tisdag 9 december 2008

FRÄSIGT!


Söker man på Fräsigt på Google så kommer vi upp som nummer sex. Anna. Vi är nån! Härmed vill jag gratulera dig på namnsdagen med denna storslagna upptäckt! Fräsigt. Hör ni det, Google.Fräsigt, fräsigt, fräsigt, fräsigt, fräsigt, fräsigt, fräsigt, fräsigt, fräsigt, fräsigt. FRÄSIGT. Vill ni sponsra oss, Google? Välkomna! Våra armar är öppna (en stund till i alla fall)!

Tandis.


Barn nr 2 skulle till tandläkaren för sin 3-års kontroll idag. Fräsigt. Lyxigt när det finns kändisar på Folktandvården. Visste ni tex att Babar jobbar här. Eller nästan. Någon slags släkting måste det vara i alla fall.

När barn nr 2 visat upp tänderna och gapat fint så fick han ta en valfri sak ur en kartong. Följande utspelar sig då:
Barn 2: - Titta mamma en fyllefeeeeeeeest
Mamman: skruv skruv skruv - eh...eh...
Tandläkaren: Men inte har väl mamma fyllefester?
Barn 2: Fyllefeeeest!
Barn 2: Joooo, det är det
Mamman: Ja, men vi ska väl tacka för oss (skrap skrap, fötterna mot golvet).
Sen drog vi. 

Fyllefest? Det är en flodhäst, som för övrigt visade sig vara en elefant. Fräsigt.

Öppet hus på dagis!


Idag var det öppet hus på dagis. Alla barnen hade gjort så fint och bakat pepparkakspinnar (?) på temat pinnar som dom haft hela hösten. Se barn nr 2:s konstnärliga ultimata blomstrande.

Anna!

Idag har jag namnsdag. Grattis jag.

Ni andra skall tydligen lägga lutfisken i blöt.

Ass-fruit


Det här föreställer ett päron. Sedan när är päron inte päronformiga? Päron ser numer ut som äpplen. Eller asses. Big fat asses. Det här är mitt päron. Mitt ass-päron. Jag tänker bita i det. Bite my ass. Men först skall jag kiss it. Kiss my ass...

Lunch. Fräsigt.


 Inget mer än så. Så.

Lågkonjuktur.

Alltså, hur mycket kan man harva lågkonjuktur? Vad är det som händer? Folk är helt maniska. Jag mår dåligt av det. Sverige känns som finska vinterkriget. Eller möjligen kalla kriget eller det trojanska kriget. Men hur som helst. Det går i cykler och är inget konstigt och det är hemskt synd om dom som drabbas. Vidrigt faktiskt. MEN. Det pågår en del fräsiga saker i världen också som man inte får glömma bort. För några år sedan fanns det en tidning som hette Good news som bara innehöll, just det, good news. Fick läggas ner. Folk ville inte läsa om härliga saker. Folk ville vältra sig i elände. 

På bilden ser ni iaf vad jag har i pluskan just nu. I min plånbok är det precis just nu en riktig lågkonjuktur. Tur att det finns mer på banken...

Stolfreak

Gillar du fågelskådning? I så fall, bege dig omedelbart till Centralstationen i Stockholm! Det är ett utmärkt ställe att skåda knäppgökar. En udda, men i och för sig allt vanligare, art. Idag när jag gick till jobbet passerade jag den övre hallen med utgång mot Klarabergsviadukten. Där uppe finns ett antal surfstationer, dvs bord och stolar med internetuppkopplade datorer. Där brukar det sitta lite löst folk och surfa på diverse. Strax framför mig går en tjej fram till ett av dessa bord och börjar fippla med en av stolarna (det står två bredvid varandra vid det lilla bordet). Först tänker jag att hon tänker sätta sig på den ena stolen och snurrar på den andra för att slippa få något bredvid sig. Men hon fortsätter stå och fortsätter snurra på stolen. Sedan sparkar hon den upp och ned, och jag tänker att hon skall ställa den upp och ned på bordet, ni vet som man gjorde i skolan när man gick hem. Inte vet jag hon kanske skulle städa. Men nej, hon fortsätter att sparka runt stolen hit och dit. Efter mycket sparkande tar hon tag i stolen ställer den upp och skjuter in den under bordet så att den står lika prydligt som när hon kom. Och så går hon därifrån. Vad f-n var det? Var hon arg och skulle avreagera sig? Kvalitetskontoll? Typ inköpare av stolar någonstans och ville kolla om den modellen var bra? Jag fattar ingenting. Lite udda och märkligt var det allt.

Vinterhalvår

Jag vet inte men jag gillar hösten, gillar vintern. Men vad är det för jäkla kissväder vi har nu? Kan inte komma på ordet jag söker. Krispig, fräscht, fluffigt, mulligt? Eller vänta, jag tänker på ordet: Ide! 5 dagar nu i det här vidriga vädret. Vart fan är soleländet eller snön? 

Krock!

Imorse när jag skulle till jobbet så var det sjukt mycket köer. Efter Skurubron säger chauffören att det varit en allvarlig krock och att dom stängt av Värmdövägen så han kör bakvägar fram till Forum Nacka. Då kan man se ner på skiten som inträffat. Jag mår så jäkla dåligt av det här. Vidrigt. Kan inte koncentrera mig på något. Fy fan. Hjälp mig någon! Sitt inte bara där, gör något.