fredag 10 juli 2009

Williams-Sonoma - ja tack

Jag bjuckar på ett sista inlägg idag, med bilder från en amerikansk inredningstidning som jag har. Allt kommer från möbelföretaget Williams-Sonoma. Och ja tack. Ni kan skicka möbler till mig och Anna för att ni får vara med på den här fräsiga bloggen.
Sugen? Klicka här!

Its just me, myself and I


Nåväl. Det är jag, min cola light och Hogan knows best på TV:n. Bara. Jag är ensam. Jag är så nöjd med mitt nya singel-liv för en kort stund. Missförstå mig rätt. Jag längtar jättejätte-mycket efter min man och mina barn BUT GODDAMNIT. Ensam är fan bra. Ensam och cola light. Denna livets dryck.

Semester!

Champagne.

Nu har jag semester. I fyra veckor. Jag kan knappt tro det. Känns helt overkligt. Så när ni gjort inbrott och snott Annas nya tv-apparater så kan ni ta er hem till oss och sno allt där...dock så kommer ni stöta på vissa hinder hemma hos oss. Min mamma bor nämligen här under tiden. 

Nåväl. På söndag kväll flyger jag neråt och möts upp av resten av familjen. Sen börjar vi bila ner mot Nice. Det ska bli så härligt. Och intressant. Att bila med barn alltså... På vägen hem tar vi oss upp via Champagne och fyller på förrådet. Det enda som saknas i Champagne är ju min kära Anna. Men vi har å andra sidan nya högtflygande planer som innefattar lyx - inom det närmsta året.
Cest la vie.

Men trogna som både jag och Anna är så kommer vi att blogga från där vi är, under semestern. Everything for You. Fräsigt va?!

Laxsushi.


Mamma + Ellen = laxsushi. Tack för maten mamma säger jag idag, när jag jobbar hemma i lugnets vrå. Jo för det är det verkligen. Lugnt alltså. Jobbet börjar lugna sig (på tiden eftersom jag går på semester idag) och barn samt man är i Skåne.
Jag får t.om. tid att packa lite saker inför vår flytt. Och det utan att någon drar mig i benet och vill leka, äta, se på film, spela spel, bada, byta kläder, bråka, duscha eller gå ut. Lyxigt. Ännu lyxigare är att jag får längta efter min familj. En bra erfarenhet och en bra känsla.

Vi har fått en lägenhet som vi ska bo i mellan det här boendet och vårt nya hus. Trasslig men spännande. Längtar som attan till nybyggt hus. Julen kommer firas där. Det känns mysigt men långt bort...

Jag tror att jag ska leva i nuet en stund nu och jobba klart för idag.

Superseg regn-fredag

Barnet vaknade kl 7. Jag låg kvar i sängen typ till pappan gick till jobbet vid 8. Åt frukost. Gick och lade mig i sängen och lät barnet titta på TV. Halvsov. Kl 9 säger barnet att han vill gå och vila och jag får inte följa med upp. Barnet verkar somna för det blir helt tyst. Jag sover vidare. Nu är klockan elva och jag har precis tvingat mig att vakna. Ni vet när man knappt får upp ögonen men bestämmer sig ändå. Barnet sover fortfarande. Hur lata får vi vara?
Igår kom vi inte utanför dörren innan det var dags att köpa TV med pappan vid 18-snåret. Skall försöka hitta på något idag. Men nu är det ju typ dags att duscha och göra lunch.
Tur att pappan går på semester idag så att det blir någon ordning!

Lågkonja som sagt...

Igår drog vi till med två nya TV-apparater hemma. Bra där tjuvar, då vet ni. Inget extravagant men i alla fall. Nu blir vi av med de gamla tjock-häckarna.
But, jag håller på att bli galen. Den stora TV:n får jag inte igång DVDn till. Har dragit och dragit om sladdar till förbannelse. Kollar i felsökningsavsnittet i instruktionsboken. Och då står följande:
Problem: Ingen bild från video eller DVD. Lösning: Stoppa sladdarna i rätt ingångar.
JAHAAAAAAAA... Men då fattar jag. Då vet jag PRECIIIIIS hur jag skall göra. Jävla idioter. Det slutar väl med att jag först köper lite nytt kablage för att proppa in sladdar i alla tänkbara hål och därefter blir tvungen att köpa en helt ny DVD-spelare. Kaos i alla fall när barnet skall kolla på Blixten 5 gånger om dagen.
Den andra TV:n har löst sig, men den var inte helt smart den heller. När man gjort en kanalsökning så händer det ju att man vill ändra ordning på kanalerna för den händelse att man tycker att man vill ha trean på plats tre och inte 103 till exempel. I den tryckta beskrivningen stod inget om hur man gjorde (givetvis funkade TV-apparaterna helt olika fast de var samma märke, bara olika storlek) men i själva TV fanns en instruktion.
"Tryck ok, tryck Options, välj Ändra ordning, tryck okej". Bra. BARA DET ATT DET FANNS INGET SOM HETTE Ändra Ordning. Efter mycket om och men och ett par mordförsök på min man som fick ta all skit då han ju var närmast så insåg jag att man skulle välja valet INSPELARE istället för ändra ordning. Hur logiskt känns det?
I vilket fall som helst så skall man ALDRIG låta den som fattar något göra manual på egen hand. För den kan aldrig förklara för den som inte fattar, det är uppenbart. Plus att man kaske skall kolla igenom hur TV:n fungerar innan man trycker. Inspelare är ju inte ens likt Ändra ordning.
Fast nu är jag ju petig förstås.

Säljare.


Igår ringde en kvinna från ett tryckeri som jag tycker är olämplig som tryckerikontakt. Inte för att jag någonsin har använt henne men med tanke på att hon ringt ca 20 gånger på två månader så inser jag att hon 1) Håller på att gå i konken 2) Kommer hålla på så här hela tiden om jag lägger jobb hos henne 3) Håller på att bli galen eller är galen.
Igår ringde hon via växeln (smart för då kan jag inte se att det är hon som ringer).
Här följer samtalet:
Jag: Ja, det är Ellen.
Hon: Heeeeeeeeej det är (vi kan kalla henne för) Kerstin.
Jag: Hej
Hon: Vet du, Ellen, du har inte råd att inte träffa mig. Tid är pengar. Jag sparar pengar. ÅT DIG!!!
Jag: Hur då? Hittills har du bara kostat mig enormt mycket tid genom att jaga mig.
Hon: Har jag?
Jag: Ja, du har ringt ungefär 20 gånger sen i början av maj plus skickat mail
Hon: Ja...men någong gång kanske du ger med dig.
Jag: Så hur ska du nu spara pengar i tid åt mig?
Hon: Jag har bra priser på digitaltryck...
Jag: Ja, tack men...
Hon: ...så har jag bra kontakter med företag som gör nästan all efterbehandling du kan tänka dig.
Jag: Jag tror jag har allt jag behöver just nu
Hon:...
Jag:...
Hon: MEN ELLEEEEN. VAD SÄGER DU DÅ? ETT FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE? JAG KAN SPARA TID ÅT DIG OCH TID ÄR PENGAR (höjer rösten och låter övertänd)
Jag: Tack för att du ringde men jag letar inte nytt tryckeri just nu. Välkommen att ringa i början av nästa år
Hon: Trevlig sommar så hörs vi i höst. Hejhej
Hon lägger på...

mmm...höst
mmmmmm...