tisdag 3 januari 2012

För oss som gillar matte

Och sanningen.
McDonald's sänker priserna i och med momssänkningen, säger de. INTE säger jag. De höjer ju sitt ex.moms pris.
En happy meal kostade innan 32 kr, med 25% moms. Dvs 25,60 ex.moms.
Nu kostar den 30 kr, eller 26,786 ex.moms. Det är en dryg krona mer till McDonald's det.
Happy Days!!

Och det är ju vad som händer överallt. Inte bara på Donken. Lunchstället idag hade inte sänkt alls. Men de gör inte reklam i riks-TV om att de sänkt priset heller...

Tanken är att det ska skapa jobb genom att vi ska äta mer på restaurang och de ska få mer pengar. Jag hoppas det blir så. Annars känns det riktigt surt eftersom det är en skattefinansierad sänkning och inget McDonald's eller någon annan restaurang gör ur egen ficka. Och oss konsumenter kostar det ju annars någon annanstans.

TV- och printreklamen stör mig. De som företag sänker inte ett skit.JA. DÄR SATT DEN!

- I min lilla värld av blommor//Ellen

Manligt och kvinnligt.

Min man har ett "nyårslöfte". I år ska han handla all mat. Eller. Januari månad ska vara en testmånad. Och igår skulle han då storhandla. Till saken hör att jag har gjort all shopping alltid i casa Alm. ALLTID. Nu är det slut på det. Jag tror att ord som "kostnadsmedvetenhet" och "value for money" kom upp. Jag är helt enkelt inte betrodd längre.

Jag fick ha "önskemål" om inköp.
Så jag berättade mina önskemål. Sådana som jag alltid har. Mycket frysta grönsaker, fisk, soppor, saker att göra soppor på, grädde, creme fraiche, ekologiska ägg och såklart tvättmedel/sköljmedel. Jag är ju ändå tvättexpert. Sånt ska köpas på precision.
Nåväl. Medan jag gör köttbullar på löpmeter


...ja det är femhundrajävlastycken typ, så är mr Alm alltså och handlar.

Sen kommer han hem. Med fem tusen stycken kassar med mat.
Nedan följer en lista på vad som fanns i kassarna.

80 stycken chorizo.
8 påsar pasta i olika former
100 knögliga burkar tomtsås
10 Gorbys
5 Färdig fryspizza
5 stycken broccoli (färsk)
2 påsar kryddpepparkorn (felköp då tydligen - eftersom det är svartpepparkorn vi behöver)
5 påsar chips
1st 5-kgs säck med gul lök
Färska grönsaker till ve och förbannelse (som kommer ruttna inom kort eftersom ingen i hela världen kan äta upp 40 kilo grönsaker)
Korvbröd (ca 300000 stycken)
2 paket glass
2 stora ketchupflaskor

När jag frågade var toapappret/hushållspappret/fisken/soppbaserna/köttet/tandborstarna/tandkrämen/frysta grönsakerna/sylten/någon jävla mat som inte är pasta är - då svarar han: Du fick ju ha önskemål.

Alltså. För det första - var det inte det jag hade innan han handlade? För det andra - ser jag ut som någon som äter Gorbys? Bara? Pizza jämt? 80 stycken chorizo? Bara grönsaker i tre veckors tid (som dessutom hunnit ruttna)?

Näe just det.

Så här ser det därför ut, pga ovan, i vårt kök just nu:


För det tredje: Ser jag ut som en person som har toapapper i köket?

Näe just det. Inte det heller.


- I min lilla värld av blommor//Ellen

Att fynda

Man skulle kunna fynda kläder och annat livat på rean. Eller så kan man köpa glasögon och linser för 5.000 pixx. Det är nästan ett fritt val. Beror på om du har dålig syn eller inte. Och kanske lite på om dina glasögon är silvertejpade eller inte.

Är man jag så har man gjort valet att investera i synen hur tråkigt det än är. Och, så klart, klantat sig lite. Inte bara missat optikertiden igår utan också på eget bevåg bytt styrka på linserna och sedan likt en guldfisk förträngt detta faktum. Så när optikern igår frågade om jag trivdes med mina styrkor och jag sa ja så gav hon mig sex par linser med den gamla, svagare styrkan. Så nu sitter jag här i min egen lilla dimma. Tur att jag får byta utan kostnad.

Inte konstigt då att styrkan vi mätte fram för glasögonen skiljde sig markant från linserna. Hon tyckte det var lite märkligt men lät det bero.

Har börjat skela lite mer tydligen. Så hon frågade om jag märkte av det.
- Nej, tyckte jag.
- Så du ser inte dubbelt ibland, undrade hon.
- Nej, inte utan att det är självförvållat sa jag. Möjligen lite på nyårsafton... (fniss)
Som tur var fann optikern detta lite smått roande i alla fall och kom fram till att jag kanske fått denna extra vindögdhet för att parera mina egna optiska experiment.

Nåväl. Får nog ringa och meddela min miss så hon inte gör något knasigt med brillorna. Och gå runt i min gamla lump ett tag till!De stretchar på lovet de små raringarna

Idag skulle allvaret börja. Alltså barnen skulle tillbaka till dagis och vi skulle jobba båda två. Men så klart blev det inte så. Konstaterade 39,2 grader på bebisen igår strax före middagen (bara tio minuter efter att jag hälsat en vän att barnen mår bra, jodå).
I natt har han kokat så jag har fått 2,5 timmars sammanhängande sömn och spridda minutrar här och där. Det är fasen ett handikapp att inte somna fort!
Känns extra muntert det här eftersom vi hade sjuka barn innan jul och vabbade en vecka före jullovet. Under jullovet har de varit friska, då var det ju bara jag som var sjuk, och nu när det är dags att gå tillbaka till dagis är det alltså sjukt igen. Känns fabulöst. Not.

Maken är hemma idag, han jobbade ju igår, så jag är på väg in men även om jag i och för sig gärna myser hemma ser jag inte fram emot vab i morgon. Skulle ju tagit igen det jag missade före jul nu i mellandagarna. Men det får jag vackert skjuta på framtiden.

Gäsp.