måndag 7 mars 2011

Vida diskussioner

Jag fattar ingenting. Vi diskuterar fritidshem men nu står någon där och pratar HBT-frågor. De är nog så viktiga men har inte så mycket med barn till föräldraledigas rätt till tid på fritids... Nå ja. Det svänger hit och dit kan man säga!


Så det så sa Anna

Borde innehålla popcorn

Men den innehåller, mig veterligen, ingen mat alls. Vilseledande!Så det så sa Anna

Krigslarm eller vad det heter

Det där som går kl 15 första måndagen i månaden. Vi sitter i princip på det på jobbet. Fan vad det låter! Gick från jobbet exakt då och nu är jag nästan döv. Och har en mindre infarkt.


Så det så sa Anna

Dagens lunch

Räksallad från foam. Gott!Vägde i runda slängar ett ton innan jag började äta. Men det gjorde jag oxå, därav salladen!

Så det så sa Anna

Succé Ica Maxi. Succé!

Jag har tidigare gnällt över buss 442 i Nacka som är den enda bussen (och som alltid alltid alltid är för sen) som går förbi den största infartsparkeringen här.
Inte längre. Eller. Jo fortfarande. Men. Ica Maxi (som ligger vid parkeringen) förgyllde imorse min morgon vid busshållplatsen.


Kaffe, te, nybakta bullar och alla på busshållplatsen skrattade och log! Och smaskade bullar.

Vilket succégrepp. Well done Ica Maxi! Very well done!

- I min lilla värld av blommor// Ellen

Nasty bistro

Vi har en bistro på solsidan - Bistro Solsidan - som var bra och gemytlig förr men som nu har nya ägare som inte riktigt har kläm på verksamheten. Våra hantverkare var där och åt raggmunk med fläsk men fick raggmunk med bacon och bearnaisesås. Nära, men ändå helt fel som ni förstår.
Hörde i den vevan ryktas från en annan av hantverkarna att de skulle vara med i något elaka kocken program, kanske Kniven mot strupen eller så?
Nu såg jag på en skylt utanför att det var stängt till 8 mars för TV-indspelning. Så det verkar stämma (för det är ju inte dags för nästa säsong Solsidan riktigt än och den lär ju inte enkom utspela sig i bistron). Hurra! Kanske kan bli tillräckligt bra för att man ska våga beställa pizza där igen? För 10 år sedan hade de stans bästa pizza men nu skulle jag inte ta i den med tång...
Det är ju bra med något nära i krissituationer. Fiket har blivit grill men det verkar aldrig vara någon där så den vågar jag inte prova!

Så det så sa Anna

Fantasivärld.

Vissa dagar är hel magiska.
Det här är min utsikt från duschen.


Och det här från vardagsrummet:


Det är fantastiskt när isen på havet möter våren i luften.

Fast jag önskar ofta att jag bodde typ här:


På Franska Rivieran...
(bilden är från min pappas och hans frus lägenhet i Nice).

God morgon.

- I min lilla värld av blommor// Ellen