torsdag 15 april 2010

Gosa

Barnet vill alltid ha med sig någon leksak att gosa med i sängen vid läggdags förutom de två gosedjur han har. Idag blev det hans nya gymnastikskor som fick äran. Så nu ligger han därinne och gosar med ett par dojor. Fräsigt.

Jetplansbil

Idag har bilen låtit väldigt konstigt. Eller i alla fall takboxen. Den har susat som ett jetplan. Trodde först att den var öppen, men det dubbelkontrollerades och den var väl försluten. Även vid riktigt låga hastigheter lät det. Ordentligt. Efter ett tag såg jag att folk tittade så då insåg jag att det lät så rejält att andra reagerade. Vad fan är det frågan om?

En snabb koll i boxen avslöjar ljudet. Och visst är det en liten motor som låter. Jag har råkat lägga resevagnen ovanpå vår lilla uppladdningsbara dammsugare, och varje gång jag gasar så kommer vagnen åt knappen så dammsugaren går igång. Snacka om välsugen box!

Ha ha ha! Kärring med takbox - huga!

Tulljävel

Min före detta "värdpappa" i USA (var utbytesstudent på 80-talet) har broderat och ramat in en jättefin tavla till bebisen. Precis som han gjorde till barnet när han var nyfödd. Det är ett underbarnt Beatrix Potter mönster och han är verkligen duktig på att brodera.
Gick till Posten och hämtade ut denna fina gåva. Fick betala 552 kronor för att få ut den. Tullen tyckte minsann att jag skulle betala för att bebisen skulle få sin tavla. Helt sjukt.
Så jag fick ringa posten och sedan tullen och får nu skriva ett brev och skicka till tullen där jag skall begära "omprövning" så får vi se om jag kanske får några pengar tillbaka.
"Så du menar att det är ett personligt hantverk och att konstnären inte har någon marknad?"
Eh, ja, inte fasen tror jag att någon är intresserad av bebisens "doptavla".
Far åt helvete.

Rosa rummet

...heter en bok av Hans Alfredson som jag inte har läst men som jag har i bokhyllan. Har upptäckt det nu när jag packar upp.
Rosa rummet är också vad barnet vill ha. På väg från dagis och till nya huset första gången sedan vi flyttade så sa jag till honom att han fick välja ett av två sovrum. "Jag vill ha det rosa rummet" sade han då. Men det finns inget rosa rum i huset (för tillfället). Men tyckte jag, vi kanske kan fixa till en liten sjysst tapet eller så. "Jag vill ha rosa, lila och orange" säger han bergsäkert. Så då får det bli det. Funderar på att ta med honom att välja en fondtapet, eller så skall jag måla randigt på egen hand kanske.
Själv hade jag tänkt något mörkblått med något käckt mönster till hans rum, lite likt det han hade i sitt gamla rum. "Jag hatar blått" säger han. Jaha, så var det med det. Så kanske att det blir lite mer tapetprover nu då...

Mex suger

A men det har varit lite tyst här pga flytt. Men nu är vi på plats i nya huset och jag packar upp så att händerna blöder. Det mesta har gått bra, även om den flyttfirma som mäklaren rekommenderade inte alls höll måttet. Så anlita inte Mex. De fick inte med allt i första lasset (2 lastbilar) så de fick åka en omgång till. Då var dock både jag och maken i nya huset och försökte styra upp kaoset här. Men jag hade gett noggranna instruktioner över vad de skulle ta med. Hur svårt kan det för övrigt vara? "Töm huset!" liksom, inget konstigt med det.
Ja, så när sista lasset var avlastat skulle de ha sina pengar. Först så var det en massa tjafs kring priset. Timpriset var helt fel och jag fick ringa och ringa till kontoret och sedan så skulle de ta betalt för en massa dötid och sådant som inte jag vill betala för. Men till slut så var vi ju överens, även om jag tycker att det är sjukt dyrt att flytta.
Så på kvällen när jag höll på att packa upp för fullt så kunde jag inte hitta makens kläder. Och var fasiken är blommorna? Eller den där tavlan? Skickade maken till huset och där står det både det ena och det andra kvar. Så då fick han köra fram och tillbaka med vår kombi för att tömma huset inför städningen dagen efter. Det är ju inte precis därför man betalar tiotusentals pengar till en flyttfirma. Så nu bråkas det om det. Jag vill ha pengar.

Nämen ser man på.

Klockan är fem i vin.


Ypperligt.

Pengar rullar in som det ska- det går bra nu SL.


Imorse åkte jag som vanligt infartsbussen in till Slussen. Det stämplas, som vanligt på bussen. När jag kommer till Slussen och ska in genom spärrarna till tunnelbanan är det inte som vanligt.
SL-tant: Det här är mars.
Jag: Eh, jaha.
SL-tant: Du kan inte åka på mars
Jag: Nähä...
SL-tant: Näe, här står det att du åker och det är mars fast det är april.
Jag: Ja men jag kom ju på bussen nu. Jag har ingen aning om hur han stämplar.
SL-tant: Näe. Det är mars. Det är april. Mars. Mars...Vilken buss kom du med?
Jag: 446:an.
SL-tant (sur och börjar samtidigt anteckna på en toalettpappersbit): Vad hette chauffören?
Jag: Men allvarligt. Jag har väl ingen aning om vad chauffören heter?
SL-tant: Ja men hur ska jag veta att du inte åkt den 15:e mars och nu vill åka gratis den 15:e april.
Jag: Ja inte fan vet jag men du kan ju till att börja med se på mig och se om jag ser ärlig ut. Jag har inte tid med det här. Jag behöver åka till jobbet. Nu.
SL-tant: Men du vet inte vad chauffören heter.
Jag: Näe, det vet jag inte men jag skulle vilja veta vad du heter.
SL-tant: Varför?
Jag: För att jag ska kunna referera till dig. Eftersom man tydligen måste veta vem som kör mig vart när man åker med SL.
SL-tant (ännu surare nu): Jag heter Narish (eller nåt liknande. Det mumlades så jag hörde inte).Du behöver inte prata så där med mig. Jag försöker bara göra mitt jobb.
Jag: MEN DET GÖR DU INTE. Låt mig få åka nu
SL-tant. Jag tar bara en kupong extra för dig nu. Då har jag varit snäll.
Jag: Snäll? Vaddå snäll. Helt plötsligt kostar min tur en kupong mer för att jag inte vet vad busschauffören heter och du är snäll? Du är tokig.
SL-tant: Så. Jag öppnar grinden till dig nu.

SKJUT MIG. Och SL: Dont keep me waiting for my email-replay. Im not in the mood for that. Not at all. Och ja, det är ett hot. Och. Ni hamnar på listan till höger igen. För typ fjärde gången i rad. Bra där.

UPPDATERING: JAG FICK AUTOREPLY FRÅN SL. JAG FÅR SVAR INOM 30 DAGAR. MMM...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

This is how we do it...
Lunch på "the Story" med underbara kollegor och vänner efter en mötesintensiv morgon.
Jag är helt slut. Känner mig full fast jag inte är det. Märkligt.

-- Post From Ellens iPhone