söndag 17 juli 2011

Malmö del 2.

Malmö suger på sommaren. Alla restauranger är typ stängda!
Vi gick i 40 min - kom fram - restaurang stängd. Sen gick vi tillbaks och åt Japanskt 3 cm från hotellet. Maten var sådär. Servicen sög.
Nu är vi på hotellrummet och äter godis och ser på film...

- I min lilla värld av blommor/ Ellen

Malmö.

Jag och mr Alm är på ensamresa (utan barn) i Malmö. Imorgon blir det Köpenhamn. Vi ska ut och dricka middag nu på N3.
Det känns jäkligt glamourigt.
Jag har dock packat som ett mongo. För först packade jag för Båstad, som mynnade ut i Skåne, som nu mynnar ut i en Malmö-Köpenhamnsresa.
Så idag blir det:Odd Mollyklänning, Lysgaard underklänning, byssor från Boomerang och skyhöga Hasbeens på fossingarna.


Mischmasch minst sagt.

Sen ska jag ge er dagens, eller årets, tips:Vitalumiere från Chanel. Köpköpköp! Det är det bästa underlaget till din makeup. Jag har den i färgen Cendré Shell. Du får fin jämn hud.

Så. Då drar vi. I övermorgon - springa - för det här går inte...
Men som bekant; imorgon är en annan dag!

- I min lilla värld av blariga små blommor// Ellen

I väntan på fikat

Den som väntar på något gott får något gott i väntan...
Bra dag!

Sitter och softar på altanen i Sollenkroka. Vilket paradis... En och annan segelbåt glider förbi... Lugnet är totalt.
Först bjöds på sillunch!Sedan satt jag och vilade i en solstol en stund...Och så har vi promenerat till macken och handlat glass till barnen.
Cola light till morsan givetvis.Nu sitter vi och inväntar eftermiddagsfika med blåbärspaj. Det kan helt klart vara värre!Har också visat vederbörlig respekt vid graven.
Värmdö!

På väg till Sollenkroka! Hem till gamla goda grannar som byggt egna spejsiga hus både hemma och på landet. Ska bli spännande att se huset på landet, det i "stan" är superläckert!
Hoppas vädret håller i sig så vi kan bada!För en gångs skull är det lugnt i baksätet.Bollkryss i gåbortpresent!

Varde ljus!

Ni vet den där lampan på badrumsskåpet som inte lyst sedan i vintras? Som jag kämpat med med min vän polygrip och det? Utan nämnvärt resultat mer än att den blir fulare och fulare? Där jag seriöst funderat på dynamit som nästa naturliga steg?
Idag klagade jag för åttioelfte gången inför maken på denna värdelösa skit. Och sa att han lika gärna kan ta sönder den så beställer vi en ny. Ok, sa han och typ knackade lite lätt med ena fingret och nu lyser lampjäveln. Utan bytt halogenlampa eller något. Ha ha ha! Jag blir vansinnig!! Självklart skulle det gå så!!
Sova?

Nej, varför då? Bebisen är dålig i magen. Man kan ägna sig åt sanering istället. Bäst är att maken ska tvätta lakan i duschen och inte tvättstugan när han är nyvaken. Hans time to wakeup är ungefär 15 minuter, efter det funkar hans hjärna någorlunda. Innan dess not so much. Min time to wakeup är ungefär 20 sekunder, vilket är tur för resten av invånarna i huset. Inte för mig. Det straffar sig i andra änden nämligen: Maken somnar om på ett par minuter jag kan ta timmar på mig om jag vaknat ordentligt. Vilket jag alltså oftast hinner göra. Få nattliga problem löser sig inom 20 sekunder.

Så, ok, sudoku, Knasen, eller Martina Haag?