lördag 20 december 2008

Beach-hunk 2...

När pappan i familjen Trygg och pappan i familjen Alm är på semester ihop. Då snorklas det. Som två guppande fjantar ligger dom med badbyxorna i vädret och ugglar. Med varandra. Under vattnet. Not so fräsigt!

Nyår!

Det är fräsigt må ni tro. När casa Alm och casa Trygg slår sina påsar ihop och gör stordåd. Alltid fulla, alltid fluffiga men framför allt, alltid fräsiga. Och nu har ni fått champagnetips också. Slå på stort i år vettja. Vem vet när man får ha det festligt nästa gång? Det kan ju gå flera dagar till nästa champgane. I värsta fall.

Nu ska mamman duscha och fixa till sig inför för-drinken.

p.s. Agathon och jag har det lika bra. Spa-chefen verkar dock ha det hett om öronen.

Pappan tror han är en beach-hunk...


behöver jag säga- he´s not! Han och hans två bröder köper varje år bräder och tror att dom är vågsurfare. Det är dom inte. Långt ifrån. Inte alls, faktiskt.

Svärfar and long island icetea= NOT A MATCH MADE IN HEAVEN!


Igår kväll bestämde jag och svärfar att vi skulle gympa. Jo, för klockan 0830 har dom gympa här på hotellet. För att det skulle bli mer action tog jag med mr Alms brors tjej. 0825 stod vi uppställda vid "aktivitetstavlan". Ingen svärfar. 0830 börjar vi jogga runt på gräsmattan. Ingen svärfar. Sen genomlider vi, by far, det värsta jävla passa jag någonsin har gjort. Jag har ändå gjort body combat med Paulo Roberto en gång och det var helvetet men det här...det slår allt. Ingen svärfar.
Vi stretchar. Ingen svärfar. Jag går och äter frukost. Ingen svärfar. Vi lägger oss vid poolen. Ingen svärfar.

Ett tu tre: SVÄRFAR!
Ellen: Men hej. Hur är läget
Svärfar: Öhhmmmm
Ellen: Är du bakis?
Svärfar: Jag är och var bakis, låt mig vara

Svärfar går.
En timme senare kommer svärfar tillbaks. Mummlar oförskämdheter, hämtar sin handduk och vatten och går och lägger sig helt själv lååååångt bort från poolområdet.
1400 - svärfar tillbaks. Men bara för att dom städar rummet.

Konklusion: Man ska inte dricka Long island icetea med sina söner som är 24 resp 34 och tro att man fortfarande "got it goin´.

Nyårsmeny

Ja, vi måste ju passera själva julen först, men jag tänkte bjucka på lite godis för er som gillar att vara förberedda.
När det gäller drickat på nyår, missa inte denna viktiga information: Börja med det göttaste först! Ju mer du dricker och äter desto mer pajar du smaklökarna för kvällen. Familjer Alm och Trygg firar regelmässigt nyår tillsammans och där är alltid tågordningen denna:
- En riktig rökarchampagne till väl avvägda snacks
- En tre till fem rätters middag med därtill anpassade viner, ibland skumpa rakt igenom (vilket alltid är trevligt), ibland inte.
- Vid tolvslaget öppnar man den minst flärdiga flaskan (eller näst minst beroende på hur mycket man anser sig ha kvar att dricka osv.)
För er som inte vill behöva tänka själv kommer här en fräsigt komponerad meny tänkt till champagne rakt igenom, med hjälp av Allt om Mat. Trevliga champagner hittar ni i listan här intill. För den som vill slå på större, skicka en kommentar bara så återkommer vi med fräsigare val.
Snacks: Rostade saltade mandlar och smördegsinbakade oliver. Eller varför inte parmesanrostade nötter?
Förrätt: Hummercocotte Denna kommer att figurera i vår egen nyårsmeny i år. Favorit i repris.
Varmrätt: Sjötungsrullar, "Fina fisken med hummervitvinssås"
Ost: Alltid gott med lite ostbricka, antingen två hårda ostar (för att det är extra gott till skumpa) som till exempel Gruyère och Petit Basque eller smaskiga osttartletter, vilka Allt om Mat tydligen inte har på sin webb men som finns i en tidning från 2000 eller 2001 tror jag.
Efterrätt: Känner man att man orkar efterrätt efter detta finns en suverän glassbomb, den får man dock dricka typ Asti Spumante eller ett vin som heter Nevole till. Annars kan det vid det här laget ofta duga med kaffe och lite läckra chokladpraliner.
Hör av er för fler tips om så önskas.
Skräphögen har talat, mjä!

Sprit en vinnare

Det gläder oss att ni läsare verkar må bra. Inte för mycket julstress och inga anala predikanter här inte! Inte en enda Novalucol- eller moralkakediggare. Fräsigt. Ett fräsigt gäng helt enkelt. En kopp sprit vann en jordskredsseger med nära 60% av rösterna. Några traditionalister har vi också som verkar ha gjort sina vänner rättvisa med julkort hit och dit. Sisådär en 25% eller så gillar kuvertlim bäst. Så om vi blandar grogg på sprit och kuvertlim så täcker vi in det mesta! Grattis!