

Headset-skägg (helvets fan)

Känner ni igen det här? Jag vet att ni gör det! Headeset-trasslet till telefonen. Det på bilden är en mild form av det. Oftast är det värre. Mycket värre. Det ringer i telefonen men allt man får upp är ett samesurium av sladdar och högtalare och knappar och när man väl svarat sitter allt som ett skägg under hakan, alltså ett headset-skägg. Vidrigt. 

Sladdtillverkare: GÖR NÅGOT ÅT SKITEN innan jag klipper i varenda sladd till en mobil, som jag ser from nu.

Thats what friends are for!

Jobben hopar sig, privatlivet suger, stressen är komplett, jag hinner inte med lunch och vad händer då? Jo då dyker min egna lilla Lotto-fabror upp i form av Jenny! Jenny - en egen gubben i lådan med Cola light, en älsklingswrap och en påse med champagne-choklad från Betsy Sandberg. För att pigga upp mig! Vad mer kan man begära? En vän som ränner i regnet och gör detta på min sämsta dag någonsin. Hela jag strålar nu. TACK!

p.s. Hur många champagnetryfflar måste man äta för att bli packad? Någon som vet?

Gammal kampanj lever fortfarande

Den här kampanjen jobbade jag med för typ 2 år sedan. Det är stora vepor som sitter runt kvarteret Putten. Jag vet att vår läsare Lotta har lika stor koll som jag på det här kvarteret. Nåväl, kampanjen sitter fortfarande uppe och lever. Fräsigt!

Hoppa från Skurubron vs slänga sig framför tåget vid Slussen?

Vidrig dag. Bråk med barn nr 1. Barn nr 2 har inte sovit för fjärde natten i rad. Imorse fick jag typ tungt att andas och skickade då sms till Anna för att hjälpa mig igenom den vidriga morgon. Hon lovade att både hoppa och lägga sig på spåret med mig. Skönt. Då är jag inte ensam. 

Blä, tvi och usch och fy!