måndag 23 februari 2009

Och angående reklam.

Några gamla och nya reklamfilmer som är riktigt bra.

1. HONDA.
Kommer ni ihåg Hondas reklam som gjorts av ett enda klipp? Filmmakarna höll på i dagar för att få allt att klaffa. Bra så det förslår. Se mer här!2) SAMSUNG
Vilken fantastiskt liten reklamfilm. Kolla här!


3) IQ
Partaj som spårar. Se här!

 4. EVIL DEAD - teaterföreställning.
Reklamfilm för uppsättningen "Evil Dead". Jäkligt bra. Fyller sitt syfte. Dock så är det INGET för kräsmagade. Se här!

Satan i gatan, vilken bra reklam det här är.


Jag tycker den är ypperlig. Finns vid buss-stationer över hela landet just nu. 

Babababbaabaaaa Im lovin´it!

Glömde ju det bästa

På vår härliga skridskotur så körde jag fast i snön. Tvärstopp. Åkte rakt ned i isen med pannan först. Ha ha ha! Vacker syn. Pappan kom bakom och plötsligt var där en stor ladugårdsvägg bara ivägen i form av min rumpa.
Festlig känsla det där när man långt innan man ramlar redan i huvudet har konstaterat att man kommer att ramla men det finns liksom inget man kan göra åt det. Hur man än flaxar och far så lyckas man inte reda upp det hela och man lycka heller inte riktigt ta emot sig bättre utan det är ens främsta tillgång som får ta smällen. Men eftersom jag inte dricker nu så kan jag väl lika gärna drämma ihjäl några celler mot tjärnis.

Posten. Ni har hamnat på listan igen.

Jag ska skicka en sak. Av portotabellen som ligger i vår reception, fattar jag varken ut eller in. Så jag går in på posten.se för att reda ut huruvida jag ska få mitt porto att vara korrekt när jag skickar från plats A till B. Jag fyller i storleken på kuvertet. Då kostar det 56 kronor som skrymmande brev. Sen hänger sig internet, för typ fjärde gången när jag här inne på den hemsidan. 
Så startar jag om. Skriver in samma mått igen och nu är det helt plötsligt ett paket, och inte ett brev, som kostar avsevärt mycket mer. 

Så vad tycker ni att jag ska göra? Åka och köpa 3000 frimärken och ösa på skiten eller vad? F*N!

Känner mig fin invärtes

Igår skulle vi åkt till Eskilstuna och gå på en konstutställning, men det snöade inne. Blir i helgen i stället. Helt sjukt vad det snöade igår. Där fick jag för att jag i förra veckan gick och klagade på att det inte finns något mer värdelöst än kallt väder utan snö.

Jag såg grannen skotta minst tre gånger, om det inte var fyra, på sin uppfart igår. Och varje gång var det typ nödvändigt. Hemma blev det skottat en gång på förmiddagen. Nu är det ganska snöigt kan man säga.

Själv låg jag inne och mådde illa hela dagen. Pappan tyckte jag kunde anstränga mig lite mer för att vara på gott humör. Skulle han aldrig ha sagt kan jag säga! Det är inget litet hormonmonster som bor i min kropp just nu. Och det är definitivt inte en gullig liten kanin som på bilden bredvid. Det ser ut ungefär så här...


Och framför allt så har det alltid, alltid, ALLTID rätt. Alla andra kan dra åt he-te ungefär.

Plask nej tack.

I lördags hade vi barnvakt på förmiddagen och begav oss ut på Erstaviken och åkte långfärdsskridskor. Härligt!
Det hade ju snöat så vi bestämde oss för att följa i spår där andra åkt tidigare för att inte dratta i. SSSK var ute med 2 olika sällskap och åkte och man såg dessa lemmeltåg på avstånd.

Solen strålade och det var varmt och skönt.

Plötsligt så har någon drattat i strax framför oss. Men det var ganska tydligt att han åkt över en vindbrunn. Vi kunde utan problem passera och han hade torrt med sig så det var inga problem. Vi valde att följa ett stråk som slutade i en vak. Där hade någon plumsat också. " plums på typ 200 meter. När vi stod och dividerade vart vi skulle ta oss härnäst kom Sjöräddningens svävare och körde ut på isen sådär en 700 meter bort. Och så kom helikoptern också. Nu började det kännas mindre härligt.
Pappan och jag hade varit lite lata och endast packat ett ombyte - vår strategi gick ut på att endast en fick plurra. Max. Så det var bäst att ta det säkra före det osäkra.

Vi bestämde oss för att ta oss in till land och tog någon stackars sommarstugeägares brygga i anspråk för en härlig fika. Sällan smakar prickigkorv mackor så gott som i solen en vinterdag.

Kär mamma har många namn

Barnet har lärt sig vad pappan heter i förnamn. Mest troligen för att jag skriker det namnet titt som tätt, ety pappan alltid sköter sina situationer på märkliga sätt. Igår tänkte jag att det ju är bra om han vet vad mamman heter i förnamn också om han kommer bort i affären eller så. Så jag frågade. Vad heter mamma?
Barnet tänkte en signifikant stund och sedan kom: "morsan".
Fast jag trodde han sa 'måsen' - pappan fick översätta. Kändes klockrent.

Stolt.


Varje gång jag ser den här kalendern till salu blir jag stolt. Det är min farfar som är Einar. Den är jätte-efterfrågad. Han gör kalendern trots att han är över 80. Helt fantastiskt. Jag tror jag har samtliga sen jag föddes. Eller nåt. 

I mitt vackra vita vinterland.


07.05 Saltsjö-Boo, 23:e februari 2009. Jag har ju köpt bikini. Hur tänkte du nu, mr Gud?

Volvo vs Porche


Det är ju attan att jag är så långsam med kameran. På Volvon framför sitter nämligen ett Porche-märke. Tror man. Tills man ser att det står Volvo och är en stegrande älg. Inte okej. Jag ville bara visa det. Men misslyckades...dock fick ni en beskrivning vilket är jäkligt fräsigt.

Äckligt som attan.

Först ber jag om ursäkt över att jag inte har hört av mig på hela helgen. Huvudvärk, halsont och annat har kommit i vägen.

Men det som är äckligt är följande; kolla paketet med leksaker som man kan köpa i leksaksaffären. Jo, ett helt vanligt litet "set". Men vad skådar mitt norra öga? Jaha, ser man på. I setet finns inte bara en fyrhjuling, båt och vägskylt. Näe, där får man också en slampa. Hotpants och tight urringat linne. 

Jag säger som barn nr 1 sa när han såg den: Mamma, flickan fryser kanske. 
Ja, flickan fryser alldeles säkert....