torsdag 25 december 2008

Missa inte!

Nyårsmenyn som finns inlagd den 20 december. Om det är så att du vill ha lite kulinariska tips vill säga.

När juldagsmorgon glimmar...

...vilket den ju faktiskt gör! Kallt och frostigt ute. Barnet är utlejt till morfar och pappan sover. Det borde man naturligtvis passa på att göra, men vanemänniska som jag är, är jag klarvaken och väntar på dagen. Tio i åtta så inte så farligt. Låg vaken halva natten och pysslade med min julklapps-iPod. Precis som när man var liten och lekte med julklappar hela natten. Men jag ville ju ladda den med all musik som fanns i den nu trasiga.
Julafton var en dundersuccé. Alla var nöjda och glada med sina klappar och Lars Norén lyste med sin frånvaro. Barnet var exemplariskt. Satt i knät och gosade under hela Kalle och skötte sig själv mer eller mindre resten av kvällen. Heja! Om ändå alla dagar var julafton!
Idag kommer farmor och farfar på juldagsmat. Typ julbord igen. Blir lugnt och skönt och i liten skala.
Skall hitta på något fräsigt till julklapp åt Agathon idag också. Igår hanns det inte med och vi var inte hemma, men idag skall vi ju vara hemma hela dagen och det är precis så fräsigt som det här spa:t är! En redig korv kanske? Ha ha ha! Närå, Agathon är vegetarian.
Jo, en kul grej förresten. Morfars sambos dotter hade gått och gift sig i fredags och berättade inte det för någon. Tyresö kommunhus med typ en repa-tant och någon annan administrativ tant som vittnen. Kan fatta att man inte vill göra ett stort ståhej kring det eller ha fest och så men jag tycker nog att ens föräldrar hade förtjänat att vara där. De hade ju kunnat fått stå för middagen sedan. Men icke. Allt var hemligt och berättades för mamman dagen före julafton. Vigseln var i fredags, den 19:e. Nåväl, alla blir vi saliga på olika sätt. De skall ha barn i februari. Men jag tycker nog att det är en liten bastard ändå eftersom barnet avlades utom äktenskapets hymn.
Nä, dags nu att ta tag i husmorssysslorna för dagen. Någon gång per år kan jag väl skärpa till mig.