måndag 1 december 2008

Schlurrrp!

Lite för lite sådana här på sistone. Man skulle ju kunna tro att det inte är det minsta fräsigt här. Nåja, så då råder jag bot på det. Vi kan väl låtsas att det här är just nu. Så att jag inte sitter på soffan och bloggar och glor på TV. Lite sköna drillar i en bar någonstans varmt känns mer lockande.

En eremits våndor

Jag skulle kunna bli eremit. No problem. Har typ handlat allt på nätet på sistone. Pappans julklapp slank in i fredags och kom redan idag. Barnen i familjen Alm och min gudson får klappar från nätet (som också kom på typ en dag när jag tänker efter) och idag köpte jag en rockhängare. Jäkligt fräsig rockhängare. Den lär dock inte komma före f-n, då deras leveransvillkor såg ut att suga. De levererar ex vis endast till företagsadresser och jag är ju inget företag. Så bara där har de en ursäkt att skita i mig. Och så provade jag käk från mataffären i förra veckan. Lite dyrt men det funkade. Dock var det ju Coop så det lär inte bli igen. Sortimentet var inte det fräckaste heller.
Fast nu när jag tänker efter hittar jag några ganska uppenbara problem med min eremit-strategi:
1. De som borde ha webbshop har inte det
2. Alla de resor man köper på nätet blir svåra att genomföra om man skall bo ensam i en hydda i skogen och svära att typ aldrig träffa någon
3. Enligt ovan blir det också svårt att gå till och dessutom exekvera sitt jobb och därmed lär väl kulorna sluta rulla in så småningom vilket skulle leda till a. inte ha råd att betala uppkoppling, b. inte ha råd att shoppa på nätet heller. Så jag skulle få välja att dö i armod eller att bryta mitt eremitskap. Darn! Fnas.
Apropå det, märket Fnac, ni vet? Tror ni att det egentligen är en felstavning av Fnas. Det slog mig just att så kan vara och så är det ju naturligtvis. Skulle ju tom kunna uttalas så.

Har du funnit Gud?

Det pågår en segsliten debatt i bland annat DN om Atkins vs andra dieter. Mycket intressant. Alltså, min uppfattning är att det finns nog inga universallösningar. Som till exempel; vissa tycker att ett huvudvärkspiller funkar bättre än ett annat. Medan andra är helt bergbombis på att just ett annat huvudvärkspiller är det enda rätta. Och så är det nog också med dieter. Vissa funkar bättre än andra på vissa typer av personer. Fanken, det är väl bara att kolla på folk - ser alla likadana ut utanpå? Varför skulle vi då vara exakt likadana inuti? Det är ju en omöjlighet. Men det kan man tydligen inte ställa upp på vad gäller mat och fetma. De som gått ned med Atkins verkar precis som om de funnit Gud. Det är jättebra att man funnit något som passar ens viktkurva, men måste man pracka på hela världen det som den enda lösningen?
I debatten är det någon slags näringsexpert som hävdar att medelhavskost och andra dieter också kan funka lika bra och att det framför allt är farligt om man fortsätter äta Atkins resten av livet och jag tycker det låter vettigt. Att leva på bara bacon tills man dör låter ju som om det kommer att göra att döden kommer lite tidigare än om man lever på frukt och grönt. Men jag är ju inte på något sätt näringsfysiolog. Hur som, kan inte var och en få bli salig på sitt sätt? Måste Atkinsvännerna bli rabiata galningar som skall pracka på hela världen sitt bacon?
Jag har varken funnit Gud eller bacon men jag är smal ändå. Kanske man kunde fråga de som är smala vad de lever av? Om alla svarar bacon, då vet vi ju. Men jag kommer inte att finna Gud för det. Jag har ju Ellen. Det räcker för mig.

Vem behöver excel?

Jaha, så lägger excel ner hundra gånger. Men medan jag startar om datorn så kommer jag ju på att jag kan ju vara mitt eget excel. Se så fräsigt! Excel 2.1 :)

Marmeladkulshelvete - allvarligt talat!


Varför får man sälja marmeladkulor? VAD ÄR DETTA FÖR VIDRIGT OTYG? Man hör ju: M-A-R-M-E-L-A-D-K-U-L-O-R. Dom som äter skiten är ju för länge sedan döda och begravda. Nu gör vi slag i saken och får ut eländet ur butik. 

På Cloetta Fazers hemsida deklarerar man friskt att deras Marmeladkulor heter Finlandia. FINLANDIA? Herregud. Jag står inte ut. Ännu en viktig ståndpunkt för att få väck eländet. Håll med mig med ett inlägg bland kommentarerna eller håll tyst för alltid! 

Ut med skiten...

tyckte tydligen den här domaren. Läs mer här! Eller skratta och se det rörligt här!

Inget doftar så gott som mammas bak


Pepparkakor ska bakas i mitt lilla 5-minuters liv (där, som ni bekant vet, att allt ska gå fort-fort-fort). Så klockan 20 över 7 (fem sekunder innan barnen ska bada för att sen lägga sig) slängs degen fram och vi börjar baka. Barn nr 2 är supersupersjuk och hostade och dregglade och nös över sin hög...han fick en egen plåt (läs: papperskorg). Han arbetade också efter strategin som barnet i fam. Trygg gör. Skyffla upp på plåten med osthyvel. 
Barn nr 1 jobbade efter en helt annan intressant teori. Han gjorde Pingus hus vilket var en stor hög av hela degen och ett hål där Pingu kunde fånga saker. Men varför inte? Behöver jag säga att den installationen inte gräddades?
Mamman, där emot, som är en strukturerad produktionsledare, hon gjorde fina bilar, båtar och tåg. Allt i hygienens tecken! Sen gjorde jag chokladgodisar. Allt tog ungefär 1 timme. Mamman har nämligen inte bara bokstavskombination utan även en släng av städmani och lite sånt kolijock. Fräsigt.

En bok!

Igår stod jag på affären med veckans 25:e inköp av mjölk. Då såg jag den här och tänkte: En bok om oss typ. Tills jag såg under-rubben. Då insåg jag hur extremt mycket det verkligen var om oss. God morgon!