onsdag 25 februari 2009

Spinner vidare

Funderar lite fritt. Om man tex vill ha barndop hemma i trädgården. Kan man boka KUK då? Och skall man i så fall skriva det på inbjudan? KUK kommer att framföra lite stämningsfulla sommarpsalmer eller så. KUK kommer och sjunger. Sång och musik: KUK.
Fräsigt.

Dagens fiasko till säljmöte

En DM-byrå kom förbi och presenterade sig idag. Jag är inte på väg att byta men ibland kan det vara trevligt att se om det finns några där ute som kan erbjuda något utöver det jag redan har. Men de här gjorde ett stort kardinalfel. Det värsta jag vet är när de tror att de vet mer om min bransch än vad jag gör och tror att de skall lära mig några värdefulla läxor. Som de bjussar på för att vara sjyssta. Äckligt!
Jag jobbar i branschen varje dag och har liksom som mitt jobb att veta vilken målgrupp jag har och hur deras beteende ser ut. Dessutom är vi ett väldigt framgångsrikt företag som funnits länge och gör det vi skall på ett i branschen avundat sätt. Ändå trodde en av dem att vi hade problem som han skulle rätta till där på mötet. Sådant gör mig fly förbannad. Tänkte nästan säga till på skarpen. Men för att han skall få fortsätta göra bort sig hos andra så gjorde jag inte det. Jag fattar att han ville visa sig på styva linan och vara kunnig och erfaren, men det blir ju bara plumpt och idiotiskt. Vad man inte vill ha från en konsult är en idiot som tror att man använder konsulter för att man inte kan själv.
För att liva upp det hela lite bollade jag in lite sköna diskussioner om barnbidragets vara eller ickevara som generellt bidrag utan ikomstprövning och det fantastiska i att vi har ett statligt bolag som är inne och dumpar bolåneräntor i en "avreglerad" bransch.
Vi hade väl inte samma åsikter där direkt heller. Men det är ju lite lattjo när man får ta tempen på folk som tror sig vara bildade.

Olika lott igen.

Jag brukar försöka gå från Slussen på morgnarna. Passerar då genom de kissiga Blå Bodarna på väg till Gamla Stan. Ni vet där det finns helt omöjliga affärer som andas 70-tal och klistersniff. I morse såg jag att någon hade flyttat in där utanför butikerna i rundeln. Det låg någon på en madrass under ett stort duntäcke. Först tänkte jag att det kanske kunde vara lite varmt och cozy. Sedan kom jag på att jag som har ett extra-extra-varmt duntäcke brukar ligga inomhus och frysa på sommaren. Undrar just om han under täcket funderar lika mycket på monarkin och Daniel Westling som SVT gjorde igår, eller om han har viktigare saker för sig.

Söker du skyltplats?

Vi som jobbar inom reklam. Jag har ett mycket bra tips att komma med idag. På väg till jobbet stötte jag på en man med en cykel som han bankat upp en spånskiva på. På den stod det något i stil med "Köp din reklamplats här". Måste vara stans bästa plats. Not. Hur fan vet man var han tänker cykla? Och vem fan vill associeras med hans risiga mintgröna halvtrasiga hoj?
Försökte ta en bild, men han stirrade så på mig att jag inte vågade. Extra poäng dock för driftighet.

Mycket genomtänkt.

Luck is la bonita

Tillhör du en av dem som sunger fel i tid och otid. Man hör lixom inte vad som sjngs och så drar man till med något. Min man sjöng och sjunger, alltid luck is la bonita. Nåväl. Klicka här och få ett gott skratt. Eller känn igen dig och skäms.

Men jag orkar inte!!!

För oss som fattar något så är det här inte bra. Läs här!

Den här killen kommer ha det körigt framöver...