tisdag 12 juli 2011

Flames

Jag är ingen flame-specialist på något sätt... Har liksom inte tilltalats av eller övervägt det. Men de fångar min uppmärksamhet. Så klart. Det är väl det de är till för.
Idag fångades jag av dessa:Men alltså... Om flamesen sitter så... Måste inte bilen alltid åka väldigt fort bakåt? Och helst lite uppåt?

Om jag någonsin ska ha flames i framtiden så ska jag anlita proffs och inte köpa stickers!

Titta!

J:s dotter har ritat av mig. Hon var på jobbet en kortis idag och jag ville ha en teckning:


Titta vad fint!
Jag har en hundvalp på huvudet. Jag är kines. Jag är vindögd. Jag har fyrkantigt hår. Jag har (totalt) 6 ögonfransar. Jag har neurosedyn. Och huvudet är mer än dubbelt så stort som resten av kroppen.

Jag är jättefin.


- I min lilla värld av blommor// Ellen

Som en hund

Min yngste son är som en hund. Eller har samma urskillning som en.
Jag satt ute i en vilstol och hörde hur barnet gick på toaletten och därefter spolade. Samtidigt hörde jag hur det slamrade med lite plast, men jag trodde det var bebisen och en leksak i sitt rum.
Well, not so much!
Strax därefter kommer barnet ut till mig:
"Mamma, bebisen tappade ned muggen i toaletten medan jag spolade..."
"Men ta upp den då!" säger jag och tänker lite långsamt. Någon sekund senare inser jag att jag nog själv måste rycka in och i samma ögonblick hör jag det oroväckande ljudet av slurpningar. Kastar mig ur vilstolen och möts därinne av bebisen som glatt dricker ur muggen med stora klunkar. Han tittar lite frågande på innehållet men verkar nöjd. Det är inte mamman... Succé återigen. Alltid tvåa på bollen!Provtrycksfest på reklambyrån
- I min lilla värld av blommor// Ellen

Missions accomplished

Hittills idag har jag avklarat två viktiga uppdrag.
Först ett dopp innan resten av familjen klev upp. Att ha bryggan helt för sig själv är en lyx!Sedan har jag frostat av frysen. Eller själva avfrostandet skedde under natten, men jag har tagit hand om vatten, urtorkning och det nu. Förbannar mig själv lite att jag inte kom på att lägga in blöjor igår innan jag lade mig eftersom det mesta av smältvattnet så klart tog andra vägar än ned i de kärl jag ställt dit för just smältvattnet. Denna frys var heller inte utrustad med pip vilket de flesta annars brukar vara i min erfarenhet. Tror inte att den frostats av alls sedan den installerades 1998, vilket jag vet eftersom jag köpte den på mitt dåvarande jobb med personalrabatt.
Lite vanskligt också att torka ur en frys full med ömsom is, ömsom glas. De har ju lite lika egenskaper rent visuellt om man säger så. Däremot fysiskt så skiljer de sig lite och jag skar mig på tummen. Bara lite men den pyttelilla glasbiten fastnade givetvis i såret så en god kvart har ägnats åt pyttesplitterjakt, men nu är den lilla rackaren borta!!

Nästa projekt? Frukost. Sedan soptippen igen.

Ps blöjor skulle ha varit genialiskt!