söndag 6 september 2009

Vinnare!

Idag for vi till soptippen med en hög plankor och kom hem med två snowracers och en pulka för två. Kändes som fair trade!

Otroligt

Barnet är hos barnvakt och jag ligger i sängen och zappar. Då händer det otroliga! Jag lyckas sätta på MTV och det är faktiskt musik på. Första gången på en evighet. Söndag förmiddag är alltså musiktid. Annars är det ju bara en massa skit-reality-skit, som inte har någonting med music television att göra.

Upprörd

Men vänta nu, nu förstår jag inte! Nyhetsmorgon på TV4 snackar man nu om en Tilda som avlidit i en överdos Ecstasy. Hon har dittills varit "skötsam" och därför är detta extra tragiskt. Varför då? Är det mer tragiskt än att andra barn fastnar i ett långt missbruk innan de tar en överdos? Varje idiot som provar droger och dör eller fortsätter är väl otroligt tragiskt.
Tilda åkte till London för att få lära sig bättre engelska efter stundenten och bestämde sig då för att prova droger - eh, en 20 årig tjej som borde veta bättre. Visst är det extreeeeemt tråkigt, men jag kan inte påstå att jag tycker att det är mer tragiskt än att en kille på 13 börjar hascha och slutar med en överdos heroin några år senare.
Så typiskt, man tror inte att det drabbar "medelklassen" utan det händer bara andra. Well, fuckers, så är det inte.

Ellen, jag är här!

Nej, ingen bebis än. Däremot var det 40-årsfest i Älvsjö igår. Garden party och grilltjohejs. Startade vid femrycket vilket var skönt, så jag kunde gå hem i något så när tidig tid. Höll ut till strax efter 22, men sedan gav jag upp. Vid det laget hade ljudnivån ökat avsevärt och sluddret började sprida sig i folks munnar. Allt var välordnat och mycket trevligt. 2 små saker bara:
1. Den pappan som kom ensam kanske skulle ha avslöjat att han kom ensam för att hans barn var sjuka i något som kan vara svininfluensan INNAN han kramat alla, inklusive mig. Det är inte min dröm att vara sjuk på förlossningen - vare sig det är influensa eller någon annan typ av förkylning. Täppt i näsan då är fanimej inte optimalt. Plus, får man ens komma in till BB med influensa?
2. Skall det vara så jävla svårt på varenda tillställning man någonsin varit på att fixa någon dricka till oss stackars nyktra annat än vatten? En liten gnutta juice, cola eller något med lite smak? Inte ens vatten med citron fanns. Personligen så skyr jag vatten. Tyvärr, jag vet att det är nyttigt, men jag tycker inte det smakar gott. Och då är det inte så mycket till fest att få festa loss på ett par liter vatten på en kväll. Och det är inte bara på festen igår som man gör på det här viset. Bläääää.... Kan avslöja att jag hinkade cola när jag kom hem.

Imse vimse spindel


God morgon.
Vaknade till att denna praktpjäs höll på att spinna ett bo, stort som fönstret typ. Spindeln är typ stor som 1.5 långfingernagel. Jäkligt äckligt!

Idag väntar Skansen (fula regnmoln - dra åt skogen) och lite planeringstid måste läggas på huset. Det tar aldrig slut.