söndag 19 april 2009

Barnet är ledset...

Han har fått tag på en sax och vill klippa mig i tårna. Men det får han inte.
"Man får inte klippa i folk, älskling."
"Men jag vill det..." Grina, grina grina...
Nu har han gått över till att klippa bordet, vilket inte heller är tillåtet. Men han är i alla fall glad.

Apropå packning...

Vi reser oftast med varsin väska. Mina grejer i min väska och pappans grejer i sin väska. Ändå när vi är på resa heter det: "Var är min tandborste?"
Jaa, hur många alternativ finns det när man just kommit till ett nytt hotell och inget är uppackat?
Jag vet att frågan egentligen betyder: "Anna, jag är så förbannat lat att jag inte orkar öppna min väska och kolla, kan inte du ta och gräva fram min tandborste åt mig så kan jag sitta här och länsa minibaren i fred i 10 minuter". Eller inte riktigt förresten. Han är för snål för att dricka minibar...
Hopplöst!

Har varit i Trysil en knapp vecka.

Som vanligt inleddes semestern med att jag gjort bort mig. Så här var det:
Pappan hade inte med sig sin tandborste - mitt fel.
Pappan hade inte med sig sin vindjacka - mitt fel.
Barnet hade inte med sig sin tandborste - mitt fel.
Så brutalt hade jag gjort bort mig. Vad gäller vindjackan så sade jag till pappan: "Jag packar min vindjacka i väskan med ytterkläder. OK?" Pappan svarade jakande på det men när vi kom fram till fjällen blev han arg för att jag borde ha sagt till honom att packa jackan. Jag tycker att jag i princip gjorde det genom att säga att jag packade min... men så var det tydligen inte.
Jackan dök senare upp bland pappans packning, men ingen ursäkt kom. Allt är fortfarande mitt fel. Så är det alltid på våra semestrar.

Mamma är en tjockkärring!

Va? Vad är det fråga om? Min två och ett halvt åring har börjat kalla mig tjock!? Näe, nu har det väl ändå gått för långt. Måste ta ett snack med fröknarna på dagis igen.
Kollar lite på vad barnet gör - rusar omkring med en blomma mellan benen. Till slut går det upp för mig. Det är påskkärring han pratar om. Puh! Det kan jag köpa, att jag är en påskkärring.