tisdag 4 maj 2010

Synd om Saltisbarnen

Så gott som alla barn här i Saltis verkar vara födda med samma defekt. Undrar om det är något i vattnet eller vad det kan vara som orskat den? Hemskt är det i alla fall; de kan nämligen inte gå till skolan. Alla måste åka bil. De kan inte ens gå till och från den ordnade drop-off zonen skapad för just det ändamålet endast 100 meter från skolan. Det är synd om barnen. Insamling eller gala någon?

Oår

Det märks att det varit oår. Förra gången jag var föräldraledig bodde vi också i den här kommundelen. Då var det jag och en mamma till som var ute och drog runt vagn på gatorna här. Kanske ytterligare en, men inte fler än tre.
Nu är det kö på gatorna av alla vagnar som rullar kring. Var och varannat hus har en '09 eller '10. Jo, det blir ju så när det vankas tuffa tider. Då kan farbror föräldrapenning få ta över ett tag. Inget ont i det. Kul också att ha sällskap.

Färgen HAR betydelse

Här är den bruna ugnen som maken tror är svart.Här är den bruna morotskakan som ugnen bakade.Tur att ugnen inte är svart ändå. För kakans skull.
Beige ugn ska jag nog ha... Finns det?

Vår

...är det ju, så det skall väl bli lite nya bilder någon gång. Jag har hört att snön har smält nu. Ni märker väl när de kommer men då vet ni att jag har fattat att det inte är snöläge längre.

Khim.

Välkommen. Or welcome. Jag är inte säker på vilket men välkommen som följare är du i alla fall.

Jag är sjukligt trött. På riktigt trött. Färdig för hemmet.

Och så ska jag sätta mig i möte om 45 minuter och efter det hämta Stora och så ska vi spela bowling. Sen. Sen ska jag sova. Å det grövsta.

Älskvärda Maria. Jag läser hennes blogg och ser det här:

Är hon inte precis perfekt?

Jo men det är väl som eljest

Bebisen är ju sjuk, därav rätt sporadiskt med inlägg. Hinner inte och orkar inte. Sover typ inget om nätterna. Och maken han snarkar vidare som inget hänt. Igår var han dessutom putt för att han fick ta barnen en halvtimme:
- men jag är sen! (därav ingen frukost i bebisen och heller ingen torr blöja)
Jag: - Men du har ju bara dig själv att skylla om du går upp för sent. Man kan liksom inte tänka 5 min rakning, 5 min klä på - klart att dra!
Han: Näe, men jag kan väl tänka att jag ska fokusera på mig i alla fall!

Har ni hört något så tokigt? Efter 3,5 år har han inte fattat att han har barn boendes i huset. Än mindre att dessa barn knappast tar hänsyn till hans personliga prioriteringar. Jag kan bara skratta åt det, även om jag innerst inne är ursinnig så klart.

I morse kom han dock upp och tog bebisen när jag satt och gav honom frukost. Han fattar kanske bättre när han får fundera själv över sin egen orimlighet?

I övrigt har jag då klart dragit på mig en släng av bebisens sjuka. Makens kommentar till att jag är (för tredje gången i sjukdomsföljd):
- Då dröjer det nog inte länge förrän jag blir sjuk.

Nej. Tack för omtanken. Det gör kanske inte det. MEN JUST NU ÄR JAG SJUK, SE MIG DÅ FÖR HELVETE!

För övrigt, finns det någon caps lock på Iphonen? Störande...
En helt annan och ganska konstig låt

Ni vet Beyoncés låt Halo? Maken tror att den heter Hello. Det blir en ganska konstig låt i så fall...
"...I can see you - hello!" Som om hon lekte kurragömna eller något.
Helt brutalt superdålig! Tur att det nu inte är så den går...Det är värt 700/mån att ha SL-kort!
Det är värt 700/mån att ha SL-kort! Det är värt 700/mån att ha SL-kort! Det är värt 700/mån att ha SL-kort! Det är värt 700/mån att ha SL-kort! Det är värt 700/mån att ha SL-kort! Det är värt 700/mån att ha SL-kort! Det MÅSTE vara värt det. Mmmmm!


- Posted from Ellena iPhone

Frukost.

Fullgod kost till frukost från min "granne" på bussen. Det luktar frityr. Mmm...


- Posted from Ellens iPhone

Jaha. Godmorgon.


Fågelkvitter and sovmorgon is no longer availible at your place. Mmm...


- Posted from Ellens iPhone