tisdag 17 mars 2009

Fuck dagis

Blev hemkallad idag. Dagis ringde för att sonen var trött och gnällig:
Dagis: Och, ja, det går ju så mycket influensa nu.
Mamman: Hmmm, men han hade ju influensa för bara en vecka sedan.
Dagis: Ja, du ser, han är inte frisk än. Mig tog det en månad att bli frisk.
Mamman: Men vi har precis varit lediga ihop i fyra dagar och han har varit pigg och allt har varit toppen. I morse var han på ett strålande humör.
Dagis: Nej, han tjurade hela förmiddagen.
Mamman: Eh, men har han inte fått sova då?
Dagis: Jo, och nu ligger han i kuddrummet.
Mamman: Jag tycker ju att ni skall vänta med att ringa till barnen är konstaterat sjuka, men jag kommer väl då.
När jag kommer till dagis sitter det en glad och sprudlande kille och gungar. Jag fattar ingenting. Bara för att fröken inte har lust att trösta eller har lust att fatta att det är lite trots som pågår eller vad är det fråga om?
Han har ju precis fått byta avdelning (för att dagis ju tror att de nu jobbar med Reggio Emilia). Kanske är det så att han inte känner sig hemma med nya fröknar? Nej, men då skall det naturligtvis vara så att mamma går från jobbet för att lösa det...
Fuck dagis ibland alltså.

Det här är Niklas. Han är grafisk formgivare.

Han jobbar med mig. Han var just inne på bloggen och ville livas upp men jag var tydligen en surkärring i det här forumet. Så här får du, Niklas. Var så artig. En egen bild att muntras upp av. Glädjs nu med Niklas, allihopa.

Klart och tydligt


Den här måste sälja mycket. Finns ingen anledning att lägga ned mer arbete än så här. Man ser direkt att det är ett kvalitetsetablissement som annonserar. Lär gå dit och betala mina räkningar framöver.

Skärpning

Alltså, jag vet att det är svårt det här med språket. Att få själva orden korrekt och så. Som till exempel särskrivningar som ju blivit ett sådant problem. Verkar som om svenskfröknarna runt om i landet gaddat ihop sig och för en tyst kamp mot vårt språk. Hur som helst. Har i egenskap av reklamköpare också märkt att copywriters ofta, säkert för att hävda sig i denna utarmning av det svenska språket, gör vad de kan för att punktuering etc skall bli rätt. Men i sin iver så kommaterar de helt galet och överallt, så istället för att framstå som att de kan så avslöjar de istället att de faktiskt inte har en jävla aning. Som alla andra. Som i exemplet ovan, där Sandys säger att de levererar mat direkt till ditt xx (kontor?), konferensrum etc. Bra! Men, var kommer kommatecknet efter 'ditt' in i bilden? Vem har satt dit det och varför? Och än värre - vem har underlåtit att ta bort det? Är ditt en del av uppräkningen? Vi kan leverera till konferensrum, ditt och picknickar? Vad är en ditt? Och varför har inte jag någon?

Ser ni vad det här är?


Det är kartongen till min nya I-phone som låg och väntade på mig när jag kom tillbaka till jobbet i dag. Den ligger nu och laddar för att mitt nya mer I:iga liv snart skall börja... Fräsigt.

Lunchslacking.

Hade inget bättre för mig än att strosa runt i stan på lunchen. På NK (ovan) hade dom någon slags fest. Galet men lite mysigt. 

Sen var jag inne på Mathilde i PK-huset. Har ni varit där? Så himla fint. Jag vill ha alla möbler till mitt nya hus. Och alla kläder. Till min nya garderob. Jag köpte inget på något av ställena. Där emot kilade jag in på Bodyshop och köpte en favoritprodukt: Cocosduschtvål. I love. Oväntat va. Cocos. COCOSCOCOSCOCOS.

Tänkte att jag kunde vara värd det. Och är jag inte värd det så kan jag fira att dagen snart är slut.

Jag vill ha ett torp i skogen!

Har varit i fjällen i fyra dagar. Allt har varit perfekt. Alla har varit glada och snälla. Inklusive barn, som bara trilskats lite, pyttelite. Vädret har varit fantastiskt med sol, sol och massor av sol. Det fanns otroligt mycket snö - typ flera meter, och maten har varit supergod och massor av den. Vi har suttit i grävda små gropar tvärs över hela fjället och solat och ätit goda saker som tunnbrödsrulle och gulaschsoppa. Stormkök rockar! Mumma har det varit. Insåg: 1. att jag typ aldrig ville gå tillbaka till jobbet. 2. Att jag måste ha ett underhållsfritt torp i skogen där vi kan sitta och uggla och inte känna något tvång över någonting utan bara slappa och ha det skönt... Och så skall folk komma ut och hälsa på på retreat så att de också får slappa och ha det skönt. Operation eremit skall snart inledas.

Upp som en sol - ner som en pannkaka!

Efter helvetesveckan återfår jag inte riktigt min form. Alls. Som en platt pannkaka ligger jag och flämtar. Det stormar på alla håll i livet och jag återfår inte min gnista. Undrar vart den är? När den kommer tillbaks? Kommer den tillbaks? Fasiken. Gillar inte mig själv just nu. Alls. 
Återgår till läge: Gråsten. Ligga och ulla. Fnula. Se vad som händer. 

Gråsten. Gråsten.

Även idag är jag ledig tydligen.

Fan vad skönt. Idag, åter igen, har jag "Inga att göra-uppgifter" och "inga händelser".