lördag 30 januari 2010

Jag blir serverad mat...- Posted from Ellens iPhone

Det är utsidan som räknas...

Fräsiga hem att kära ner sig i såhär en lördag förmiddag. Direkt från mina nya amerikanska prenumerations-tidningar.Genustänk.

Igår var jag förbi So Cute barnklädesaffär i Nacka, för att se om dom hade fleecetröja till lilla. Det hade dom. Det är den ni ser på bilden fast den är lite mer orange än vad man kan se här. Rosa-orange it is alltså.
När jag ser den, i affären, tänker jag att lilla skulle vara fin i den. Men. Lilla är en kille. Så jag går till kassan och frågar tanten där om hon tycker att en kille kan ha den (korkad fråga kanske eftersom det är självklart att en kille kan absolut kan ha den).
Nåväl.
Hon stirrar i mina ögon, trampar lite fram och tillbaks och klämmer och känner på tröjan. Sen säger hon: Ja, du har ju inte det här genustänket som dom flesta har, märker jag. Så då funkar ju det.
Genustänket? Hmm...

Jag bestämde mig då och där att jag skulle köpa den till lilla. Som är en kille. Och som har en mamma utan genustänk. Och som är så glad över sin nya orange/rosa fleece.

Morgonsol över nejden.


Vilken grym morgon! Jag blir alldeles varm när jag ser solen. Igår var jag och fixade alla småsaker som jag skjutit på pga huvudvärken. Nu var jag tvungen att förbise den så att saker blir gjorda. Det tog inte så lång tid men var utmattande.
Det som var bra med att göra behöver-göra-ärenden igår var att man hittar rea på 70% eller 30% på halva priset osv. Detta resulterade i en ny liten stass till mig (som jag har provat en miljon gånger men tyckt varit för dyr) samt en fleecetröja till lilla och vantar och en långärmad t-shirt till stora.

Men puh vilken panik det är att svassa runt bland en miljard människor. Känns som om jag aldrig mer vill göra det - vilket blir svårt eftersom jag jobbar mitt på Östermalm i Stockholm.