fredag 6 mars 2009

Är man dum får man skit. Eller det man inte har i huvudet får man ha i benen.

Åkte till Maxi idag och skulle handla kvällsmat. Och lite kiwi som sonen tjatat om i evighet. Plockade ned massor av varor i vagnen och gick till kassan. Där det uppdagades att jag glömt plånboken. Fnas.
Så kan det gå. Hade även glömt telefonen så jag kunde inte ringa husbandet och be honom komma och lösa ut mig. Extrafnas.
Men jag har ju inget annat för mig på en fredagkväll än att gå på Maxi med klängiga barn så det var bara att åka en gång till.

Dyrt? Billigt?

Apropå godis. På Pressbyrån kostar Refreshers 2 kr/st. I alla fall på de Pressbyråer jag går till. Eller är det 1 kr/st. Plötsligt har jag glömt. Det kan ha varit de utrotningshotade Patronerna som kostar 2 kr... Fan, nu blir ju inte det här så bra...
I alla fall. Observerade idag att på NK konfektyr säljer de Refreshers i lösvikt. Men jag vet inte vad de har för hg/pris och inte heller vad en refresher väger så jag kan inte avgöra om det är billigare eller dyrare. Men det känns billigare att få slänga ett gäng i en påse utan att räkna. Så jag gjorde det. Men eftersom jag slängde en massa annat i påsen också så räcker det tyvärr inte att bara räkna hur många jag fick och dela priset med det.
Väldigt avancerad matematik det här. Men gott.

Ojdå.

Förresten, det var ju lite kul på LV. Snubben demonstrerade ett armband för mig, ett fint, brunt i typ plast:
"Ja, här har du ett lite mer exklusivt armband i kåda. Det är lite ömtåligt så du får inte tappa det i marmorgolv".
Instinktivt höll jag på att svara att jag inte har så många marmorgolv hemma, men så tänkte jag att jag kanske skulle bli utslängd ur butiken då på grund av brist på lyx (vilken jag i så fall skulle skylla på pappan).
I vilket fall som helst så provade jag armbandet ett par gånger fram och tillbaka. Och så klart tappade jag det när jag höll på att lirka av det. Så det brakade iväg i väldig fart rakt ned i disken en meter bort. Den dånade i hela butiken. Den indiska prinsessan som satt och lät sin man shoppa, eller möjligen maffiarelaterade rikemansparet (kan det ju också ha varit) höjde chockat på ögonbrynet säkert en millimeter.
Säljaren blev ju lagom nöjd. Inte nog med att jag inte fattar hur ömtåligt kåda är utan jag skall dessutom paja hela butiksinredningen. Lagom nöjd.
När jag till slut fick min påse sa han: "Jag lade med en skolkatalog också". Förmodligen full med vett och etikettkurser - vad kan det annars vara?
Eller jag kan ju ha hört fel. Men om inte så var han i sin fulla rätt.

Bling!

Idag kände jag för att öppna plånboken. Gick på NK och kollade på lite Hermès-prylar, men de hade inget som passade. Då fanns ju ingen annan råd än att pallra sig till Louis Vuitton. Det bidde ett par örhängen och så beställde jag ett läderarmband som iofs var lite vulgärt men det kommer att bli fräsigt som fasen när det väl sitter på plats. Jodå, så är det.
Men om jag inte minns fel så är det sådant vi stackars gravida måste göra. Får man inte dricka så måste man spendera. Makes perfect sense.

När jag tänker efter så blev det faktiskt inte ett par örhängen, det blev ett och ett halvt par för det är tre stycken så att man skall kunna växla hängen lite. Jäkligt fräsigt.

Bling bling!

Jä*la skitdator.


Men igår tömde jag alla mail i inboxen, skickat och borttaget-mappen som någonsin innehållit någon form av bilaga större än 1k. Dessutom flyttade jag bort mappar till "den här datorn" som INTE ska ta upp plats på Microsoft jäklaskit-Entourage. Och vad är tacken? Far åt skogen säger jag. Jasså. Du hörde inte? Då säger jag det igen.

F-A-R-Å-T-S-K-O-G-E-N-J-Ä-*-L-A-S-K-I-T-E-N-T-O-U-R-A-G-E!