lördag 29 november 2008

JA JA JA...

Ni vet att vi är två som skriver här och ni fattar inte alltid vem som är vem. Ibland skriver vi så att man fattar - ibland inte. Well, I got news for you. Anna skriver i Georgia och jag i Arial. DET NI!

Jul(o)fint!

Jag är inte en kvinna av långsamhet. Tvärtom. Saker ska fixas fort. Funkar inte allt på sekunden så tas skiten bort. Idag skulle jag julpynta UTAN att ha städat. Känns värdelöst faktiskt men så blir det i år. Vi har en kvinna som städar hos oss på tisdagar. Alltså om 3 dagar. 1:a advent är imorgon. Det går inte ihop. Inte alls faktiskt. Så upp med skiten. Det tog ca 5 minuter med uppspikning och allt.
Visst vart det fräsigt? Det fyller sin funktion liksom. Lyser och är juligt, fast i ett smutsigt hem. Men det vet ju inte folk på utsidan. Dom tänker bara: Åh, vad fint dom har gjort! Sen tänker dom att vi har det renstädat och fräscht och luktar fluffigt av nejlikor i apelsiner och glögg.
Det gör det inte. Det känns smutsigt och luktar det något så är det från maten som Jonas gör. Går man någonstans så svischar det dammråttor efter vare sig man vill eller inte och smutstvätten växer på hög. PANIK.

Jul-fuc*ing-otta och julmarknad

Mmm...igår konstaderade jag att pappan faktiskt haft sovmorgon dom senaste tusen helgerna (vilket är typ forever) och att jag idag skulle få det. Mmm igen. För barn 2 var vaket hela natten av hosta och jättehög feber och pappan somnade i soffan. Imorse kl. halv sex bad jag om hjälp för att jag var så trött. Då masade sig pappan upp och la sig. LA SIG? Bagatellmässigt kanske men specifikt tror jag inte att jag sa: Snälla pappan till barnen, kan inte du lägga dig i sängen nu? Jag tror faktiskt jag sa något i stil med: MASA UPP ARSLET BUMS OCH TA HAND OM DINA BARN, FJANT!

Resultatet?

Att jag gick upp och tog hand om dem. Fiasko. Tack och lov så sov mormorn över och hjälpte mig. Vi promerade sen upp till centrum, handlade och gick på julmarknad vid Myrsjön (som ni kan se ovan). Jäkligt mysigt - även om snön inte är kvar. MEN när vi kom hem låg pappan fortfarande kvar och sov? JÄVLA SKITSKALLE säger jag om det.

Precis just så och inget mer.